MSI GL65 Leopard notebook: kompromisszumok

Papíron jó vételnek tűnik a tajvaniak új noteszgépe, kérdés, hogy a spórolásnak hol isszuk meg a levét?

Bevezető, külső

Az MSI termékpalettáján már régóta fontos szerep jut a játékosoknak szánt notebookoknak. Ezen belül a GL széria a belépőszintet képviseli, ennek ellenére felszerelésben egész magasra elmehetünk vele, ami akár Core i7 processzort és RTX 2070 grafikát is jelenthet. A most tesztelt notebook már az áprilisi vérfrissítés után érkezett, így belsejében Comet Lake CPU dolgozik, és ez az RTX 2060-nal kombinálva igen szép számokat eredményez. Minden adott tehát egy ajánlott vételhez – de a díjhoz vezető út tele van döccenőkkel.

Dizájn

Kevés gyártó foglalkozott azzal, hogy a Comet Lake kedvéért áttervezze notebookjának külsejét, és az MSI mérnökei sem fáradoztak sokat, egyszerűen csak a CPU-t cserélték ki a tavaly bejelentett GL65-9SEK belsejében. Nem is baj ez, hiszen a széria a korábbi GL63-at váltotta le, és akkor megtörténtek a szükséges változtatások, tesztalanyunkra tehát nem lehet rásütni a koros jelzőt. A dizájn mindenesetre határozottan követi a cég formanyelvét, mely sokat finomodott a korábbi csicsás, a GT Titan család esetében már kissé túlzásba is vitt agresszivitás óta. Jelen esetben egy átlagosan vékony, szellőzőnyílásokkal ellátott, alapvetően műanyaggal burkolt notebookot kapunk, amelynek „gamer” jellegét inkább csak a teljes RGB megvilágítást kapott billentyűzet és a hátulról látható Leopard felirat, valamint a monitor hátsó burkolata árulja el.


[+]

Mint említettük, a külső jobbára műanyag, kivétel ez alól a monitor burkolata, mely két merevítő „taréjt” is kapott a selyemfényű sötétszürke szín mellé. Az összerakás, a merevség elfogadható, a billentyűzet sem hajlik jobban a kategória átlagánál, így azt kell mondanunk, hogy a plasztik választása nem befolyásolja negatívan a minőségi érzést. A divatnak megfelelően a képernyő három oldalról vékony kávát kapott, egyedül alul vaskosabb a keret, a webkamera azonban szerencsére a megfelelő helyen, felül található.


[+]

Mivel a gépház előrefelé vékonyodik, a billentyűzet enyhe szögben felénk néz, a csuklótámasz is kényelmesen használható. A zsanérok szilárdnak tűnnek, a GL65 egy kézzel nyitható. A kijelző maga viszonylag hajlékony, de nem jobban, mint a hasonló kategóriába tartozó notebookok többségénél.


[+]

A notebook alja félig nyitottnak tekinthető: hatalmas méretű szellőzőrács enged szabad áramlást a levegőnek. Bővítést segítő ajtók természetesen nincsenek, a burkolatot tizenegy csavar tartja a helyén, melyek egyike matricával védett, így nyom nélkül nem nyitható.


[+]

Csatlakozókból nem rossz a kínálat, egyedül a TB3-at hiányolhatjuk, viszont kapunk külön mini DisplayPortot és HDMI-t is, illetve összesen négy USB 3.1 csatlakozó áll rendelkezésre, melyek egyike egy 10 Gbps-es Type-C konnektor. De nem spórolt az MSI a vezetékes Ethernettel és a kártyaolvasóval sem, a hangcsatlakozók pedig szokatlan módon nem kombináltan vannak jelen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés