Hirdetés

Vízhűtéses GeForce RTX 2060 Superrel jelentkezett a Colorful

A gyártó célja a kibővített TDP keret mellé az volt, hogy a hőmérsékleteket komolyabb terhelés során is 65 °C alatt tartsa.

A Colorful bemutatta az eddigi talán leg-legnek tekinthető, felső-középkategóriás Turing architektúrát használó VGA-t, az iGame GeForce RTX 2060 Super Neptune Lite OC-t. A kártya hűtését egy zárt rendszerű, kompakt AIO végzi, és a pumpa/blokk kombó nem csak a GPU-ról, de a egy második base plate révén a memóriachipekről és a tápfeszültséget szabályozó áramkörökről is gondoskodik. Ventilátor csak a 120 mm-es, alumíniumból készült radiátoron van; a légkavaró természetesen 4 tűs (PWM) vezérléssel rendelkezik.


[+]

A dupla BIOS-szal érkező, 28 centiméter hosszúságú videokártya – kissé túlzónak ható módon – két 8 tűs PCI Express tápcsatlakozóból nyeri a szükséges energiát, miközben az 1650 MHz-es GPU boost frekvenciát egyetlen, dedikált gombbal kapcsolható lépés választja el az 1815 MHz-es beállítástól – ez volna a TDP keretet megnövelő, másodlagos "Turbo" BIOS életbe lépése. A GDDR6-os memóriát szokás szerint érintetlenül hagyták a mérnökök, így az effektív 14 GHz-en ketyeg.


[+]

Kimenetek tekintetében három 1.4-es DisplayPort, illetve egy HDMI 2.0b aljzat áll szolgálatunkra. A nagyjából 150 000 forintot kóstáló, csipetnyi RGB-vel megspékelt csomagot egy teljes hosszúságú backplate varázsolja egésszé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés