Acer Aspire S3-391 Ultrabook másfeledik felvonás

Várható volt, hogy az Acer egy ideig nem fogja kikukázni az Aspire S3 dizájnját, miért tenné? A tavaly novemberben bejelentett masina formavilága még ma is bőven megállja a helyét, már akinek bejön ez a formavilág, amit sokan a MacBook Airhez hasonlítanak. Ugyanakkor az Intel Ivy Bridge processzor érkezésével mindenképpen kezdeniük kellett valamit, mert ezzel az újítással nem csak az USB 3.0-s port hiányát tudták pótolni, hanem kitolhatták az S3 életciklusát a termékpalettán.

Ennek megfelelően már májusban bejelentette a gyártó, hogy hamarosan érkezik az új verzió, ami lényegében a jól bevált 13,3"-es méreten és a formaterven alapul. Az S3-391 (ahogy az új verziót jelölik) új színvilágot kapott, hogy megkülönböztethető legyen a régitől (S3-951). A korábbi szürke helyett az Ivy Bridge változat kívül-belül pezsgő színű burkolatot kapott, plusz a billentyűzetet feketére cserélték, ami így összességében véve egy kis színt visz a komor szürkeségbe. A kijelző változatlanul fényes, felbontása pedig 1366x768 képpont.


[+]

Térjünk át egy picit a belsőre is! Az új S3 kapható lesz Intel Core i5-3317U és i7-3517U kétmagos, 17 wattos TDP-vel rendelkező processzorokkal egyaránt, amiket a tervezők egy HM77-es vezérlőhíddal ellátott alaplapba ültettek. Ehhez alapból 4 GB DDR3 memóriát párosítottak, a grafikus számításokat pedig a központi egységben található integrált Intel HD Graphics 4000 végzi. A tárolók szempontjából hasonló a helyzet, mint korábban; az olcsóbbak HDD-SSD gyorsítótár kombóval vásárolhatók meg, míg a drágább változatok kizárólag 128 vagy 256 GB-os SSD-t kapnak – utóbbiakkal egy órával hosszabb akkumulátoros üzemidőre számíthatunk.


[+]

Mint látható, az S3 alapjaiban nem változott, ezért második generáció helyett inkább ráncfelvarrásról beszélhetünk. Természetesen most is volt lehetőségünk egy gyors próbára, aminek keretein belül össze tudtuk vetni a két verziót, de használatukban lényegi különbséget nem tapasztaltunk. Mind a beviteli részleg, mint pedig a kijelző változatlan. Hardveres szempontból kicsit nehezebb dolgunk volt az összehasonlítással, mivel a régi variáns SSD-vel, az újabb pedig hibrid tárolóval érkezett, így nem csoda, hogy az SSD-ből kifolyólag előbbi tűnt gyorsabbnak, de ez csak a látszat, a nyers teljesítmény az Ivy Bridge felé billenti a mérleg nyelvét.


[+]

Az Acer hozta a kötelező frissítést, de se többet, se kevesebbet, ám ezzel a lépéssel egy darabig életben tudja tartani az S3-at, ami minden hátránya ellenére továbbra is egy jó Ultrabook a maga kategóriájában, ahogy azt korábban is megírtuk.


[+]

Ami viszont jó hír lehet a potenciális vásárlók számára, hogy már tart az Acer raktársöprési akciója, aminek keretén belül az első generációs, Sandy Bridge-es Core i5 processzorral és 256 GB-os SSD-vel szerelt verzió ára 260 000 forint környékére csökkent – ezért korábban 300 000 forintnál is többet kellett fizetni. Az új generációs S3-391 vételára 260 000 forintról indul – Core i5, 500 GB HDD kiegészítve SSD gyorsítótár. Természetesen mindegyik S3 Ultrabookhoz három év garancia dukál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények