Computex 2015: BitFenix házújdonságok normál és óriás méretben

A házak piacán a BitFenix is egy igen aktív szereplő, így nyilvánvaló, hogy a Computex kiállításra is hoztak valami újat a már piacon lévő termékek mellé.


[+]

Persze aki csak úgy elhaladt a stand mellett, annak elsőként az ötféle színben kiállított Aegis házak szúrhattak szemet, amelyek eredetileg idén márciusban bukkantak fel a kínlatban, így ezekről már korábban alaposan beszámoltunk.


[+]

Ezen a téren tehát új információhoz nem jutottunk, de jó volt látni, milyen élőben az előlapba épített ICON kijelző.


[+]

Ugyanezt a kijelzőt megkapta BitFenix Pandora is, ami szintén látható volt a standon, noha ez a  modell is tavalyi eresztés. Ugyanakkor most előrukkoltak a Pandora nagyobb változatával, mivel az eredeti ház legfeljebb microATX alaplapokat fogadott. Az új kiadás, a Pandora ATX nevéhez hűen ATX és akár eATX méretű deszkákkal is megbirkózik, miközben a felhasznált anyagok és a külső (a méreteket leszámítva) igencsak hasonló szinten lesz kisebbik társához – és az árára is igaz lesz mindez.


[+]

Jobbra a Pandora, középen pedig a Pandora ATX hátoldala látható
Jobbra a Pandora, középen pedig a Pandora ATX hátoldala látható [+]

Ismételten látható volt a kiállításon az Atlas névre keresztelt monstrum, amit a gyártó folyamatosan tökéletesít, hiszen a kétkamrás, alumíniumból készített ház már a tavalyi Computexen is látható volt.


[+]

Érdemes például egy pillantás vetni a felső I/O csatlakozókra is, amelyek közé felkerült az USB 3.1 Type-A és Type-C csatlakozó egyaránt.


[+]

Most belülről is jobban szemügyre lehetett venni ezt a modellt, és nagyon komolynak tűnik a zárható, oldalsó tárolóbehelyezést kínáló HDD/SSD rekesszel, a beépített hatcsatornás ventilátorszabályozóval, illetve azzal, hogy a jobb- és baloldali kamrák szőröstül-bőrüstül felcserélhetőek, hiszen minden oldal egy-egy külön tálca lényegében – ennek megkönnyítésére szolgál a hátoldalon lévő fogantyú is.


[+]


[+]

Még egy új házzal készült a gyártó, ami a Nova névre hallgat. Ezt a modellt kicsit lejjebb pozicionálták, hiszen a 30 eurós ársávba érkezik, ennek megfelelően a hagyományos acél és műanyag kombinációjából áll, noha utóbbi egészen jó minőségűnek ígérkezik. A külső egyébként meglehetősen konzervatív, de egy ablakos oldallapra azért futotta.


[+]

A belsejét tekintve nem várhatunk eget rengető extrákat, de a megcélzott árkategóriában ez nem feltétel. Az viszont igen, hogy az átlag felhasználó számára kielégítő legyen a tudása, ezt pedig úgy tűnik, hogy az alsótápos elhelyezésű kuckó gond nélkül teljesíteni fogja.


[+]

Egy aprósággal is készült a vállalat, mégpedig a mágnesesen rögzíthető, láncba fűzhető, több színben és hosszban is kapható LED-csíkkal, aminek csatlakozója is mágnesen rögzíthető lesz, és ez megkönnyíti a kábel elvezetését.


[+]

Azóta történt

Hirdetés