Computex 2023: megreformálta az SFX tápszabványt a Streacom

A ZS800 technikailag nem tekinthető szabványos tápnak, mégis beépíthető lesz az SFX táphelyekre.

A Streacom az idei Computexen bemutatott egy nagyon érdekes, SFX szabványúnak mondott tápot, amely a ZS800 jelzést viseli. Itt rögtön megemlíthető, hogy miért nem beszélhetünk valós SFX tápról, ugyanis maga a szabvány 125 x 63,5 x 100 mm-es kiterjedést követel meg, miközben a ZS800 125 x 63,5 x 125 mm-es helyet szakít ki a térből. A trükk itt az, hogy a házakban a tápok mögött amúgy is van némi üres hely, hogy a vezetékek is elférjenek, és a ZS800 ezt okosabban oldja meg, mivel 90 fokban elforgatott bekötést alkalmaz, vagyis a kábelek kisebb helyet kérnek.

[+]

A fentieknek hála a Streacom új tápja úgy is befér az SFX táphelyekre, hogy amúgy 25 mm-rel hosszabb. Utóbbi pedig nagyon fontos tényező, mert az extra hossz által a tervezők alkalmazhattak 120 mm-es ventilátort, ráadásul ez utólag cserélhető is. A nagyobb légkavaró lehetővé teszi a 800 wattos teljesítményleadást, méghozzá úgy, hogy közben csendes marad, bár itt valószínűleg segít a 80 Plus Platinum minősítés is, ami kifejezetten jó hatásfokot garantál.

A ZS800 érdekessége még, hogy egyszerre támogatja az ATX 3.0 és az ATX12VO szabványt, továbbá 12VHPWR konnektorral is rendelkezik. Sajnos a Streacom arról még nem tudott nyilatkozni, hogy mikor jelenik meg a fejlesztés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés