Computex 2017: 36 emelet magasan a Gigabyte/Aorus párosnál

Rettentő sok alaplap, PC-k, beviteli eszközök, hálózat és a modding is helyet kapott.

Az idei Computextől sem maradt távol a Gigabyte és a mostanság minden nagyobb erővel tolt Aorus, mint azt már láthattuk korábban is, hiszen a standot korábban bejártuk.


[+]

Az ezt megelőző évek mintájára az igazi party nem a kiállítási területen, hanem egy külön helyszínen, a Taipei 101 36. emeletén zajlott, ahol két nagyobb teremben lehetett megnézni a gyártó újításait.


[+]

Természetesen X299 volt ezúttal is minden mennyiségben, működés közben láthattuk az Aorus X299 Gaming 7 alaplap és i7-7900X processzor párost, amint 4,4 GHz-es órajelen üzemelt 4133 MHz-es DDR4 frekvencia mellett.


[+]

Ugyanezt a lapot és testvéreit kiszerelve is megnézegethettük alaposan.


[+]

Az X299 mellett a Xeon famíliára felkészített C422 vezérlőhidas WS alaplapjukat is megvillantották, ez értelemszerűen Gigabyte márkanév alatt fut.


[+]

Nem ért véget ezzel az alaplapos érdekességek sora, a Socket AM4-es foglalatra és B350-es vezérlőhídra épülő Mini ITX-es GA-AB350N-Gaming WIFI-t is lehetett kicsit tapogatni...


[+]

...akárcsak a saját X399-es, AMD Threadripper processzorhoz érkező Auros Gaming 7 lapjukat, aminek felszereltsége az Inteles X299-hez verzióhoz roppant mód hasonlít. Egyelőre nincs róla sok információ, hiszen várni kell a processzor megjelenésére.


[+]

Nem teljesen új alaplap a Z270X Designare, de ennek is helyet szorítottak, pusztán azért, hogy megmutassák, hogy ezt a lapot nem kifejezetten gaming célú felhasználásra tervezték, noha ott is megállja a helyét. Ez esetben két GP100-as Quadro kártya dolgozott a gépben és kamerafelvételek képét elemezte, érdekességként bemutatva az AI és a Deep Learning képességet. A masina utasítható volt, hogy az általunk meghatározott szempontok szerint válogasson azokból – például melyiken zajlik sportesemény, melyiken borotválkoznak épp, stb.


[+]

Komplett gépekből kettőt láttunk, az egyik a standon bemutatott Brix VR, amiről kiderítettük, hogy 6 GB-os GeForce GTX 1060 került bele, illetve a tavaly év végén debütált Brix Gamint GT-nek is szorítottak helyet.


[+]

Jöjjön egy kis hálózat: a teljesen új Killer xTend. Ez egy PCIe kártya, ami háromportos gigabites hálózati switch és Wi-Fi extender funkcióval ruházza fel az adott gépet.


[+]


[+]


[+]


[+]

A Gigabyte oldalán jó pár moddingot is kiállítottak.

Az Aorus szárnyba áttévedve újdonságok újabb sorára lehetett bukkanni.


[+]

Az AC300W középkategóriás ATX miditorony az egyik friss termék, természetesen RGB világítással, plexi oldallappal, illetve Type-C és HDMI előlapi kivezetésekkel. Érdemes megfigyelni, hogy a házban lévő konfiguráció processzorán a nemrég már látott, torony kivitelű, dupla 12 cm-es ventilátorral ellátott hőcsöves AC700 processzorhűtő dolgozik.


[+]

Mellette az Aorus GTX 1070 Gaming Box volt látható. Ezzel a termékkel az Aorus a mostanság egyre népszerűbb Thunderbolt 3-as dobozok gyártói közé kíván bekerülni, azzal a különbséggel, hogy ebben gyárilag fellelhető egy mini GeForce GTX 1070-es VGA, ezenkívül a házra USB hub is került. Később egy GeForce GTX 1080-as változat is készülhet belőle, mindenesetre ez sem lesz olcsó, bár egyelőre konkrét ára nincs.


[+]

Beviteli eszközökből hármat láttunk, ebből az egyik az aluházas K7 RGB világítással ellátott mechanikus kapcsolókkal (Cherry MX Red és Blue).


[+]

A másik a K9 Optical, ami lényegében vízállónak mondható, mondjuk elmeríteni nem szabad (nincs IP besorolása), de ha ráömlik egy nagyobb kancsó víz, akkor nem lesz baja. A Flaretech megoldás ugyanis optikai úton működik, a kapcsolókat nem kell az "alaplapra" forrasztani. Lesz belőlük Cherry MX Red és Blue kivitelnek megfelelő változat.


[+]

Végül egy egérre is futotta, a standon már látott M3-ra. Most kiderült róla, hogy a szokásos Omron kapcsolókon kívül Pixart 3988 optikai érzékelővel működik, továbbá az RGB világítás tesztre is szabható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés