Hirdetés

Nagyobb méretben is elérhető a BitFenix Pandora eleganciája

A BitFenix nagyjából egy éve mutatta be a Pandora házcsaládot, amely viszonylag nagy sikert aratott a maga kategóriájában. Volt azonban egy apró hiányossága, amely sok felhasználót eltántorított a vásárlástól. Nevezetesen arról van szó, hogy az eredeti ház nem volt akkora, hogy ATX formátumú alaplapot fogadjon, márpedig ez a célközönség szempontjából sokaknak fontos volt.

A fenti hiányosságot korrigálja a – Computexen megmutatott – Pandora ATX házcsalád, amely a dizájn tekintetében rendkívül hasonló a kistestvérhez viszonyítva, de a nagyobb mérete miatt Mini-ITX, ATX vagy microATX méretű alaplapot is fogadhat. Természetesen most is lehetőség van alap és Core verziót igényelni. Ezek közül az alapverzió tartalmazza az előlapba épített 2,4"-es, 240x320 képpontos "ICON" fantázianevű színes kijelzőt is, ami a gyártó emblémáján felül bármilyen képet képes megjeleníteni. A Core verzióból ez teljesen hiányzik, így ott egyszerűen csak egy BitFenix embléma fog díszelegni.

A két opció között alapvető különbség még, hogy az alapmodell 4-4 darab 3,5 és 2,5 hüvelykes fiókot kínál, míg a Core verzió esetében maximum három 3,5"-es és kettő 2,5"-es meghajtó beépítésére van lehetőség.

A 558 x 203 x 510 milliméteres házakban a meleg levegőt a hátul elhelyezkedő 12 cm-es ventilátor tessékeli a szabadba, de a hűtés hatásfoka tovább javítható. Mindkét modell esetében három 12 cm-es vagy kettő 14 cm-es ventilátor építhető még az előlap mögé, illetve a tető alá. Ezek közül persze egy 12 cm-es szélgép gyárilag érkezik az alapmodellben, amelyet a gyártó az előlap mögé szerel.

Az I/O panel a házak tetején kapott helyet, és a hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül két 3.0-s és két 2.0-s USB csatlakozóval rendelkezik. Az újdonságokba a 44 cm-es VGA-k is beépíthetők, ahogy a 16 cm magas processzorhűtők is, illetve van elég hely egy 360 mm-es radiátornak.

A BitFenix Pandora ATX-es modellek szállítása hamarosan megkezdődik, de az ajánlott fogyasztói árakról még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés