Computex 2024: masszív tervekkel ül fel az ARM az AI-vonatra

A vállalat vezetője a PC-piac 50 százalékát vinné a következő öt évben.

Hirdetés

Az ARM még a Computex előtt bejelentette friss CPU és GPU IP-it, így a tajvani rendezvényen inkább az AI, és annak várható hatásai jutottak szerephez. Rene Haas, a cég elnök-vezérigazgatója szerint a következő év végére százmilliárdnál is több AI-t támogató ARM-os eszköz lesz hozzáférhető világszinten.

Ennél is lényegesebb, hogy a vállalat az AI PC-t is komoly lehetőségként értékeli, és az elkövetkező öt évben a PC-piac 50 százalékát szeretnék megszerezni.

Egyébként hasonló ígéretei voltak az ARM-nak a szerverpiaccal kapcsolatban; Simon Segars, a vállalat akkori elnök-vezérigazgatója még 2015-ben fejtette ki, hogy a szóban forgó szemgnes 20 százalékát fogják birtokolni 2020-ra, de ennek a közelébe sem kerültek, hiszen jelenleg nagyjából 10 százalék körül lehetnek, és ez is nagyrészt az Amazon saját dizájnjának köszönhető. Ettől persze könnyen lehet, hogy most majd másképp alakul a helyzet, és a felhasználók az ARM-ot részesítik majd előnyben a számítógépes fronton.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Előzmények

Hirdetés