Hirdetés

Az egyszerű, de nagyszerű termék javíthat a mobil játékok vezérlésén

Egészen egyszerű termékek is lehetnek nagyon hasznosak. Erre mindenképpen bizonyíték a GameKlip, melynek kifejlesztése biztos nem került komoly pénzbe, de sok játékos életét könnyítheti meg. Az okostelefon ugyanis egyre inkább betöltheti egy kézikonzol szerepét, hiszen rengeteg mobil játék érkezik. Ezek többsége persze nem kiemelkedő alkotás, de nagy részük igen szórakoztató. Az okostelefonok legnagyobb gondja azonban a játékok vezérlése, mely jellemzően az érintőképernyőn valósul meg. Ez amellett, hogy bizonyos játékokban jól működik, nem mondható tökéletesnek, mivel mégis a látható játékteret takarja ki a két hüvelykujj, emellett az érintésre érzékeny felületen történő vezérlés jóval kényelmetlenebb, mintha fizikailag meglévő gombokon történne.

A legtöbb androidos okostelefon már támogat gamepadeket, amit egy erre alkalmas programon keresztül kell megoldani. Ilyen például a Dancing Pixel Studios által fejlesztett Sixaxis Controller, mely pont támogatja a Sony PlayStation 3 konzoljának vezérlőjét. Persze a program vásárlása előtt érdemes ellenőrizni, hogy az adott telefon támogatja-e a gamepadet, amire a Sixaxis Compatibility Checker alkalmazás tökéletesen megfelel. Ha az eredmény pozitív, akkor a Sixaxis Controller telepítése után már lehet is játszani az adott okostelefonon. Gond lehet azonban, hogy ez még így sem túl kényelmes, hiszen ki kell támasztani a telefont, hogy azt látni lehessen, illetve alapvetően nem nyújtja azt az igazi kézikonzol élményt. Itt jön képbe a GameKlip, mely tulajdonképpen nem más, mint egy egyszerű tartókonzol, amit a PlayStation 3 gamepadjére lehet helyezni.

A GameKlip tervezője a maximális kényelem érdekében a Bluetooth kapcsolatot ajánlja, de vezetékes összeköttetés formájában is csatlakoztatható a PlayStation 3 gamepad. Erre természetesen gondolt a GameKlip tervezője, így a tartókonzolból olyan csomagokat is kínál, amely a megfelelő kábelt is tartalmazza. Vezetékes összeköttetés mellett egyébként nem szükséges megvásárolni a Sixaxis Controller programot, mivel az újabb okostelefonok már natív támogatást is kínálnak a játékvezérlőkhöz, bár ez sajnos változó, így a kompatibilitást általánosan nem lehet kijelenteni.

Mivel a telefonok formája, ha nem is jelenősen, de különbözik, így az egyes termékekhez eltérő GameKlip csomagra lesz szükség. Jelenleg a Samsung Galaxy SIII, SII, Nexus és Note, illetve a HTC One X és Evo 4g LTE termékekhez van megfelelő tartókonzol. A vezeték nélküli csomagokért 15, míg a vezetékesekért 23 dollárt kell fizetni, a rendeléseket pedig az alábbi oldalon lehet leadni.

Fontos megjegyezni, hogy nem mindegyik androidos játék támogatja a játékvezérlőt, de a Grand Theft Auto III például igen, amiért már alapból megéri beruházni.

A GameKlip tervezője már azt is elárulta, hogy készül a GameKlip Tablet tartókonzol is, mely 7 colos androidos táblagépekhez lehet jó, de arról nincs adat, hogy pontosan mely termékekhez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés