Hirdetés

BitFenix Aegis: visszafogottan mutatós és tágas microATX házak

A BitFenix bemutatta legújabb házszériáját, a microATX méretű alaplapokat fogadó Aegist. A 6,7 kilogrammos, acél és műanyag felhasználásával készített 202 milliméter széles, 461 milliméter magas és 467 milliméter mély, oldalablakos és alsótápos elrendezést követő ház alapjában véve visszafogott megjelenéssel bír, miközben a hagyományos fekete mellett fehér, piros, sárga és kék színekkel próbálnak egy kis színt vinni a felhozatalba. A vállalat most is beveti a Pandora házánál már látott, előlapra szerelt 2,8"-es, 240x320 képpontos színes ICON kijelzőt, amin tetszőleges motívumok, emblémák jeleníthetők meg, ezzel egyedibbé téve a megjelenést, és ez most az Aegisnél is visszaköszön – már amennyiben nem a Core verziót választjuk, abból ugyanis ez az apró kiegészítő hiányzik.

A belső tér kellően jól szervezett, hogy alaposan megtömhető legyen hardverekkel: a VGA számára például legfeljebb 380 milliméter áll rendelkezésre, a processzorhűtő magassága pedig elérheti a 170 millimétert is. Ami az adattárolókat illeti, 5,25"-es hely egy darab sincs, cserébe összesen 4 darab 3,5"-es és szintén 4 darab 2,5"-es darabot szerelhetünk be – utóbbinál egy a tápegység mögött, egy pedig az alaplap mellett kaphat helyet. Ráadásul a gyártó kivehető páros keretekbe rögzíti a adattárolókat a könnyebb hozzáférés érdekében.


[+]

Nem aprózták el a hűtési lehetőségeket sem, amit persze mágneses porszűrővel támogattak meg. Hagyományos léghűtés esetén a ház tetejébe és előlapja mögé 3-3 darab 120 milliméteres vagy 2-2 darab 140 milliméteres légkavaró kerülhet, míg az aljában egy darab legfeljebb 140 milliméteres ventilátor szerelhető. A hátsó szellőzést egy előre beszerelt 120 milliméteres szélgéppel oldották meg.

Vízhűtés 2x280 mm-es és 1x360+1x240 mm-es radiátor-kiépítéssel Vízhűtés 2x280 mm-es és 1x360+1x240 mm-es radiátor-kiépítéssel

Amennyiben vízhűtésre esne a választás, úgy legfeljebb egy 360+240 vagy két darab 280 milliméteres radiátor összeállítás elhelyezését tartja célszerűnek a gyártó. Emellett a vállalat a szivattyú és a kiegyenlítő számára is mellékel egy-egy felszerelhető tartót. Persze vízhűtést használva mindezen kiépítés függvényében változik a beszerelhető tárolók száma és a grafikus vezérlőre vonatkozó hosszlimit is.


[+]

Az Aegis tetejéről nem maradt le az I/O panel sem, ami két USB 3.0-s aljzatból és a 3,5 milliméteres jack csatlakozókból, illetve egy a ventilátorok fordulatszámát szabályozó gombból áll a szokásos visszajelző LED-eken és power/reset gombokon felül.

A BitFenix Aegis Core verziója színtől függetlenül 27 380 forintba kerül, míg Icon kijelzővel 33 660 forintot kóstál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés