Saját eGPU-t dobott piacra a DaVinci Resolve szoftver fejlesztője

A Blackmagic Design Blackmagic eGPU megoldása innentől kezdve kitalálható, hogy mire való.

Furcsa dologra szánta el magát a népszerű DaVinci Resolve szoftver fejlesztőjének számító Blackmagic Design, mivel úgy döntöttek, hogy egy saját tervezésű eGPU-t dobnak piacra Blackmagic eGPU néven. A cég az Apple rendszereiben utazik, így nem tekinthető meglepetésnek, hogy a Thunderbolt 3 interfésszel rendelkező MacBook Pro notebookok jelentik a célpiacot, ezekben ugyanis még a legjobb esetben is egy középkategóriás teljesítményű grafikus vezérlő található, miközben a DaVinci Resolve profitálhat a nagyobb teljesítményű modellekből is.

A Blackmagic eGPU már egy AMD Radeon Pro 580-at tartalmaz, aminek a specifikációit a linkelt hír részletezi, továbbá opcionálisan a nagyobb iMac gépekbe is igényelhető, és az Apple termékpalettáján belül igen gyorsnak számít. A MacBookokhoz képest az előrelépés még a legjobb összeállításhoz viszonyítva is jelentős lesz, vagyis a DaVinci Resolve felhasználóinak megfontolandó lehet a beszerzése, főleg úgy, hogy az említett szoftver már több GPU-t is támogat.


[+]

A Blackmagic eGPU annyiban különbözik a többi eGFX háztól, amelyeket az Apple rövid ideje hivatalosan is támogat, hogy a Radeon Pro 580-at különálló formában csak így lehet beszerezni. Ez a rendszer egyébként legközelebb a Radeon RX 580 VGA-khoz van, hozzávetőleg 10%-kal lassabb nála, viszont a fogyasztása 100 watt alatti, tehát az energiahatékonyságot tekintve lényegesen jobb alternatíva a Radeon Pro 580.

A beépített tápegységgel rendelkező új fejlesztésen két Thunderbolt 3, egy HDMI 2.0 és négy USB 3.1-es interfész található, utóbbiakról 85 watt erejéig tölthetők bizonyos termékek is. Mindezek mellett van még egy hatalmas előny a friss megoldásnak a többi eGFX opcióhoz képest. A Blackmagic eGPU ugyanis az Apple terméktámogatási rendszerén belül elsődleges hitelesítést élvező rendszernek számít, vagyis hivatalosan is képes meghajtani az LG UltraFine 5K kijelzőjét az egyik Thunderbolt 3 aljzaton keresztül.

A Blackmagic eGPU 699 dollárért szerezhető be az Apple hivatalos áruházán belül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés