Bárki kipróbálhatja a GeForce Experience szolgáltatást

A GeForce Experience szolgáltatásról az elmúlt év végén írtunk. Bár össze lehet foglalni az alkalmazás képességeit, de tipikusan olyan programról van szó, amit ki kell próbálni, hogy értékelni lehessen. Ezt mostantól tényleg minden GeForce kártyával rendelkező felhasználó megteheti, hiszen nyílt béta fázisba lépett a szoftver.

Az első publikus kiadás az 1.0.1-es verziószámmal érkezett meg, és immáron 41 darab PC-s játékot támogat, melyek listája az alábbi oldalon érhető el. Szintén újítás, hogy az alkalmazás már a Core 2 sorozatba tartozó processzorokhoz is tartalmaz beállítási profilokat, de az előbb felsorolt címekből csak 21 játék erejéig. Itt alapvetően arról van szó, hogy a program az NVIDIA adatbázisa alapján állítja be a támogatott játékokhoz az adott géphez legjobban illő grafikai szintet, de az adatbázist fel kell tölteni. Ez azt jelenti, hogy a cégnek minden egyes játék során ki kell tesztelni az összes Fermi és Kepler architektúrára épülő VGA-t, ráadásul minden egyes elérhető vagy elterjedt processzor társaságában.


[+]

Könnyen kitalálható, hogy még kevés processzor mellett is több száz egyedi konfiguráción való tesztelés szükséges ehhez, de a játékosok gépparkját ismerve a Core 2-ig visszamenőleg minden processzorral érdemes tesztelni, ami lényegében egy játék esetén akár ezer mérést jelent. Ezért halad ennyire lassan a játékok támogatásának feltöltése, mert egy programhoz való különféle beállítások feltöltését hetekig tartó tesztelés előzi meg.

A GeForce Experience nyílt béta verziója az alábbi oldalról tölthető le. Egy esélyt érdemes adni neki, de a program főleg azoknak a felhasználóknak készült, akik nem tudják vagy akarják önállóan beállítani az adott játék grafikai szintjét. Az NVIDIA korábbi mérése szerint a vásárlóbázisuk 80%-a nem teszi ezt meg, így számukra mindenképp hasznos program a GeForce Experience.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés