Computex 2024: léggel, vízzel – egy MSI VGA mindenek felett (videóval!)

Élőben is brutális a Fuzion hűtése, ami két verzióban, egy RTX 4090 és egy RTX 4080 Super kártyán is feltűnik.

Hirdetés

A nagy fogyasztású, sok hőt generáló VGA-k vízzel hűtése nem újkeletű, és a kombinált, részben levegős, részben vízzel dolgozó megoldások sem számítanak különlegességnek, bár olyan nagyon elterjedtnek sem. Az MSI standján néztük meg élőben a Suprim Fuzion és Expert Fuzion megoldásokat, melyek közül az előbbi egy GeForce RTX 4090, az utóbbi pedig egy GeForce RTX 4080 Super VGA-ra került fel.


[+]


[+]

Az impozánsan festő vezérlőkben a GPU-t és a VRAM-ot hűti a folyadékos megoldás, míg a VRM-ek és a kiegészítő áramköröket a rájuk kerülő bordázat, plusz az áramló levegő tartja hűvösen. A kisebbik modellnél a radiátor nagyjából a kártya feléig ér, míg a nagyobbiknál a teljes területet elfoglalja, és még extra tartályokkal, illetve változó sűrűségű lamellákkal is rendelkezik, a minél nagyobb hatásfok elérésének érdekében. A szellőztetést mindkét esetben két ventilátor biztosítja.


[+]

A hűtéseket videónkban részletesebben is ismertetjük:

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés