Hirdetés

LG UltraFine monitorok "4K" és "5K" felbontással, MacBook és MacBook Próhoz

Az LG a technikai paramétereket nézve elérhetővé tette az iMacek kijelzőit hagyományos formában is.

Az Apple túl van már az új MacBook Pro notebookcsalád bejelentésén. A friss termékek egyik jellemzője, hogy csak és kizárólag Thunderbolt 3 és DisplayPort 1.2 kompatibilis USB 3.1 Type-C foglalattal szerelték fel, külső kijelzők használata, vagyis illesztése tehát csak átalakítóval lehetséges, vagy natív Type-C csatlakozós monitort kell választani. Az kijelzőpanelek révén az Apple jó kapcsolatot ápol az LG-vel, így a koreai vállalat segít abban, hogy a MacBook/MacBook Pro felhasználók kapjanak olyan natív Type-C csatlakozós monitorokat, ami képminőséget tekintve sem marad el a standardnak számító Apple iMacek kijelzőitől.


[+]

Hovatovább, az LG UltraFine család egyenesen az említett iMac paramétereit másolják: 21,5 és 27 hüvelykes képátló, előbbi 4096x2304 pixeles felbontással és 8 bites színmélységgel, utóbbi 5120x2880 képponttal és 10 bites színmélységgel, mindkettő 60 hertzes frissítéssel, DCI-P3 színtérrel, 500 cd/m² maximális fénysűrűséggel és 178 fokos betekintési szögekkel. Az egyelőre nem nyert megerősítést, hogy a panelek típusszám szerint is egy az egyben az iMacével megegyezőek lennének, de lényegében ugyanazt tudják. Emellett mindkettőt ellátták sztereó hangszóróval is, állítható magasságú és dönthetőséget biztostó állvánnyal, a nagyobbikba pedig webkamerának és mikrofonnak is szorítottak helyet.


[+]

Noha látszólag mindkettő USB Type-C csatlakozóval működik, az UltraFine 21.5 a DisplayPort Alt módot használja, így a MacBook Pro mellett a 12"-es MacBookra is ráköthető, míg az UltraFine 27 Thunderbolt 3 kapcsolaton keresztül kommunikál, tehát csak a MacBook Pro tulajdonosok tudják majd használni. Emellett mindegyik támogatja a Power Delivery szabványt, azaz biztosítja a csatlakoztatott notebookok töltését, a kisebbik modell 60 wattig, a nagyobbik 85 wattig. A kompatibilitást illetően az LG nem ejt szót a PC-s felhasználásról, de valószínűleg ez nem véletlen. Egyrészt a monitoron nincsenek kezelőszervek, így bármiféle beállítást elvégezni az átlagfelhasználó számára bonyolult lenne, míg Macben ez szoftveres oldalról teljeskörűen biztosított, továbbá a színtér sem váltható sRGB-re, ami a Windows eltérő színmenedzsmentje miatt túlszaturált színeket eredményezne a legtöbb alkalmazásban.

Az LG UltraFine 21.5 239 999 forintért már előrendelhető az Apple hivatalos hazai online shopjában, míg a nagyobbikért 449 999 forintot kell majd fizetni, de csak decembertől kapható, azaz egyelőre még nem rendelhető státuszban van.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés