Hangtompítót rejt az új MacBookok billentyűzete

Úgy néz ki, az Apple biztosra ment a porvédelmet illetően.

Ahogy azt nem is olyan rég megírtuk, az almás cég kiterjesztette a billentyűzetre vonatkozó jótállást bizonyos MacBook Pro modellek esetében. Ennek az volt az oka, hogy a gombok alá bejutott por miatt gyakran beragadtak a billentyűk, amit csak teljes megbontással tudtak a szervizek orvosolni, ez pedig a garancia lejárta után súlyos pénzekbe került a felhasználóknak.


(forrás: iFixit) [+]

Az Apple csütörtökön frissítette a termékcsaládot, az új gépeknél pedig nagy hangsúlyt fektettek a – harmadik generációnál tartó – szerintük csendesebb működésű pillangó mechanikás billentyűzet reklámozására. Az iFixitnek nem is kellett több biztatás, gyorsan szét is kapták az újdonságokat. Kiderült, hogy a gyártó egy hártyaszerű, vékony gumi réteget tett a kapcsolók és a billentyű kupakok közé, ezzel valószínűleg a mikroszkopikus porszemcsék bejutását próbálják megakadályozni.

Bár a vállalat azt nyilatkozta, hogy nem ebből a hibából kifolyólag volt szükség egy harmadik generációs billentyűzet kifejlesztésére, az iFixit szerint a membránnak a zajcsillapításhoz nincs köze. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk a hosszabb távú tapasztalatokat ezzel kapcsolatban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés