Hordozható projektorokat dob csatába a Canon

Az új, takarékos, lámpás modellek állítólag remek képminőséget produkálnak, továbbá nagyon sokoldalúan használhatók.

A Canon magyarországi képviseletétől kaptuk az információt, hogy a cég új termékekkel bővíti már eddig is meglehetősen nagy projektorkínálatát. A 3LCD képalkotási technológiára épülő LV-WU360, LV-WX370 és LV-X350 típusjelzésű WUXGA (1920x1200) felbontású modellek a Canon állítósa szerint gazdag, élethű 10 bites színek és mély feketék segítségével állítják elő a képeket, kiiktatva a színek bomlását. Az LCD-projektorok általában hajlamosak rácsos képet mutatni, azonban az LV-WU360 és az LV-WX370 mikrolencse segítségével fokozza a fényforrás fényerejét, ami szinte láthatatlanná teszi a rácsvonalakat.

Canon V-WU360, Canon LV-WX370 és Canon LV-X350
Canon LV-WU360, Canon LV-WX370 és Canon LV-X350 [+]

Azt is megtudtuk, hogy kis és nagy konferenciatermekben egyaránt jó szolgálatot tehetnek, hiszen vetítési tartományuk 0,76 és 7,6 m között van. Kompakt méretük dacára rengeteg beállítási funkciót tudnak, hogy tökéletes vetítési élményt adjanak különböző formájú helységekben is. Az automatikus trapézkorrekció segítségével a trapéztorzítás gyorsan korrigálható; a kézi beállítás pedig négy sarokra vonatkozó trapézkorrekciót biztosít, ez tovább finomítja a beállítási lehetőségeket, különösen a kis terekben gyakran előforduló, nem vízszintes vagy tengelytől eltérő elhelyezés esetén. Az LV-WX370 és az LV-X350 geometriai korrekcióval konkáv vagy konvex felületre vetítve is megőrzi a kívánt képarányokat.

Canon LV-WU360
Canon LV-WU360 [+]

Az erős szűrőösszetételnek és a mintegy 20 000 óra élettartamú lámpáknak köszönhetően e modellek a megszokottnál kevesebb karbantartást igényelnek. A Canon emiatt azon az állásponton van, hogy így a felhasználó a költség töredékéért ugyanolyan hosszú életű készülékhez juthat, mintha egy lézeres modellt választana. Csere vagy javítás igénye esetén a kialakítás révén még a mennyezetre szerelt projektoroknál is könnyen hozzáférhetővé teszi ezeket az alkatrészeket. Szintén csökkenti a karbantartási igényeket, hogy az LCD paneleket már szervetlen anyagokból állítják elő. A bővített termékpaletta újonnan megtervezett lámpaegységet alkalmaz, amelynek továbbfejlesztett meghajtórendszere fokozza az energiaellátás hatékonyságát, ugyanakkor csökkenti az energiafogyasztást. Megnyugtató azonban, hogy az LV-WU360, az LV-WX370 és az LV-X350 egyaránt hároméves, a gyártóhoz történő visszaküldésre vonatkozó garanciával rendelkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés