Hirdetés

BitFenix Aurora: üvegfalú palota RGB világítással

A gyártót az Asus-féle világítási megoldás ihlette meg. Nem véletlenül.

Hirdetés

Aurora néven dobja piacra legújabb számítógépházát a BitFenix, amelyet kifejezetten azon rendszerépítőknek szánnak, akik szeretnék rendezett belsejű PC-jüket közszemlére tenni. Az E-ATX méretű alaplapok fogadására alkalmas ház oldallapjai edzett üvegből készültek, így az egyik oldal teljes rálátást kínál a hardverkomponensekre, míg a másik oldal (az alaplap mögötti) teljesen sötétített, így nem látszódnak az ide rejtett kábelek.


[+]

A 215 x 490 x 520 milliméteres méretekkel rendelkező, 10,58 kilogrammos, acélvázas és műanyag borítású miditorony ház tágas belsőt kínál. 5,25"-es meghajtók számára nincs kialakított hely, 3,5 és 2,5 hüvelykes tárolókból viszont 4 és 3 darabot fogad. A VGA-k és tápegységek hossza pedig legfeljebb 400 és 220 milliméter lehet, míg a processzorhűtő maximális magasságát 160 milliméterben határozták meg.


[+]

Az Aurora vízhűtéssel mutat leginkább, de a léghűtés használata sem állítja megoldhatatlan feladat elé. Az előlap mögé valamint a fedélre két-két darab 120 vagy 140 milliméteres ventilátor (vagy ennek megfelelő méretű radiátor) rögzíthető, míg a hátoldalon egy darab 120 milliméteresnek biztosítottak helyet - és egyben ez utóbbit mellékelik csak gyárilag. A házban ezeken felül bőven van hely a tartály és a szivattyú elhelyezésére is.


[+]

Extraként a házba bekerült egy világításvezérlő, mely kompatibilis az ASUS Aura megoldást használó alaplapokkal, videokártyákkal, így a ház és a komponensek megvilágítása összhangba hozható.


[+]

A ház egyébként gyári kiszerelésben egyetlen változtatható világítású SSD tartóját leszámítva nem tartalmaz LED-es ventilátorokat vagy bármiféle megvilágítást, ám utóbbi pótolható például a gyártó utólag megvásárolható, mágnesesen tapadó Alchemy 2.0 RGB LED szalagjával. Természetesen az előlapi (jelen esetben inkább "fedlapi") I/O panel is az összeállítás része, ahol a szokásos gombok mellett két USB 2.0-s, két USB 3.0-s és két jack aljzat sorakozik.

A BitFenix Aurora ház a hónap végén kerül a boltokba fekete vagy fehér színben 99 eurós árcédulával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés