Computex 2023: CPU-hűtők és ATX 3.0-s táp a Montech keze nyomán

Az újoncok legfontosabb ismertetőjegyei: 230, továbbá 300 wattos TDP, illetve négyféle teljesítményszint.

A Montech computexes jelenléte alkalmával a számítógépházak és beviteli eszközök mellett két processzorhűtőt, meg egy tápegységet is kiállított.

A tetőtől talpig feketébe öltözött Metal DT27 az ikertornyos megoldások felhozatalát gyarapítja, és hét darab (réz) hővezető csövének köszönhetően 300 wattos TDP-ig szolgálhat alternatívaként. A lamellákon két 120 mm-es, PWM-es vezérlésű Metal Pro 12 ventilátor figyel push-pull konfigurációban, és csakúgy, mint szolidabb rokonánál, a kompatibilis foglalatok sorában az Intel LGA115x, LGA1200, LGA1700, illetve AMD Socket AM4 és AM5 tokozásokat üdvözölhetjük.


[+]

Az egyetlen bordázattal érkező Metal ST12 azokat vette célkeresztjébe, akik bár szeretnék lecserélni a gyári hűtőjüket valami kisportoltabb példányra, de beérik egy szerényebb méretű és vételárú, mégis elegánsnak mondható konstrukcióval. Az öt hővezető csővel dolgozó jószágot 230 wattos TDP-re hitelesítették, és ugyanolyan légkavaró jár hozzá (igaz, csak egy), mint fentebb taglalt márkatársához.


[+]

Az energiaellátás vizeire átevezvén a Titan PLA névre keresztelt, feketében és fehérben egyaránt készülő táp látképe bontakozik ki előttünk, amit majd 750, 850, 1000, valamint 1200 wattos változatokban vásárolhatunk meg. A 80 Plus Platinum és Cybenetics Platinum minősítésekkel jutalmazott apparátus megfelel az ATX 3.0-s szabványnak, tehát (jelen esetben rézötvözet érintkezőkkel ellátott) csatlakozói között egy 12+4 tűs 12VHPWR dugaszt is fellelhetünk, szóval a referenciát követő NVIDIA GeForce RTX 40 szériás videokártyák natív hajtását illetően zöld a lámpa.

A száz százalékig japán kondenzátorokkal szerelt elektronikára egy 135 mm-es, folyadékcsapágyas szélgép küldi a hűsítő szellőt, amelynek lapátjai alacsony terhelés idején megállnak, így biztosítva teljes némaságot a leendő tulajoknak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés