Hirdetés

HMI-s kezelőszerveket kapott az MSI új ultraszéles gaming monitora

95,25 cm-es képátló, 8 bit+FRC, NVIDIA G-Sync Ultimate, VESA DisplayHDR 600, SteelSeries GameSense és MSI Mystic Light Sync; mi kellhet még?

Hirdetés

Az MSI hamarosan piacra dobja a világ első HMI-s (Human-Machine Interface/ember-gép interfész), játékosokat célzó monitorját, az Optix MEG381CQR Plust, amelynek közeledtét még a 2020-as CES idején beharangozták. A 37,5 hüvelykes, 2300R íveltségű, 21:9 képarányú (LG LM375QW2-SSA1) IPS panel 3840x1600 pixeles felbontással dolgozik, amihez NVIDIA G-Sync Ultimate támogatással megfejelt, 175 Hz-es képfrissítési ráta, 1000:1 statikus kontrasztarány és 1 ezredmásodperces válaszidő társul. Az 1,07 milliárd szín ditheringes megjelenítéséhez 128,7 százalékos sRGB és 96,2 százalékos DCI-P3 színtérlefedettség, valamint VESA DisplayHDR 600-as minősítés párosul, s ez utóbbiból adja magát, hogy a fénysűrűség maximuma 600 cd/m² lehet.


[+]

A HMI interfész a bal alsó sarokban megbújó tekerőkapcsolót és a hozzá tartozó, aprócska OLED kijelzőt jelenti, amelyek nem csak látványos duettet alkotnak, de a segítségükkel könnyebben és intuitívebben érhetjük el a képernyő funkcióit, noha egy hagyományos, ötirányú joystickkal úgyszintén elmélyedhetünk az OSD menüben. Természetesen a PiP és PbP, vagy a 120 Hz-es konzol mód sem hiányzik a méretes újdonság arzenáljából.


[+]

Az I/O részlegen egy 1.4-es DisplayPort, két HDMI 2.0 bemenet és három USB 3.2 Gen1 Type-A konnektor található a 3,5 mm-es jackek társaságában. Egyes források DisplayPort alt móddal kompatibilis USB Type-C jelenlétet említik, de a gyártói weboldalon kissé félreérthetően van ez tálalva, ugyanis a specifikációs listán a különféle csatlakozók között nem jegyzik, továbbá az "Overview" fülön lévő "UX" szekcióban a többcélú csatoló vonatkozásában ARTYMIS szériás monitort írnak, márpedig hírünk tárgya az Optix termékcsalád sarja.


[+]

A talp a pivot mód kivételével mindenhogy állítható, és a 100 x 100 mm-es VESA furatok ugyancsak megvannak. A periféria alsó kávájának aljára odabiggyesztettek egy bungeet, amivel az egér kábelét rögzíthetjük (és amit mindkét oldalra felrakhatunk), illetve az online műsorszórással foglalatoskodók örömére felülre egy kamerafelfogatást raktak.


[+]

Az átlagosan 47 wattot fogyasztó készülék hátára némi Mystic Light RGB is került, ám a világítás nem csupán hangulatfokozó hatással szeretne érvényesülni, hiszen a fronton szintén akadnak LED-ek, amelyek a SteelSeries GameSense technológiáját alkalmazva különböző effektekkel értesítenek egyes játékbeli, vagy mondjuk Discord eseményekről. A termék árával kapcsolatban egyelőre nem áll rendelkezésünkre bővebb információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés