Hivatalosan is bemutatkoztak az AMD Wi-Fi 6E moduljai

A hardveres alapot a MediaTek biztosítja, méghozzá a Filogic 330P vezérlővel.

Még az elmúlt év őszén írtunk arról, hogy az AMD és a MediaTek szövetkezik a Wi-Fi 6 érdekében, és korábban is volt már róla hír, hogy némelyik mobil eszközbe az AMD márkajelzéssel kerülnek az egyes Wi-Fi modulok.

A PC-s processzorairól ismert cég most hivatalosan is bemutatta az RZ600 sorozatú Wi-Fi 6E modulokat, amelyeknek a hardveres alapjait a MediaTek biztosítja a Filogic 330P vezérlőnek köszönhetően. Itt viszonylag egyszerű üzleti modellről van szó, ugyanis a MediaTek az AMD-nek szállítja le a szükséges lapkát, amely vállalat saját márkajelzés alatt ad tovább a partnereinek. A terméktámogatást és a szoftveres hátteret szintén az AMD biztosítja, bár utóbbi szempontból nem teljesen világos, hogy az mennyire épül a MediaTek munkájára.

Az AMD kétféle, IEEE 802.11 2x2 Wi-Fi 6E-t és a Bluetooth 5.2-t biztosító dizájnt kínál fel. Az RZ616 lesz a nagyobbik opció, ami 160 MHz-es csatornaszélességet, illetve 2,4 Gbps-os adatátviteli sebességet alkalmaz, miközben a kisebbik, RZ608 jelzésű testvér esetében be kell érni 80 MHz-cel és 1,2 Gbps-mal. A formátum tekintetében az M.2 2230 mindkét hardvernél elérhető, de az M.2 1216 csak az erősebb változat privilégiuma lesz.

Az AMD az RZ600 sorozatú Wi-Fi 6E modulokat már szállítja a partnereinek, a jövőre érkező mobil gépeik főleg ezekkel lesznek felszerelve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés