Ráncfelvarrást kapott a Creative Sound BlasterX AE-5

A közel hároméves elődmodellel megegyező alapokra épülő Plus verzió két új szabványt támogat.

Lassan három év telt el azóta, hogy a Creative bejelentette a Sound BlasterX AE-5 modellt, amely egy Sound Core 3D audioprocesszorra és egy ESS Sabre32 Ultra DAC-re épült, most pedig úgy érezte a gyártó, hogy ideje a ráncfelvarrásnak, hiszen érkezik a Sound BlasterX AE-5 Plus.


[+]

Az alapok nem változtak, így a hardveres részleteket taglaló irományunk a Plus kiadás esetében is aktuális, ahhoz képest mindössze annyi újítás történt, hogy az eszköz már rendelkezik Dolby Digital Live és DTS Connect támogatással, amelyek eddig a nagyobb testvérek, vagyis az AE-7 és AE-9 modellek kiváltságai közé tartoztak.


[+]

A térhangzáshoz kapcsolódó technológiák megjelenése bizonyára még érdekesebb megoldássá teszi majd az újdonságot a játékosok körében, főleg annak fényében, hogy a 150 dolláros vételár sem változott – a piacra kerülés időpontja azonban egyelőre kérdéses. Jó hír viszont, hogy a gyártó weboldalán most kedvezőbb áron szerezhetjük be az eredeti AE-5-öt, ami így jó választás lehet azoknak, akik nem igénylik a fenti funkciókat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés