Megérkezett a továbbfejlesztett GeForce Experience

Még január végén írtunk a GeForce Experience szolgáltatás elérhetőségéről, de akkor a program még béta fázisban volt. Azóta az NVIDIA rengeteg fejlesztést eszközölt a felhasználók visszajelzései alapján, így gyakorlatilag elérhetővé vált a végleges GeForce Experience, ami az 1.1-es verziószámot is viseli. Az első publikus kiadáshoz képest a működés tekintetében nincs lényegi különbség, így alapvetően új funkciók beépítéséről és hibajavításokról van szó. A fő cél elsősorban az volt, hogy a béta verziók problémáit sikerüljön orvosolni, és az így kapott alapra már valóban lehet építeni.

Mint ismeretes a GeForce Experience segítségével az NVIDIA a felhasználók életét szeretné megkönnyíteni. A program főleg azoknak készült, akik nem tudják vagy akarják önállóan beállítani az adott játék grafikai szintjét. Ez a cég szerint lényeges dolog, de korábbi méréseik alapján a vásárlóbázisuk 80%-a nem teszi ezt meg, így számukra mindenképp hasznos program a GeForce Experience.

Az új változat lényeges újítása, hogy most már az SLI rendszereket is kezeli, így a jelenleg ismert 58 darab játék alatt a több GPU-t használó a konfigurációkhoz is vannak előre eltárolt beállítások. Ezek tesztelése általában nehézkesebb, mint az egy GPU-t használó rendszereké. Tekintve, hogy a GeForce Experience szolgáltatás megfelelő működésének belövéséhez már egy alkalmazás szempontjából is rengeteg humánerőforrás szükséges, jó ötlet volt az SLI támogatás beépítésének késleltetése, mert így a program szempontjából az NVIDIA meggyőződhetett a jó működésről, így az SLI-nél esetlegesen felmerülő problémákat egyszerűbb korrigálni. További újítás a Core 2 Duo processzorok támogatása, illetve az egzotikusabbnak mondható felbontások kezelése ideértve a 2048x1152 és a 2560x1080 pixelt.

A GeForce Experience új 1.1-es verziója az alábbi oldalról tölthető le.

Előzmények

Hirdetés