CES 2020: Lenovo all-in-one PC az üzleti vonalon

A biztonsági funkciókkal megpakolt, helytakarékos gépben vállt vállnak vetve dolgozik az Intel és az AMD hardver.

A Lenovo a vállalati/üzleti szegmenst sem felejtette el, hiszen bemutatásra került a ThinkCentre M90a elnevezésű asztali egybegép. A kompakt masina egy 23,8 hüvelyk átmérőjű, webkamerával megtámogatott, Full HD-s VA panelt használ, melynek maximális fénysűrűsége 250 vagy 350 nit lesz, és választható opcióként a kétoldalról fürkésző kíváncsi tekintetek ellen védelmet nyújtó PrivacyGuard technológiából is hasznot húzhat majd. Ha ez nem volna elegendő, a ketyere a PrivacyAlertnek köszönhetően figyelmeztetni fog, ha a vállaink felett kukucskáló kémpalánták nagyon nem bírnak magukkal, és automatikusan elmossa a képernyő tartalmát, ha az egyszeri user hátat fordít a káváknak – ehhez a manőverhez infravörös szenzorokat használ. További megnyugvást adhat a kissé paranoiás ügyfeleknek az ujjlenyomat-olvasó, illetve a 2.0-s dTPM chip megléte.

Hirdetés

[+]

A belül tanyázó hardvereket illetően a gyártó a mobilszegmens alkatrészei felé mozdult el: processzor gyanánt az Intel 10. generációs, Comet Lake-U-s Core modelljei vannak a felhozatalban, ám a grafikus chipet az AMD szállítja egy 2 GB GDDR5 memóriával szerelt Radeon 625 "személyében". Az alaplapon két SO-DIMM slot figyel, így legfeljebb 32 GB DDR4 RAM-ban gondolkodhatunk, miközben adatainkat egy M.2 2242-es SSD-n (az Opal opcionális), valamint egy 2,5 hüvelykes merevlemezen tárolhatjuk.

[+]

A jéghegy csúcsa az optikai meghajtó, mégpedig slim kivitelben; igaz ugyan, hogy manapság ezt már nem sűrűn használjuk kortárs IT környezetben, de azokban a szökőévekben, amikor valamiért kelleni fog, bizton hálát rebegünk majd érte. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Blu-ray drive is ott lesz-e a lehetőségek között, bár talán nem lenne annyira meglepő, mert a hangszórók Dolby Atmos plecsnit viselnek, amire az otthoni felhasználók is bólintani szoktak általában. Nyilván nem kell IMAX-szintű moziélményt várni tőle, de az csak jó, ha a szolidabb alkotóelemek is az egy fokkal igényesebbek közül kerülnek ki.

Lenovo ThinkCentre M90a
Kijelző 23,8" WVA LED, 1920 x 1080, 250 nit, integrált HD webkamera és mikrofon
23,8" PrivacyGuard, 1920 x 1080, 350 nit, integrált HD webkamera és mikrofon
Processzor max. 10. generációs Intel Core i7 U vPro
Videokártya max. AMD Radeon 625 2 GB GDDR5
Memória max. 32 GB, 2 db SO-DIMM slot
Háttértároló M.2 PCIe SSD: max. 1 TB, Opal opcionális
HDD: max. 2 TB
max. 16 GB M.2 Intel Optane Memory
slim Rambo/DVD-ROM
Wireless Wi-Fi 6 802.11 ax
Audio Dolby Atmos hangszórók
I/O

2 db USB 3.1 Gen 2 Type-A
4 db USB 3.1 Gen 1 Type-A
1 db USB 3.1 Gen 1 Type-C
gigabit LAN
HDMI
D-Sub

DisplayPort out/LAN/DC in
3-az-1-ben kártyaolvasó
audio kombójack
soros port (opcionális)
Biztonsági funkciók Match on Chip Touch ujjlenyomat-olvasó
dTPM 2.0 chip
ThinkShutter lencsetakaró a webkamerán
PrivacyGuard
PrivacyAlert
USB protection
Kensington-zárhely
Fizikai méret 541 x 492,2 x 46 mm (SZ x MA x MÉ)
Tömeg 7,51 kg
Ár 1100 dollártól

Az M90a-nak nincs oka szégyenkeznie a konnektivitás pástján, mert a szokásos USB portokon és audio jacken kívül egy Wi-Fi 6-os modult, továbbá egy 3-az-1-ben kártyaolvasót is kapunk a pénzünkért. Adalék még, hogy a mindenféle aljzatokat és kábeleket egy jópofa, forgatható takarólemez rejti el. A tetszetős gépecske idén júniusban válik hozzáférhetővé a nagyközönség számára, 1100 dollárról indítva az "árverést".

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés