Hirdetés

CES 2020: nagyra nőtt, HDR-es gaming monitor az MSI felhozatalában

A 144 Hz-es képfrissítés mellé számos jópofa/hasznos termékjellemzőt kapunk a pénzünkért, de majd csak az idei év második felében.

Az MSI nem tétlenkedett az utóbbi időben, hiszen bejelentette legújabb, nagyméretű, elsősorban játékosok számára készült kijelzőjét, az Optix MEG381CQR nevezetű batárt. A monitor egy 37,5 hüvelykes, 3840x1600-as felbontással operáló IPS panelt használ, mely 2300R-es ívvel rendelkezik.

A képfrissítési ráta természetesen 144 Hz, 1 milliszekundumos szürkéből szürkébe váltással és 600 nites maximális fénysűrűséggel. Ilyen fényerővel már nem feltétlenül okafogyott az a HDR600-as plecsni sem, és még a VESA adaptív szinkronizációs technológiája is támogatott. Efféle specifikációk mellett joggal várható, hogy a DCI-P3 színtér 90 százalék fölötti arányban kerüljön lefedésre, de a gyártó ezügyben még nem nyilatkozott.


[+]

Az állvány emelhető, dönthető, forgatható, ám a periféria legérdekesebb része talán az arcfelismerés funkciót ismerő (és ennek révén különféle, specifikus beállításokat automatikusan inicializáló) kamerával felszerelt alsó káva vonalában keresendő, ahol egy tekerőkapcsolóval megspékelt, kisméretű OLED kijelző köszön ránk vissza a HMI (human-machine interface) hangzatos betűszó égisze alatt. Az apróságra sok hasznos információ kiíratható, mint például az éppen aktuális képfrissítési ráta, a processzor órajele vagy éppen az időjárással kapcsolatos adatok. A tekerőke az OSD menüt, illetve a Mystic Lightos hangulatvilágítást is vezérli, merthogy az is van.

Az impozáns MSI fióka valamikor a harmadik vagy negyedik negyedév folyamán kerül kereskedelmi forgalomba, de a leendő árszabást illetően egyelőre még a sötétben tapogatózunk. Nem lesz olcsó mulatság, annyi biztos.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés