Fejhallgatók X-Fi-vel

A Creative két új modellje a Bluetooth-os SXFI Air és a jóval puritánabb SXFI Air C, és mindketten az SXFI Amp-ra építenek.

Két új fejhallgató érkezését jelentette be a Creative: az SXFI Air és az SXFI Air C érdekessége, hogy mindketten beépítve tartalmazzák a korábban külön kiegészítőként bejelentett SXFI Amp fejhallgató-erősítőt, vagyis inkább az abban található, egyedi fejlesztésű, a hangtér növelését ígérő X-Fi Ultra feldolgozó chipet.


[+]

A két modell közül az Air, vezeték nélküli, egész pontosan Bluetooth jelátvitelt használ, de szükség esetén USB Type-C és analóg kapcsolattal is hadra fogható. Ezeknek megfelelően mobiltelefontól a konzolokon át a PC-kig sokféle platformmal kompatibilis, és olyan extrákat is tud, mint például szoftveres EQ beállítások létrehozása és feltöltése mobil appból, virtuális 7.1 (USB-n keresztül), illetve önálló zenelejátszás saját microSD olvasójának segítségével. A készülék irányítására a bal oldali kagylón elhelyezett gombok és érintésérzékeny felületek szolgálnak, de nem hiányoznak az RGB fények sem – szerencsére ezek viszonylag visszafogottak, csak két vékony gyűrűre koncentrálódnak. Az eltávolítható mikrofon pedig, ahelyett, hogy szájunk elé lógna, csak egy apró henger. Mindezért a sok jóért 160 eurót fizethetünk.


[+]

Némileg olcsóbb, 130 euróba kerül az Air C, amelyből kukázták a kártyaolvasót, a médialejátszót és a Bluetooth opciót is, illetve itt nincs választható fehér szín, a mikrofon pedig a jó öreg hajlítható tartós megoldást kapta – a többi jellemző azonban megmaradt, tehát 50 mm-es neodímium mágneseket kapunk, van RGB, cserélhető párna a fülünknek és hivatalosan 20 Hz – 20 kHz közötti frekvenciaátvitel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés