Vegyesvállalat létrehozásán gondolkodik az AMD és a MediaTek?

Az 5G és a Wi-Fi lehet a potenciális együttműködés alapja, de akár másra is kiterjedhet.

Az AMD és a MediaTek szorosabbra fűzheti a jövőben a viszonyt, ugyanis a DigiTimes információi szerint egy vegyesvállalat létrehozásán gondolkodnak. A két cég eleve partnere egymásnak, mivel az AMD a saját Wi-Fi modulját a MediaTek hardverére építette fel, amelyről az alábbi hírben be is számoltunk.

Ez azonban kismértékű együttműködés, ami már meglévő lapkákra épít, a friss adatok alapján viszont egy vegyesvállalat formájában az integráció is felmerül. Többek között az AMD platformok integrált Wi-Fi és 5G modulokat kapnának a MediaTektől, és akár ez fordítva is működhetne, ha az utóbbi vállalatnak lenne szüksége valamire az AMD-től. Itt többek között felmerülhetnek a grafikus IP-k, amelyeket a Samsung már licencel is az ultramobil piacra. Utóbbi ellen a MediaTeknek nehéz lesz versenyeznie, hacsak nem szereznek ők is ugyanilyen licenceket.

A fentiekkel kapcsolatban természetesen még sok a kérdés, de az biztos, hogy mindkét cég rendelkezik olyan szellemi tulajdonnal, amiből egy vegyesvállalat formájában egységesen hasznot húzhatnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés