HP ElitePad 1000 G2: elit windowsos táblagépet villantott a HP

Hirdetés

A HP a tegnap hírül adott ProPad 600 G1 tablet mellett bemutatta az ElitePad 1000 G2-t, mely a 2012-es év végén piacra dobott ElitePad 900 G1-et váltja fel. A 10,1 colos masina meglehetősen érdekes koncepciót vonultat fel, ugyanis a gyártó egy olyan moduláris felépítést választott, aminek köszönhetően a táblagép könnyedén szétszerelhető és egyes komponensei (akku, kamera, alaplap, kijelző stb) könnyedén kicserélhetőek. Ennek előnye, hogy meghibásodás esetén a gépet nem kell szervizbe vinni, hanem a hibás alkatrészt a HP cseréli és a javítás otthon (vagy cégen belül) elvégezhető, amivel egyesek időt és pénzt spórolhatnak – hozzá kell tenni, hogy ez a fajta javítás egy külön szolgáltatásként érhető csak el, tehát nem minden vásárló veheti igénybe. Emellett, mivel nagyvállalatok számára szánt gépről van szó, a tableten tárolt szenzitív adatok is házon belül maradhatnak. Bár utóbbi az alaplap cserénél nyilván nem érvényes, hiszen a 128 vagy 64 GB-os eMMC tároló külön nem távolítható el.


[+]

Az újfajta felépítés ellenére a ElitePad nem lett vastagabb, mint a tegnap részletezett ProTablet 600 (9,2 mm), és tömege is csak csekély mértékben nőtt (680 gramm), bár az akku kapacitása hajszállal kevesebb. Igaz, a 30 Wh még így is több, mint az előd 25 Wh-s energiatárolója. A méretparaméterek lényegében hajszálra megegyeznek az elődként emlegetett ElitePad 900-zal, ami persze annak tudatában nem csoda, hogy az alumíniumból készülő ház kívülről teljesen ugyanaz. Ráadásul nem csak ebbe hasonlítanak, hanem abban is hogy az újdonság is megfelel a MIL-STD-810G katonai szabvány követelményeinek. Az igazi újítást tehát belül kell keresni.


[+]

A HP a trendeknek megfelelően a négymagos Intel Atom Bay Trail-T Z3795 SoC mellett tette le a voksát, ami mellé 4 GB RAM-ot és 64 vagy 128 GB-os eMMC tárolót pakoltak - ez utóbbi SDXC kártyával bővíthető. Az operációs rendszer természetesen Windows 8.1, pontosabban annak 64 bites verziója. Kicserélték a kijelzőt is, az IPS érintőpanel felbontása az új modell estében már 1920x1200 képpont, a védelmét pedig a Gorilla Glass 3-ra bízták. Lényegében a fontos változtatások ennyiben kimerülnek, a többi komponens (2 megapixeles előlapi és 8 megapixeles hátlapi kamera, IEEE 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, opcionális LTE modem) nagyjából maradt, még olyan apróságokat kapott a masina, mint az NFC és TPM modul, USB 3.0-s aljzat, illetve jár hozzá stylus is.

HP Productivity Jacket
HP Productivity Jacket [+]

HP Expansion Jacket és HP Security Jacket ujjlenyomat- és kártyaolvasóval HP Expansion Jacket és HP Security Jacket ujjlenyomat- és kártyaolvasóval
HP Expansion Jacket és HP Security Jacket ujjlenyomat- és kártyaolvasóval [+]

A 739 dolláros alapáron piacra kerülő tablet mellé számos kiegészítőt ígér a HP, mint például az ElitePad dokkolóállomás, vagy a többféle Smart Jacket, mellyel a biztonság, kényelem vagy éppen a produktivitás növelhető.

HP ElitePad Docking Station
HP ElitePad Docking Station [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés