Előállt saját Wi-Fi moduljával az AMD

Persze az RZ608-as fejlesztés titokban egy MediaTek lapkára épül, de terméktámogatást saját kézbe vette a cég.

Még az elmúlt év őszén írtunk arról, hogy az AMD és a MediaTek szövetkezik a Wi-Fi 6 érdekében, és úgy néz ki, hogy meg is született ennek az első eredménye, ugyanis a Laczarus néven futó Twitter felhasználó felfedezte, hogy az AYANEO jelzésű kézikonzol egy AMD RZ608-as jelzésű Wi-Fi 6E modullal kerül kiszállításra a projekt kezdeti támogatóinak.

Az AMD tehát előállt az első, saját Wi-Fi moduljával, amely ugyanakkor nem teljesen a cég fejlesztése, mivel a hardver alapvetően a MediaTek MT7921K-val azonos. Ennek hála támogatja az IEEE 802.11 2x2 Wi-Fi 6E-t és a Bluetooth 5.2-t, továbbá alaplapra integrálva, vagy M.2 2230 formátumban is szállítható lesz a partnerek felé.


(forrás: Laczarus Twitter)

Az üzleti háttér igazából egyszerűnek tűnik, a MediaTek egyszerűen biztosítja a hardvert, míg az AMD intéz minden mást, a terméktámogatástól kezdve az eladásig. Ennek mindkét cég számára van haszna, hiszen a MediaTek alapvetően a hardver eladásában érdekelt, az különösebben nem érdekes számukra, hogy az nem saját márkanevük alatt lesz értékesítve. Eközben az AMD gyorsan szerzett magának hardvert, amit csomagban tudnak felkínálni az egyes mobil platformjaik mellé, így vállalva részt egyedi gyártói projektekben, illetve a terméktámogatás is teljes mértékben integrálható, ráadásul a szoftveres háttér tekintetében is szabad kezük van.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés