Bevezeti a shader modell 6.8-at az új AMD Software

A 23.9.2-es, WHQL aláírással rendelkező szoftvercsomag az Anti-Lag+ technológiát is bővíti.

Az AMD elérhetővé tette a 23.9.2-es verziószámú AMD Software kiadást, amely a Lies of P, a Party Animals és a The Crew Motorfest című játékokhoz kínál megfelelő profilt. Ezeken túlmenően bevezeti a Microsoft-féle Agility SDK 1.610.5-ös Retail kiadásában bevezetett újítások kezelését, illetve az 1.711.3-as Preview csomagban érkező shader modell 6.8 támogatását, beleértve a GPU Work Graphs funkciót.

Máris bővült a Radeon Anti-Lag+ szolgáltatást támogató játékok köre, így mostantól ez az újítás a Starfield, a Witcher 3, az Elden Ring, illetve az Immortal of Aveum játékokban is elérhető. Az AMD szerint az említett címekben akár 45%-kal is csökkenthet a bemeneti késleltetés.

A hibajavítások tekintetében az új csomag az alábbi felsorolásban taglalt problémákra reagál:

  • Sikerült megoldani a Baldur's Gate 3 (Vulkan), az F1 23 és a SMITE stabilitási gondját az egyes Radeon grafikus vezérlőkön
  • A GPU órajelén végzett manuális tuning mostantól nem lesz mesterségesen 2,7 GHz-re korlátozva a Radeon RX 7700 XT és 7800 XT VGA-kon
  • Az egyes, FreeSync Premium Pro hitelesítésű Samsung kijelzők mostantól akkor is megfelelő fényerőt állítanak be az egyes játékokhoz, ha a local dimming beállítás aktív

Megjegyzendő, hogy az AMD kikapcsolta a gyári beállítások visszaállításának lehetőségét, helyette a AMD Cleanup Utility alkalmazását javasolják.

A 23.9.2-es verziójú drivercsomag a 64 bites Windows 10, valamint 11 operációs rendszert támogatja, és a Radeon RX 5000, 6000, illetve 7000 szériás grafikus kártyákhoz, továbbá a legalább első generációs RDNA dizájnt használó mobil Radeonokhoz telepíthető, plusz támogatja még az RDNA architektúrára épülő IGP-vel rendelkező Ryzen, meg Athlon APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező noteszekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

Az AMD Software: Adrenalin Edition 23.9.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről. Az eszközillesztőnek van Polaris és Vega architektúrájú grafikus vezérlőkre szánt verziója is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés