A világon elsőként prezentálta a Wi-Fi 7-et a MediaTek

Az új szabvány persze még sokára lesz elérhető, de a tempója a vezetékes összeköttetésekre is veszélyes lehet.

A MediaTek bejelentette, hogy a világon elsőként demonstráltak élőben Wi-Fi 7 kapcsolatot, amely az IEEE 802.11be szabvánnyal érkezik. Ez az úgynevezett EHT, azaz Extremely High Throughput megoldás közel egy éve van fejlesztés alatt, és 2,4, 5, valamint 6 GHz-es spektrumokon működik, az elődnek számító Wi-Fi 6-hoz viszonyítva pedig nagyjából 2,4-szer jobb sebesség érhető el. Ezzel a tempóval a vezetékes összeköttetésekre is veszélyes lehet.

A vállalat a prezentációjában az MLO, azaz multi-link operation technológiát is bemutatta, amely egyszerre több csatornát aggregál különböző frekvenciasávokon, így biztosítva a stabil hálózati forgalmat akkor is, ha az egyes sávokon interferencia vagy torlódás van. Ez egy kulcsfontosságú képesség a tartós és valós idejű teljesítményt igénylő munkafolyamatok ellátásához.

A MediaTek szerint a Wi-Fi 7-tel kompatibilis eszközök leghamarabb 2023-ban kerülhetnek piacra. Ehhez persze véglegesíteni kell az IEEE 802.11be specifikációt, amire ugyan sor kerülhet jövőre, de csak nagyon optimális esetben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés