Hirdetés

Computex 2013: látogatás a Fractal standjánál

A házakra valamit is adó érdeklődőknek illetve vásárlóknak nyilván nem kell bemutassuk a skandináv gyökerű Fractal Design-t és annak termékeiket, melyek közül jó néhány már tesztlaborunkban is megfordult. Utóbbiak okán idén sem hagyhattuk ki a computexes látogatást.


[+]

Elsőként nem egy házat, hanem egy iPad-et pillantottunk meg. A gyártó saját alkalmazáson munkálkodik, mely iOS és Android rendszerekre lesz elérhető. Ezzel egyes modellek 3D-s másában kalandozhatunk el, illetve deríthetjük fel azok belsejét.


[+]

Frissült, pontosabban fehér színben is felbukkant a Mini-ITX és DTX alaplapok fogadására képes, akár hat darab 3,5" vagy 2,5"-os tároló befogadására alkalmas Node 304.


[+]

Bár az ATX, microATX és Mini-ITX alaplapok fogadására egyaránt képes Node 605 már az év első negyedévében elérhetővé vált, de a Fractal jónak látta ismét megmutatni, amivel a minőség okán nem is szerettünk volna vitatkozni.


Nagy ARC[+]

Az új ARC XL a szó szinte minden értelmében egy igazi nagyágyú. A korábbiaknak megfelelően bizonyos keretek között szabad kezet kapunk a ház belső felépítésének kialakításában, így például akár teljesen el is távolíthatjuk a 3,5"-os meghajtók keretét, és helyére 12 centiméteres légkavarókat pakolhatunk. Ezenfelül meglehetősen sok hely kínálkozik egy esetleges vízhűtés kialakításához is, illetve a másik oldalra az alaplap mögé két SSD-t is beépíthetünk.


Kisebb ARC[+]


[+]

Fractal ARC Mini 2 szintén egy újdonság. A microATX és Mini-ITX alaplapok fogadására képes házikóba szintén elfér akár egy kétradiátoros vízhűtés is, illetve a nagytesóhoz hasonlóan ez is átrendezhető, valamint két SSD ebben az esetben is bepakolható az átellenes oldalra. Az egyes porszűrők a fenti képen látható módon, egyszerűen eltávolíthatóak, tisztíthatóak.


[+]

A Define R4 fekete színben már nálunk is megfordult, de most fehérben is szemügyre vehettük a néma házat.


[+]

Bár a Define XL R2 szintén nem számít egy kifejezetten friss terméknek, de mi még nem találkoztunk vele, így néhány kattintás erejéig körbemértük a méretes és szellős házat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés