Új Core i7 processzort találtak Kínában

A derék távol-keleti kollégák ismét egy nagy zsákmányra leltek, ugyanis szereztek egy eddig még be nem jelentett Intel Core i7-810-es processzort. Természetesen nem bírták megállni, hogy ne teszteljék le az új jövevényt, és konkrét adatokat is közkinccsé tettek.

Hirdetés

A Core i7-810 a 45 nm-es gyártástechnológiával készülő Lynnfield lapkára épül, így négy darab Hyper-Threading technológiát is támogató magot alkalmaz, melyek egyenként 256 kB-os L2 és 8 MB-os közös L3 gyorsítótárral rendelkeznek. A kétcsatornás DDR3 memóriavezérlőt tartalmazó chip 2,13 GHz-es órajelen üzemel 133 MHz-es rendszerbusz mellett. A Turbo Boost képességekről egyelőre nincs pontos információ, de várhatóan 2,8 GHz lesz a plafon, a TDP fogyasztás pedig 65 watt körül alakul majd.


Forrás: zol.com.cn [+]

Az LGA1156-os foglalatba illeszthető, mérsékelt fogyasztású Lynnfield megjelenéséről egyelőre nincs információ. A listaára valószínűleg a Core i5-750 modellhez lesz közel, ami – figyelembe véve az alacsony órajelet – nem tűnik túl jó üzletnek, de ne feledjük, hogy az előbb említett processzornál 30 wattal kevesebbet fogyaszt az új modell, és még a Hyper-Threading technológiát is támogatja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés