CES 2021: megújul az LG okostévé rendszere

A webOS 6.0 állítólag radikális váltást hoz.

Hirdetés

Az LG egyik nagy fegyvere a webOS nevű okostévé rendszer, amelynek első verzióját 2014-ben mutatták be. Azóta csak kisebb átalakításokat hajtottak végre, de most a hatodik változatnál eljött az idő egy nagyobb lélegzetvételű ráncfelvarrásnak.


[+]

Legalábbis erről számolt be a cég otthoni részlegének első embere, Park Hyoung-sei. Elmondása szerint a webOS 6 hatalmas változást jelent, és alapjaitól újították meg platformot. Ennek köszönhetően az a korábbinál gyorsabb lett, és ha minden igaz, a kezelőfelületet is radikálisan átalakították. Az alkalmazásokat tartalmazó, szabadon módosítható alsó sáv kisebb lett, és nagyobb szerep jut a különféle online videós tartalmaknak. Ezzel az LG igazodik a trendekhez, hiszen mostanában mindenkinél látványosan ez az irány, és ezzel együtt a hagyományos alkalmazások háttérbe szorulnak.

A vállalat a korábbi években mindig előállt érdekes extrákkal, ilyen volt a nagyítás, vagy a Sportriasztás, nem tudni, hogy lesz-e idén valami hasonló. A 2021-es modellekbe természetesen már az új rendszer került, de az egyelőre még nem tiszta, hogy mi lesz a régebbi készülékkel, azok megkaphatják-e ezt egy nagyobb frissítés keretein belül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés