Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
megint én #48 üzenetére
Ez nem egészen így van...Planetside2höz használtam automata beállítást... több fpsem lett az SLI 50-60% terhelésről 70-80%ra ugrott...fogalmam sincs mit állított el/át... ugyanezt el tudom mondani FC3ról is és még szebb is lett... Border2 is jobb lett...egy rakat időt megspórolt nekem ez a "gyökér marhaság"...
-
megint én
őstag
OMG.... Ez mekkora hihetetlenül haszontalan gyökér marhaság. Nehogy már ne tudja az ember beállítani, hogy milyen beállításokkal jó neki.
Ráadásul, ez miért lenne ilyen nehéz? A játéknak a fejlesztőjének kéne olyat csinálnia, hogy első indításkor megnézi a vasadnak, hogy mennyit számol másodpercenként és már mehet is minden. Ráadásul én személy szerint csak a Single play játékokban megyek a Graflóra, ha Multiplay akkor minden egyes FPS számít.
-
BiP
nagyúr
Gyanítom azért tűnik úgy, hogy alálő, mert szerintem ők arra mennek rá, hogy a minimum fps se essen nagyon le.
Tehát lehet, hogy nagyobb beállításokon Te élvezhetőnek tartod 30fps-sel, meg elviseled, hogy néha egy durvább résznél belassul, a progi úgy lövi be, hogy mindig menjen 40fps-sel, még a durva részeken is.
Ezért (is) nehéz progival beállítani, mi az optimális, mert egyénfüggő, ki mire megy rá.
Van, akinek az a fontos, hogy natív felbontáson menjen, ezért a minőségből hajlandó visszavenni. Van, aki arra megy rá, hogy minél szebb legyen a látvány, ha már ott a gép, és ezért nem baj, ha nem mindig folyamatos, meg van, aki arra megy, hogy inkább legyen rondább/nem max minőség, de legyen folyamatos.
A program ebből csak egy lehetőséget ad. -
Draco3D
csendes tag
válasz
macilaci78 #41 üzenetére
FHD a natív,de természetesen csak régebbi vagy kevésbé gépigényes játékokkal megy(Assasin's Creed,Darksiders stb)Azt nem értem hogy ha letesztelik a gépeket,és tudják hogy mire képes a hardver,akkor miért rakja az alá bőven mikor szinte tökéletesen fut magasabb beállításon.Valószínűleg később jobb lesz,azt is el tudom képzelni hogy a rendszer nem veszi figyelembe hogy egy mobil i7 bizony megnyomja az fps-t egy i5 főleg egy i3-hoz képest alacsonyabb beállításokkal,tehát fölösleges még lejjebb venni.Lehet egy alacsonyabb órajelű,vagy 2 magos procival nincs meg a 30 fps-sem,i7-el meg 40 körül van az átlag.Ha több kombinációról lesz adatuk valószínűleg a rendszer is jobb lesz.
-
proci985
MODERÁTOR
hja, azt az órát jó lenne megúszni adott esetben. főleg, ha bizonyos dolgok állításához új játék teszt köröket kell menni, adott esetben az egészet újraindítgatva. ezt megspékelve egy átugorhatatlan into résszel (ami adott esetben vagy szaggat, vagy ronda), és az ember mindjárt értékelni tudna egy jól működő ilyen jellegű megoldást. Far Cry 3nál konkéran két órámba tellt összelőni a rendszerrel, bár abban volt driverfrissítés és eléggé sok tweak is a fix 35-40fpsért (day0ás cím esetén mondjuk ez előfordult máskor is).
autoconfig egyébként általában jó, beépített benchmark azon belül állításokkal jobb, játékon belüli benchmark állításokkal (pl Fearnek volt ilyenje) még jobb. egyébként autot is ki lehet cselezni, just cause 2 nekem sikeresen úgy belőtte a beállításokat, hogy ment 20 fpst átlagban
(mentségére legyen mondva, hogy fullHDben tényleg 40es átlagot ment, csak nem vette figyelembe rendesen a felbontást).
eddigi tapasztalatok alapján nem tökéletes a rendszer, de hosszú távon szerintem akár még jó megoldás is lehet.
-
mepet
addikt
válasz
macilaci78 #41 üzenetére
Mert túl bátor vagy, és ki merted próbálni.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Szerény véleményem szerint az ötlet nem rossz,de aki nem tudja beállítani a saját gépét egy adott játékhoz annak tényleg minek is van számítógépe.Viszont részemről a "kérdés" nem itt van: Vajon használható alkalmazás lesz ebből vagy csak a "mér nem megy" vérpistinek készül.
Lehetséges van vagy lesz 1-2 játék aminél megnézném mit ajánl fel.
-
Beri
addikt
-
ceia
őstag
Egyre jobb lesz a szolgáltatás, minél többen használják. Az oldalukon azt írják, hogy átlag 40 fps a cél, azaz ehhez szükséges módon állítja be a paramétereket. Nem gyűjt semmilyen személyes azonosításra alkalmas információt, csak a hardver konfiguráció, operációs rendszer és nyelv, a telepített játékok, játék beállítások, játék használat, játék teljesítmény, és az aktuális illesztőprogram-verzió kerül felmérésre. Természetesen felajánlja a driver frisítést is ha van újabb. A Beállítások fülön le lehet tiltani az adatgyűjtést, de akkor nem fog működni a dolog - gondolom, olyankor csak a driver frissítést lehet a programból intézni.. Sajnos egyelőre az XP-t nem támogatja, de ezt egy későbbi kiadásban pótolják. Arra azért kiváncsi lennék, hány usernek van XP-je és ilyen erős gépe.. Mindezt itt olvastam, ahol megtaláljuk a szükséges rendszer és hardver követelményeket, és a jelenleg támogatott játékok listáját is.
-
Beri
addikt
Sztem ehhez ido kell mig eleg adatot gyujt a program a felhasznaloktol,
A hardverek kombinacioja kb vegtelen szal esejtelen hogy az nvidias sracok teszteljenek mindent, biztos hogy a program gyujt tolled adatot.
Nem ez a koncepció. Ők tesztelnek, aztán megmondják, hogy mi a jó neked.janos1988:
Kell egy adatbázis nekik, ahol az adatokat a felhasználótól nem trükkökkel szerzik meg, hanem saját magától adja.
Eddig sem kellett trükközni, hogy a felhasználók konfigjairól adatot gyűjtsenek, nézd meg a steam statisztikákat. Ha arra gondolsz, hogy akkor mostantól mindenki játék közben gyakorlatilag állandóan egy benchmarkot futtat, akkor tévedsz. -
djyuri
őstag
Ha jól sejtem,akkor hiába erőlködök a 9800GTX+OC karimmal
sajnos nem fut le rendszerkövetelmény miatt
minden más alkatrészem brutális...csak erre még nincs pénzem...
pedig nagyon megörültem a crysis 2 miatt
sok tucatjára is végigvittem volna egy optimalizáltabb beállítással l
-
Draco3D
csendes tag
Kipróbáltam BF3-al noti 2630qm ,gt555m,8gb ram,nem nekem találták ki a progit. Af8x>2x-re állította,utófeldolgozás élsimítás ki> be,effekt minőség magas>ultra.hálóminőség(fák meg hasonlók minősége,ÉS hogy milyen messze látsz) magas-ultra(attól függ repülök e)> alacsony.Motion blur ki>be
.Felbontás 1366x768>1024x768
árnyék maradt közepes.terep beállítások közepes>alacsony.Textúra magas>alacsony.Tehát volt egy beállításom amivel stabilan minden pályán futott 35-50fps-el,esetleg sok nagyobb robbanáskor esett 30 alá valamivel.Ugyan recés volt,de messze nem olyan zavaró,mint a még alacsonyabb felbontású,xar élsimítással agyonmosott,motion bluros,orromig látok,ott is mosott textúrákat találó,de legalább 40-60fps-el futó valami.Sokat kell fejlődni,addig szerintem meg ez a legjobb megoldás,egyszerű,és szépen bemutatja mi mennyit számít,fps-ben és látványban,el tudod dönteni mi a jó Neked [link]
-
BiP
nagyúr
Ugye érzed, hogy ez nem kicsit túlzás.
Minden játékban más beállítások a jók, vannak olyanok is, hogy minden menne maxon, de 1 szűrőbeállítás totál megfogja a gépet, Ill. nem mindegy melyik élsimítást használod stb.
Tehát nem egy olyan játék van, ha jó sebességet és minél szebb látványt szeretnél, akkor min. fél-1 órát el kell vele szórakoznod. Persze ha nem akarod kicentizni, akkor akár 5 perc alatt megvan.Szóval van az a célközönség, akinek elvileg ez jól jönne (ha jól lenne megcsinálva). De azok mellett, hogy a legtöbb játékban van autoconfig meg kb. 3 (pl. low, medium, high, ultra) default beéllítás, amik pontosabb eredményt adnak, mint ez a program, tök felesleges.
És én is inkább valami benchmark alapú megközelítést hatékonyabbnak tartottam volna, mint rengeteg konfiggal minden játékot tesztelgetni. -
ViharVadász
őstag
Én a régi géptől megszoktam mindig azt, hogy mindent veszek, így a laptopomon is mindig levettem, de ennek köszönhetően most már szebben is, meg gyorsan is élvezhetem kedvenc játékaimat
Nekem nagyon tetszik eddig a program, pl a Skyrim játéknak is olyan beállításokat ajánlott, ami mellett szép is, de nagyon szépen is fut a gépen. Szerk: elnézést, nem a válaszra akartam menni, újat akartam írni
-
BotaN
senior tag
Sztem ehhez ido kell mig eleg adatot gyujt a program a felhasznaloktol, gondolom ugy mukodik hogy meri kinek milyen gepe, mi a jatek, beallitas es a vegen hany FPS-e van. majd a sok sok sok adat alapjan becsul neked egy beallitast. A hardverek kombinacioja kb vegtelen szal esejtelen hogy az nvidias sracok teszteljenek mindent, biztos hogy a program gyujt tolled adatot.
-
NixonHUN
tag
Azért az a 80%, aki nem tesz semmiféle lépést a grafikai beállítások alatt, csak a new game gombig ér el a kis agyacskája, az megérdemli hogy kis felbontású pixelhalmazokat, vagy diavetítést bámuljon.
-
SzlobiG
félisten
Még mindig nem értem miért ölnek bele ebbe ennyi pénzt és munkát.
-
Blaise
veterán
Én kipróbáltam, annyira azért nem gáz, egész jó beállításokat javasolt, néha még én raktam alacsonyra a mércét
Bár azt azért tegyük hozzá, hogy egy Left 4 Dead 2, CS:GO vagy Diablo 3 estén egy mai alsó-középkategóriás vga-val is max-ig lehet húzni mindent fullHD-ban.
-
$p@rr0w
őstag
Ez csak szerintem egy pofon a szarnak? Aki képtelen beállítani a játékokat a gépének megfelelő szintre az vegyen konzolt...
-
Geller72
veterán
Nem vágom. A gammák jó része saját magát ballanszolja a gém első indításánál. Akkor ez minek? Amúgy a hexa xeonra elég nevetséges konfigot ajánlott. De tök 8.
-
LackoMester
addikt
egy próbát megér....
-
Bull1
aktív tag
válasz
MasterMark #13 üzenetére
Elég látványos fícsör, ezt lehet futtatni CPU és GPU-n is, jellemzően GPU-n gyorsabb. De h minek kapcsolná ki, nem tudom, kb. ez az egyetlen igazán cool effekt a motorban.
(cel-shaded árnyalás mellett)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MasterMark #10 üzenetére
A Borderlands 2-ben a rigid body fizikát eleve a proci számolja szóval mindegy, hogy mit állít be. Ha Low-ra rakja, akkor lényegében a GPU nem kap PhysX számítást.
-
-
Bull1
aktív tag
válasz
mandalor123 #2 üzenetére
Noigen, a látvány meg kit érdekel, majd hunyorítok 1024-ben.
De sztem baromság az adatbázis, nem lenne egyszerűbb nyers teljesítményt mérni és ahhoz igazítani ? -
Bull1
aktív tag
Tesztgép: Q8300/4Gb ram/GTX460
Borderlands 2 -> Ki akarta kapcsolni a PhysX-et.
Far cry 3 -> 1024x768-as felbontást + LOW beállításokat javasolt, miközben 1680x1050-ben ULTRA-n is szépen megy (no AA).Szóval nagyon béta...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A program még béta fázisban van, de legalább minden GeForce kártyával rendelkező felhasználónak elérhető
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPad 8gen 32GB Wifi/ Normál állapotban / 12 hónapjótállással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
- 16GB G.SKILL Trident Z Royal 4600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest