Hirdetés

Továbbfejlesztett és megfizethető FD-SOI node-dal jelentkezett a GlobalFoundries

A 22 nm-es FDX+ opció az 5G-s fejlesztésekhez, illetve az IoT piacra szánt lapkákhoz lehet ideális választás.

Hirdetés

A GlobalFoundries még 2015-ben mutatta be a 22 nm-es, FD-SOI struktúrájú node-ját, amely tulajdonképpen a maga célpiacán kifejezetten sikeresnek számít, hiszen 350 millió lapka készült már rajta, így az sem volt meglepő, hogy később megszületett a 12 nm-es társa. Utóbbi azonban sokak számára nehezen fizethető meg, hiszen ezekre a gyártási eljárásokra jellemzően olcsón kínált fejlesztések kerülnek, azaz nem mindegy, hogy mennyit kell fizetni a waferekért. Emiatt a 22 nm-es FDX hiába több éves, még ma is egy megfontolandó alternatíva, ugyanakkor az arab tulajdonban lévő bérgyártó elkészítette ennek a továbbfejlesztését, amely olcsó fejlődési utat jelent a partnereik számára.

A 22 nm-es FDX+ node az eredeti gyártástechnológia specializált, kifejezetten 5G-re, illetve IoT piacra szánt lapkákhoz való verziója. Nagy előnye, hogy az eddigi 22 nm-es FDX node-ról rendkívül könnyű rá áttérni, miközben alacsonyabb fogyasztású chipek, illetve nagyobb teljesítményű rádiófrekvenciás dizájnok készülhetnek rajta.

Elsőként az FDX RF+ platform lesz hozzáférhető a partnerek számára a következő év első negyedévétől, az ezen készülő lapkák a drezdai gyárból kerülnek majd ki.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés