Hirdetés

Teljesen lelövi a 3D Visiont az NVIDIA

A 418-as sorozatú GeForce driver az utolsó, amiben támogatják, és a 3D Vision Video Player is megszűnik idén.

Az NVIDIA bejelentette, hogy a 418-as sorozatú GeForce driverek az utolsók, amelyek támogatják a vállalat 3D Vision rendszerét. Utóbbival – a megfelelő monitorokon – sztereó 3D-s móka volt megjeleníthető az ezt támogató játékokban. A vállalat áprilisig még korrigálja a 3D Visionnel kapcsolatos ismert és kritikus hibákat, így a technológiához ragaszkodó felhasználók maradhatnak majd valamelyik 418-as sorozatú csomagon, amelyek tartalmazzák a szükséges komponenseket, illetve a 3DTV Play modult. Emellett a 3D Vision Video Player is megszűnik, de az év végéig még letölthető marad.

Fontos kiemelni, hogy nem a sztereó 3D-s megjelenítés lehetőségét lövi le az NVIDIA az érkező GeForce driverekkel, hanem csak a 3D Vision technológiát. A sztereó 3D-t natívan támogató alkalmazások, illetve a harmadik féltől származó megoldások továbbra is működni fognak.

Az NVIDIA a döntéssel valószínűleg erőforrást akar átcsoportosítani az Adaptive-Sync és FreeSync monitorok G-Sync hitelesítéséhez, hiszen 500-nál is több ilyen kijelző van, amelyből a vállalat eddig 15-öt támogat hivatalosan, míg a többi esetében a hibátlan működés nem garantált, noha a variálható frissítési frekvencia manuálisan aktiválható. A 3D Vision ugyanakkor már amúgy is egy eléggé halott technológia, a monitorgyártók manapság nem támogatják, ahogy lényegében a játékok sem, így nem túl optimális még mindig költeni rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés