Hirdetés

Computex 2023: komponensek kisebb flottáját villantotta az MSI

A gyártó újdonságai közt Wi-Fi 7-es alaplapok, AIO, VGA-k és meglehetősen flexibilis házak is fellelhetők.

A Computex idén visszatért a régi formátumához, és az újból fizikailag látogatható, tajpeji rendezvényen természetesen az MSI is képviseltette magát egy rakás hardverrel.

[+]

Az alaplapok szegmensében előkerült egy B650M Project Zero nevezetű megoldás, ami a Maingear tavaly meglobogtatott, a Gigabyte által már élesben bepróbált szabadalmát alkalmazva a hátoldalán hordja a különféle csatlakozókat és tüskesorokat, ezáltal rejtve el a vezetékek garmadáját az egyszeri szemlélődők fürkésző pillantásai elől. A microATX-es típuson két (bordázattal "megkoronázott", négy PCI Express 4.0 sávval dolgozó) M.2 slot állomásozik, és a 2,5 gigabites Ethernethez Wi-Fi 6E modul párosul.

[+]

LGA 1700-as foglalattal jönnek majd a Z790 MAX szériás deszkák (MEG Z790 ACE MAX, MPG Z790 Carbon MAX WiFi, MPG Z790 Edge MAX WiFi, MAG Z790 Tomahawk MAX WiFi), amelyek Wi-Fi 7 egységgel fedélzetükön, némileg átdizájnolt külsővel fognak megtelepedni a számítástechnikával foglalkozó kereskedések polcain, és két modell (MEG Z790 ACE MAX, MPG Z790 Carbon MAX WiFi) 5 gigabitesre cseréli a kábeles hálózati konnektorát.

[+]

Az USB4 100W Expansion Card névre keresztelt, x8-os vagy x16-os PCI Express sínbe passzintható bővítőkártya I/O keretén két darab 40 Gbps-os USB 4.0 Type-C kapu található a dupla DisplayPort bemenet mellett, amik 100 wattos gyorstöltéssel képesek feltankolni különböző eszközeinket.

[+]

A cég kiállította az NVIDIA nemrégiben megjelent GeForce RTX 4060 Ti videokártyáinak Gaming, Gaming Trio, Ventus 2X Black, illetve Ventus 3X termékcsaládba tartozó kiviteleit, amiket mintegy két héttel ezelőttről ismerhetnek olvasóink.

[+]

A készre szerelt vízhűtések halmazában a 270 fokban elforgatható kupakkal megfejelt, címezhető világítással díszített MAG CoreLiquid E família tagjai mutatkoznak be, amelyeknek pumpája PWM-es vezérléssel rendelkezik. A réztalp és vízcsatorna közti kontaktfelület méretét, plusz a mikrocsatorna magasságát a hatékonyság fokozása végett megnövelték, és a választható színek táborában a fehér (E360 White) is feltűnik a fekete (E360) társaságában. Nem kizárt, hogy a későbbiekben lesznek 240 mm-es radiátorral csomagolt verziók, de egyelőre csak a 360 mm-es duóról szól a fáma.

[+]

A vállalat ablakos házainak portfóliója a várhatóan augusztus folyamán érkező, elejükön a megfelelő szellőzés érdekében fémhálós elemet viselő, átmozgatható (sínes) merevlemez kerettel megáldott MPG Gungnir 300R, továbbá 300P Airflow miditornyokkal gyarapodik, amikbe akár két 360 mm-es radiátort és/vagy tizenkét 120 mm-es ventilátort is beépíthetünk. A mindenhogy pozicionálható támasztékkal megtámogatott grafikus vezérlőnket horizontálisan vagy vertikálisan egyaránt rögzíthetjük a 90 fokban elforgatható, reteszekkel fixált PCI Express keretnek hála, és az utóbbi variáns belterébe még a gyártósoron becsavaroztak egy 80, meg két 60 mm-es légkavarót, amik kompakt SSD-nk, illetőleg VGA-nk hőmérsékleti mutatóit segédkeznek alacsonyabban tartani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés