Lenovo ThinkCentre mikro PC Google Chrome OS alapokon

Hirdetés

A Lenovotól nem áll távol a Google Chrome OS operációs rendszer, hiszen a vállalat kínálatában található Chromebook, így kézen fekvő volt, hogy ennek asztali változatával, azaz Chromeboxszal is kiegészítsék a felhozatalt. Akárcsak az, hogy ezt a masinát a ThinkCentre M (Tiny) sorozaton belül dobják piacra, ami a vállalatnál az úgynevezett "Micro Desktop" gépek családja.

A szimplán ThinkCentre Chromebox Tiny névre hallgató apróság valóban nem túl nagy, ugyanis 17,78 x 12,29 x 3,6 centiméteres méreteivel bőven egy liter alatt marad a ház űrtartalma, miközben kezdőtömege sem haladja meg az 1 kilogrammot. Az újdonság kétféle kiépítésben lesz kapható: Intel Core i3-5015U processzorral és 4 GB RAM-mal, illetve Intel Celeron 3205U CPU-val és 2 GB RAM-mal, ami opcionálisan 4 GB-ra bővíthető. Mindkét konfiguráció 16 GB belső tárhelyet kap és külső tápegységgel rendelkezik.


[+]

A dobozra számos csatlakozó került: előlapján két USB 3.0 és egy headset kombó jack figyel, míg a hátoldalán két további USB 3.0 port, egy Ethernet kapu, valamint egy HDMI és egy DisplayPort kimenet foglal helyet. Utóbbiak természetesen a CPU-ba integrált IGP-hez kapcsolódnak. Emellett a vezeték nélküli képességekkel is felruházták a Chromeboxot az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatra képes integrált vezérlőnek hála.


[+]

Ami az elhelyezést illeti, a szabványos VESA furatoknak hála számos kijelző hátuljára felfogathatóak, de a Lenovo erre is kínál megoldást a tavaly bejelentett ThinkCentre Tiny-in-One 23 Desktop személyében, ami egy 23"-es monitor, kifejezetten az M-sorozatba tartozó masinákhoz készült a megfelelő felfogatással és kezelőpanelekkel.

A Lenovo első Chromebox-a, amit elsősorban oktatási környezetbe a tanároknak és olyan helyekre ajánlanak, ahol elegendőek a felhős szolgáltatások júniustól lesz rendelhető 200 dolláros kezdőáron.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés