Computex 2012: itt az Acer Aspire S7, az első Windows 8 Ultrabook

Hirdetés

Tovább nyomul Ultrabook fronton az Acer. Sőt, a mostani bemutató túlmegy azon a határon, amit nyomulásnak nevezhetünk. Inkább azt mondhatjuk, hogy a tajvani gyorsvasút sebességével igyekszik maga mögé utasítani a konkurenciát. Talán ennek is tudható be, hogy a konkurenciát megelőzve elsőként tartották meg sajtótájékoztatójukat az érdeklődők számára, amin szép számmal voltak jelen újságírók, illetve személyesen JT Wang, az Acer elnök-vezérigazgatója, és Jim Wong, a társaság elnöke is tiszteletét tette.

Jim Wong elnök
Jim Wong elnök

A sajtótájékoztató a Windows 8 operációs rendszerre, pontosabban az ahhoz készített hardverekre volt kihegyezve. Ezen apropóból került most bemutatásra az Iconia tabletcsalád W700 és W510 tagjai, az Aspire 5600U és 7600U All in One PC-k, illetve a címben szereplő Aspire S7 Ultrabook is. Ez utóbbira helyezzük most a hangsúlyt, a tabletekről szóló beszámoló pedig társoldalunkon, a Mobilarénán olvasható el.


[+]

A sötét színvilágot mellőzve, vagyis a megszokott fekete-szürke helyett immáron fehér köntösbe burkolt Aspire S7 kétféle kijelzőmérettel (11,6 és 13,3"-es) és a korábbi S sorozatba tartozó Acer Ultrabookoknál leheletnyivel keskenyebb kávával jelenik meg, melyekben közös, hogy Full HD felbontású, és a Windows 8 igényeinek megfelelően érintésérzékeny panellel rendelkeznek. Ha mindez nem lenne elég, akkor meg kell említeni, hogy a kijelző papíron 180 fokban nyitható, a gyakorlatban viszont erre még pár fokot pluszban rápakoltak. Szerencsére a gyártó most nem feledkezett meg a billentyűzet háttérvilágításról, nem úgy, mint korábban az Acer Aspire S3 esetében, de külsőre a két beviteli eszköz le sem tagadhatná, hogy ezt és a színüket leszámítva egyformák – és ugyanez igaz a touchpadre is.


[+]

A vállalat kínosan ügyelt a részletekre és az anyagválasztásra. A unibody ház 12,5 mm vastag és természetesen alumíniumból készült, beleértve a kisebb képátlójú modell kijelző fedelét is, a nagyobbik ugyanis üvegborítást kapott – hasonlót láthattunk már más gyártó termékénél. A vékony kivitel megkövetelte, hogy átdolgozzák a hűtési rendszert, így az S7-ben reinkarnálódott a korábbi Timeline notebookokban is alkalmazott hűtési rendszer átdolgozott verziója, amit most Twin Air hűtési rendszernek neveztek el. Ennek köszönhetően az S7 az Acer S3-nál és S5-nél alacsonyabb hőfokon pöröghet, vagy legalábbis a felhasználó ebből kevesebbet fog érzékelni, hiszen végeredményben a készülékház hűvösen tartása is az új hűtési forma lényege. Vélhetően erre az Ivy Bridge központi egység nagyobb hőterhelése miatt is szükség volt, habár a gyártó nem árulta el a pontos specifikációt.


[+]

Sajnos a notebookok kipróbálására csak korlátozott mértékben is alig nyílt lehetőség, mivel a gépekben lévő hardvereket egyelőre titokként kezelték, így a specifikációkat illetően sem nagyon akartak nyilatkozni. Azt azért elárulták, hogy az akkumulátoros üzemidő a kisebbik variánsnál 9, a nagyobbiknál 12 órára rúg. Sajnos a kipróbálással és a pontos részletekkel meg kell várnunk, amíg az első darabok (akár kipróbálható „sample” formájában) hazánkba érkeznek.


[+]

Az új Aspire All In One PC-kről egy másik bejegyzésben számolunk be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés