CES 2014: Asus VivoTab Note 8 - a ceruzás Windows tablet (videóval!)

A TransformerBook T100 után egy újabb, Bay Trail-T platformra alapozó, Windows 8.1-et futtató készüléket mutatott be az Asus. A VivoTab Note 8 klasszikus táblagép, a pillanatnyilag legkeresettebb nyolchüvelykes méretben. Olvasóink körében nagy érdeklődésnek örvend ez a kategória, mely kompaktsága mellett az új Atomnak köszönhetően akár a komolyabb x86-os alkalmazások futtatására (és nem döcögtetésére) is képes passzív hűtéssel, nagyon kedvező fogyasztással, ráadásul az árazásával sem szálltak el.

Hogy kiemelkedjen konkurensei közül, az Asus professzionális, több mint ezer nyomási szintet érzékelő Wacom digitalizáló ceruzát ad a VivoTab Note 8-hoz. És itt nem opcionálisan megvásárolható, drága kiegészítőről van szó, hanem széria tartozékról! A készülék többi paramétere mondhatni megszokott, előre kitalálható volt. A nyolchüvelykes IPS panel 1280x800 pixel felbontású, ami a Full HD-nál jelenleg jobban illik a Windows képességeihez (gyenge felskálázás), mögötte 1,83 GHz-ig felpörgő, négymagos Atom Z3740 dolgozik 2 GB RAM és 32 vagy 64 GB eMMC adattároló társaságában – és szerencsére a microSD kártyás bővítésről sem feledkeztek meg. Csatlakozóból viszont csak microUSB-t kapunk, microHDMI sajnos nincs. Kamerából 0,3 megapixeles került az előlapra, a hátlapi pedig 5 megapixeles, ezen felül n-es Wi-Fi és Bluetoth 4.0 modul lapul a gépházban, 3G modemes változatról egyelőre nem tudunk.

Exkluzív lehetőségünk adódott kipróbálni az Asus VivoTab Note 8-at már megjelenése előtt, de sajnos tesztet még nem közölhetünk róla. Annyi viszont elárulhatunk, hogy egy korrekten összerakott, az átlagnál valamivel vaskosabb, 11 milliméteres gépházat kapott, a benne lévő Atom SoC pedig ugyanolyan jól teljesít, mint a TransformerBook T100-ban. Itt viszont kisebb akku került mellé (15 wattórás), amivel felhasználástól függően 2,5-8 órás üzemidő érhető el. Az Asus VivoTab Note 8 várhatóan tavasszal debütál, egyelőre 300-350 dollár körüli árat említettek vele kapcsolatban, idehaza pedig várhatóan 109 900 forintos árral indít majd a 64 GB-os változat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények