Felső kategóriás külső hangkártya várható a Creative boszorkánykonyhájából

A PCWorld.com értesülései szerint még idén piacra kerülhet a Creative Sound BlasterX AE-9 néven emlegetett, a mai nyelvezetben „audiofil” vásárlók számára készített külső hangkártya, mely a tavalyi modellel ellentétben már két részből, egy x1 sávot használó PCI Express csatolós belső és egy külső egységből áll. A DAC – mely egészen pontosan egy ESS Sabre 32 konvertert tartalmaz – kívülre helyezésével kiküszöbölhető a számítógép belső komponensei által keltett zaj minőségrontó hatása. A hangfeldolgozó egység szerepét az AE-5-ből ismerős Sound Core 3D tölti be, a műveleti erősítőket pedig a felhasználó a saját ízlésének megfelelően szabadon cserélgetheti.


(forrás: PC World) [+]

Az AE-9 129 dB-es jel/zaj aránnyal rendelkezik, I/O paneljén pedig optikai hang ki- és bemenetet, valamint 3,5 milliméteres jack és RCA sztereó csatlakozókat találunk, az áramellátásról pedig egy 6 tűs tápcsatlakozó gondoskodik. A szett külső, asztalon elhelyezhető részegységén is nagyítóval kell keresni a konnektoroktól mentes felületeket, a 3,5 és 6,3 milliméteres jack porton kívül TRS, RCA és XLR csatlakozók is helyet kaptak, utóbbinál opcióként ott a 48 voltos fantomtáp is. A méretes hangerőszabályzó mellett keresgélve az SBX, valamint a magas impedanciájú fejhallgatókhoz tartozó mód kapcsolójára bukkanhatunk.


(forrás: PC World) [+]

A fentieket egyelőre még nem erősítette meg a Creative, annyi azonban sejthető, hogy a Sound BlasterX AE-9 még ebben a hónapban a boltok polcaira kerülhet, nagyjából 300 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés