Új perifériapárost dobott piacra a Corsair

Az amerikai székhelyű cég egy dönthető görgős, sokgombos wireless egeret és egy hangelnyelő betétekkel megfejelt, kompakt billentyűzetet mutatott be.

A Corsair két beviteli eszközzel frissítette fel kínálatát, amelyek közül a szácsiszolt alumínium fedőlapos billentyűzetet K65 PRO Mini RGB-nek hívják, és – a mostanában elharapozó, örvendetes trendnek megfelelve – készülékházában két rétegnyi csillapítást hordva igyekszik kellemesebbé tenni a gépelési érzetet, valamint akusztikát.


[+]

A 65 százalékos kivitelű, lebegő dizájnt követő klaviatúra optomechanikus elven működő, a leütést 1 mm-en regisztráló, lineáris karakterisztikájú OPX kapcsolókkal érkezik, melyeknek szárain 1,5 mm-es falvastagságú, kettős fröccsöntéssel készített PBT kupakok nyugszanak. A 8 MB-os, 50 profil elraktározását lehetővé tévő belső memória szokás szerint túlméretezett, és ahogy az a névből adja magát, a gombonként címezhető RGB világítás sem hiányzik a receptből, ráadásul a fényeffekteket akár 20 rétegben halmozhatjuk egymásra.

[+]

Ahogy az várható volt, a leválasztható USB Type-C/Type-A kábellel szállított típusba beépítették a gyártó megemelt USB rátát és billentyűszkennelést biztosító Axon technológiáját, így a polling rate maximuma 8000 Hz lett, a keyscan frekvencia plafonja pedig 4000 Hz. A jobb szél utolsó oszlopának felső négy gombja programozható, és extra gyanánt egy fényáteresztő mintával díszitett spacebar jár a csomaghoz. A PC-vel, Apple Mac gépekkel, Xbox, illetve PlayStation konzolokkal egyaránt kompatibilis, (első körben legalábbis) US ANSI kiosztású konstrukció vételárát 150 euróban határozták meg.

A második újonc a 11 gombos, vezeték nélküli Nightsabre Wireless egér, ami ugyan szimmetrikus vonalvezetésű, de mégiscsak a jobbkezeseket részesíti előnyben. Érdekes módon a vállalat nem közli az olyan kulcsfontosságú információkat, mint az egzakt méretek vagy a tömeg, de az ismeretes, hogy a hétzónás RGB-vel megfejelt apparátus burkolata a megszokott, 26 000 cpi-ig skálázódó, 650 ips-os/50 g-s Marksman 26K érzékelőt (PixArt PAW 3393) rejti, amit például az M65 RGB Ultrában vagy a Katar Elite Wirelessben láthattunk korábban. A gumírozott görgő dönthető, és a főklikkek alatt rugós előfeszítést használó ("Quickstrike Buttons") optikai switch-ek bújnak meg, miközben kétoldalt textúrázás segíti az emelés-repozicionálás közbeni stabilitást.


[+]

A célgéphez 2,4 GHz-es Slipstream rádióval vagy Bluetooth-szal kapcsolódhatunk, de a legfeljebb 100 órás üzemidőt ígérő, 15 perc alatt 20 órára elegendő kakaóval ellátható akkumulátor töltéséhez kapott USB Type-C/Type-A (PVC) zsinórral a madzagos működés sem ördögtől való gondolat. A hasi oldalon egy vevőegység számára odakészített tárolórekesz húzodik meg a virgin grade PTFE tappancsok, a cpi-deviációt csökkentő szenzorgyűrű és a háromállású módváltó társaságában.

[+]

A polling rate csúcsértéke 2000 Hz, a fedélzeti memória meg ötprofilos, és az árcédulára igen komoly, Finalmouse-os magasságokba szökő, 170 eurós összeget kanyarítottak. A garancia, csakúgy, mint a tasztatúra esetében, 2 évig fedezi a hátunkat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés