Korrigálja a túl nagy CPU-terhelést a legújabb GeForce driver gyorsjavítása

A 430.53-as meghajtó még számos más hibát javít, amit a 430.39-es WHQL csomag hozott elő.

Az NVIDIA az előző hét közepén adta ki a 430.39-es WHQL meghajtót, ami a szokásoshoz képest kevésbé működött jól, mivel viszonylag sok hiba maradt benne. Ezek közül a legnagyobb gondokat az NVDisplay.Container.exe állomány okozta, ami esetlegesen 10-20%-ra is leterhelhette az adott PC processzorát, ráadásul teljesen feleslegesen. Az új gyorsjavítás viszont ezt a gondot teljesen felszámolja.

Nagyon fontos kiemelni, hogy az elmúlt napokban megszaporodtak az érintett fájlra vonatkozó panaszok, és ez látszatra tényleg úgy viselkedik, mintha egy háttérben futó bányászalkalmazás vagy vírus lenne, de valójában nem az. Ugyanakkor pár nap alatt nagyon sokat kerestek a Google segítségével megoldást arra, hogy miképp lehet eltávolítani az állományt, és egyre több olyan weboldal tűnik fel, amely erre konkrét megoldást kínál. Egyrészt az NVDisplay.Container.exe a GeForce driver működéséhez kell, másrészt jó eséllyel az érintett weboldalakon van maga a vírus, ugyanis a támadók egyik stratégiája még ma is, az egyes megszaporodó panaszok figyelése, és arra egy gyors reagálás. Ilyenkor a problémamegoldást kereső felhasználó előbb-utóbb eljut egy olyan oldalra, amely az adott, túlzott processzorterhelést okozó, trójainak minősített állomány eltávolítását kínálja fel, majd a letöltött alkalmazást lefuttatva már támadhatóvá válik a gép. Sok weboldalon helyből várja valamilyen kártékony JavaScript kód a problémával küzdő érintetteket. Persze idővel a Google fellép, így a keresőjük nem kínálja majd fel a károsnak ítélt weblapokat, csak addig is eltelik pár óra, esetleg pár nap, amennyi idő alatt rengeteg felhasználót bele lehet kergetni bizonyos káros kódok lefuttatásába. Ezt érdemes általánosan észben tartani, így ha egy program működésével baj van, akkor a javítást elsődlegesen a program fejlesztőjétől kell várni, vagyis nem érdemes alternatív megoldások után kutatni, pláne nem szabad ismeretlen forrásból származó alkalmazást megnyitni, amely konkrétan csodát ígér.

A további hibák tekintetében az NVIDIA korrigálta a 3DMark Time Spy indításakor jelentkező képi gondokat, illetve megoldották azt is, hogy a munkaasztalt megjelenítő monitor ne villogjon, ha a felhasználó videót játszik le a másodlagos kijelzőn. Emellett sikerült felszámolni azt a problémát is, amely miatt a BeamNG indításkor leállt, valamint a Shadow of the Tomb Raider DirectX 11-es módja sem fog többet lefagyni az SLI konfigurációkon.

Az új, 430.53-as Hotfix csomag a 64 bites Windows 7, 8.1 és 10 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000, 1600, 2000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.19.0218-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

A driver az alábbi oldalról tölthető le.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés