CES 2021: új GPU-kkal és CPU-kkal frissülnek az MSI notebookok

A GE, GP és GS széria is kap az újdonságokból, és különlegesen díszes burkolattal felszerelt változat is készül belőlük.

Frissülnek az MSI játékosoknak szánt notebookjai: a GE, a GP és a GS szériában is megjelennek az NVIDIA új mobil GPU-i, viszont a legtöbb esetben 10-ik generációs CPU-kkal párosítják őket.

Kezdve az ismerkedést a GE családdal, azon belül is a csúcsmodellel, a GE76 Raider Dragon Edition Tiamattal. Nem, ez a notebook nem a svéd, korábban gothic metalt játszó együttesre, hanem a babiloni istenségre utaló nevet kapott, és az MSI sárkányos logóját (is) idéző mintával ellátott fedlappal büszkélkedhet. Belül az újdonságot a 30-as GeForce RTX sorozat tagjai jelentik, a legnagyobb változatban a GeForce RTX 3080-at kapjuk, Core i9-10980HK processzorral. Bár ez nem a 11-ik generáció, de utódja még nincs, mivel a 8 magos, 5 GHz-es Tiger Lake-H modell még nevet sem kapott, érkezését pedig ugye későbbre ígérik. Ez csak azért emelnénk ki, hogy látszódjon: ha egy gamer notebooknál a Core i9-10980HK bukkan fel, az nem feltétlenül azért van, mert túl sokat rendeltek, és ki kell üríteni a raktárt.

[+]

Visszatérve a GE76 Raiderre, ez egy 17,3”-es gép, és 4K, valamint Full HD felbontású panelekkel lesz elérhető. Az előbbi főleg tartalomgyártásra készül, 100% Adobe RGB-vel, míg az utóbbinál 300, illetve 240 Hz-es frissítésű opció is lesz. A közel 3 kg-os gép 99,9 Wh-s akkumulátort kapott, az oldalain pedig összesen öt USB port (két Type-C, három Type-A), 2,5 Gbps-os Ethernet, MiniDP és HDMI lelhető fel.

Kisebb testvére a 15,6”-es GE66 Raider, amely 15,6”-es paneleket használ, de alapvetően ugyanezekkel a tulajdonságokkal bír (viszont választható GeForce RTX 3060 Mobile-lal is). Kisebb mérete mellett valamivel könnyebb is: 2,38 kg. A vékonyított GS66 Stealth esetében 2,1 kg-ra csökken a tömeg, miközben a paraméterek nem igazán változnak, például az akkumulátor továbbra is 99 Wh-s. Mondjuk az alsó részbe épített dupla "mélynyomóról" le kell mondanunk.


[+]

Az olcsóbb GP76 és GP66 Leopardok a Core i7-10870H processzor köré épülnek, és itt csak a GeForce RTX 3060 vagy 3070 között lehet választani. A képernyőméret a számoknak megfelelően alakul, és mindkét esetben Full HD felbontást, illetve 144 Hz-es frissítést kapunk. Az elődökkel ellentétben a vezetékes Ethernet itt már a hagyományosabb, gigabites sebességű, az akkumulátor pedig "csak" 65 Wh-s. Négy USB és egy HDMI portot kapunk, míg a tömeg a kijelzőtől függően 2,9 vagy 2,4 kg.


[+]

Valamennyi felsorolt notebook esetében természetesen ott a gombonként konfigurálható RGB világítással felszerelt, SteelSeries készítette billentyűzet is.

Az árakat illetően a Dragon Editionről a következő hónapokban döntenek – a GE76 2200, a GE66 1500 dollárról indul majd, és hasonló árakat láthatunk a GP szériánál is. A GS66 Stealth esetében 1800 dollár a kezdőár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés