Hirdetés

Fehérbe öltözik a Fractal Design Node 304 kompakt háza

Hirdetés

Egy éve sincs, hogy a svéd gyártó a Computexen bemutatta a Mini-ITX alaplapokat befogadó Node 304 házát, amely azóta tesztlaborunkat is megjárta. A termék egyik érdekessége, hogy bár kis méretű alaplap befogadására tervezték, fizikai méretei nem annyira aprók, így teljes méretű ATX tápegység, illetve akár egy nagyobb VGA befogadására is alkalmas. Nem mellesleg a gyártó egy olyan házat akart készíteni, amit letisztult, mutatós, azaz nem kell rejtegetni, hanem minden további nélkül megállja a helyét az otthoni szórakoztató központ számára kijelölt helyen.


[+]

A feltűnősködést kerülendő a Node 304 eredetileg fekete színben érkezett, csupán hátulján, a bővítőfoglalatok takarólemezei voltak fehérek, valamint a belsejében is fehér színű meghajtókeretek uralkodtak. A Fractalnál viszont most gondoltak egyet és megfordították ezt a színfelállást: az új Node 304 White nevéhez híven kívülről, a szellőzőrácsot leszámítva (ami továbbra is fekete) teljesen fehér, a komor feketét pedig a belső térbe száműzték.


[+]

Ezzel a színösszeállítással a 304-es nem feltétlenül lett kirívó vagy feltűnő (mindenesetre ezt a célt is ki tudja szolgálni), bizonyos környezetben a fehér ugyanis legalább olyan jól elrejthető, mint a korábbi fekete. Más újítást a gyártó nem vetett be, a technikai paraméterek hajszálra megegyeznek a fekete variánssal. Viszont jó hír, hogy a White verzió nem feláras, ugyanúgy 70 eurót kérnek érte, mint a feketére fényezett darabokért.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés