Végre a Corsair is képviselteti magát az ultrakönnyű egerek szegmensében

Sokat kellett várni, de megtört a jég és vezeték sem zavarja az összképet, ráadásul a forma is eltér a megszokottól.

Az amerikai székhelyű Corsair több éves késéssel ugyan, de belépett a pehelysúlyú egerek világába, tudniillik az M75 Air Wireless névre keresztelt, ötgombos újonc 60 grammot nyom a mérlegen lyukacsok nélkül, és ezzel messze a legkönnyebb megoldásnak számít a cég portfóliójában.


[+]

A meglehetősen egyedi vonalvezetésű, fara felé kiszélesedő periféria 128 mm hosszú, 65 mm széles, illetve 41,6 mm magas, és szimmetrikus kialakítása egyértelműen a jobbkezeseket favorizálja. A burkolat mélyén a szokásos érzékelő, a 100-tól 26 000 cpi-ig 1-es grádicsokban skálázódó, 650 ips-os/50 g-s Marksman 26K (PixArt PAW 3393) dolgozik, de a főklikkek rugós előfeszítést használó, optomechanikus Omron kapcsolóinak tekintetében sincs eltérés a vállalati normától.


[+]

A fedélzeti memória egyprofilos, és a célgéppel történő kommunikációra 2000 Hz-es polling rate-et ígérő, 2,4 GHz-es Slipstream rádióval, Bluetooth 4.2 LE technológiával vagy a madzagos üzemmódot is aktiváló, 1,8 méteres USB Type-C/Type-A (töltő)kábellel nyílik lehetőségünk.


[+]

A nagyjából 75 perc alatt csurig "tankolható" akkumulátor legfeljebb 100 óráig bírhatja kakaóval, noha ez az érték a "kékfogas" működésre vonatkozik; a jóval reszponzívabb rádiófrekvenciás modul esetében az időtartam 34 órára csökken. A hason virgin grade PTFE talpak állomásoznak a cpi-deviációt mérséklő szenzorgyűrű, a módváltó gomb, valamint a nano dongle részére odakészített rekesz társaságában, és a rendelkezésre álló energiatartalékokról tájékoztató indikátor LED a vitorlás logóval ellátott tenyértámasz felső szeletén nyert elhelyezést.


[+]

Az RGB fényektől mentes, 2 éves garanciával megfejelt rágcsáló dobozára aggatott árjelzésen elég vastagon fogott a tinta, ugyanis 150 euróról beszélünk. Egy említést mindenképp megér, hogy az iCUE szoftver opcionális, és a termék 200 euróért korlátozott példányszámban készülő, sárgára festett verzióban is kosárba tehető a Launch Edition Bundle kereteiben, ami egy gyártóra jellemző mintázatokkal díszített, varrott peremű deskpadot, üvegtappancsokat, továbbá egy szett grip tape-et tartalmaz pluszban.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés