Computex 2017: Brix VR, X299, GTX 1080 Ti és notebookok a Gigabyte/Aorus standon

Sok új termék várható a jövőben, és valószínűleg a standon csak az újdonságok töredékét láttuk.

Hirdetés

A Gigabyte standjáról tudni kell, hogy a cég az előző évhez hasonlóan két különböző helyen mutatja be az újdonságait, ezek közül az egyik a most bemutatni kívánt stand, a másik pedig egy zártkörű bemutatóhelyiség a kiállítás területén kívül. Ez utóbbi ígérkezik nagyobb durranásnak, de sajnos ide nem lehet csak úgy belépni, a tömeg elkerülése végett csoportokba szervezték a jelentkezőket, mi pedig csak holnap nézhetünk be a színfalak mögé. Ezzel szemben a kiállítás területén lévő stand szabadon látogatható, így ezt sem hagyhattuk ki.


[+]

A kiállítótér nagy részét a notebookok uralták, melyek a magyarországi közönség számára talán kevésbé érdekesek, mint azon gyártók hordozható gépei, amelyeknek termékei otthon is megvásárolhatóak, hiszen a piaci sajátosságok miatt a Gigabyte/Aorus nincs jelen notebook termékekkel. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem érdemelnek meg pár sort, már csak azért is, mert pont a fent említett dolgok miatt nem mindennap láthatjuk élőben ezeket a gépeket.


[+]

A felhozatalból kiváltképpen a 14 és 15 hüvelykes képátlójú Aero masinák tűnnek ki, mely nevükhöz hűen próbálnak légiesnek tűnni, már amennyire ezt egy GeForce GTX 1050 Ti (14") vagy GeForce GTX 1060 (15") GPU-val, négymagos Core i7 processzorral és 94 Wh-s akkuval szerelt gépnél megoldható, de az anyagválasztással (teljesen alumínium egyébként) és formavilággal történő játék eredményesnek tűnik. Megjegyeznénk, hogy így is 20 milliméter alatt sikerült maradni vastagságban, és a nagyobb gép tömege sem haladja meg a 2,1 kg-ot.

Az Aorus Aero 15 részletei Az Aorus Aero 15 részletei Az Aorus Aero 15 részletei Az Aorus Aero 15 részletei Az Aorus Aero 15 részletei Az Aorus Aero 15 részletei
Az Aorus Aero 15 részletei [+]

Ezenfelül ellátták minden földi jóval, x-Rite Pantone minősítésű FHD/QHD IPS kijelzővel (15"-en a szélekig kihúzott panellel), maximális felszereltségben két M.2 PCIe SSD-vel, HDMI 2.0 kimenettel és Thunderbolt 3 csatlakozóval is.


[+]

Továbbá láthattuk a Sabre 15, a SabrePro 15, illetve a P57X v7 notebookokat, melyek mindegyike játékra van kihegyezve, ennek megfelelően a konfigurációt is ehhez méretezték (a képeken lévő adatlapokat érdemes ezért csekkolni).


[+]

A stand egyik érdekessége a 2,6 literes Brix VR PC volt, aminek érkezését több pletyka előzte meg, de a Computexen a gyártó felfedte a gépet. A masinát egy 7. generációs Core i7 processzor hajtja GeForce GTX 1060-as VGA-val. A memóriafoglalatokba SO-DIMM modulok kerülhetnek, a tárolókat pedig két M.2 foglalatba lehet behelyezni, illetve jár a géphez beépített AC-s Wi-Fi és Bluetooth 4.2-es adapter is a szokásos Gigabit Ethernet mellett. Nem spóroltak a csatlakozókkal, 2 mini DisplayPort és két HDMI 2.0 is került rá, és ezúttal az USB Type-C is fellelhető.


[+]


[+]

A standon barangolva további érdekességekbe lehetett belefutni, mint az AC300W jelzésű ház, az Aorus M2 egér és K7 billentyűzet, illetve lesz egy új fejhallgató is, plusz 10 gigabites hálókártya, X299-es alaplap és az Aorus égisze alatt egy GTX 1080 Ti , az Xtreme Edition 11G. Ezekről eléggé kevés információt lehetett nyerni ott helyben, de megtalálhatók lesznek majd az említett zártkörű eseményen, ahol lehetőség nyílik alaposabban megvizsgálni a termékeket és a nyitott kérdésekre is választ kapunk.

Azóta történt

Hirdetés