Acer blog: íme az Acer frissített, 2014/2015-ös termékkollekciója

Az Acer megtartotta hazai éves termékbemutatóját, ahol amellett, hogy fizikai kontaktust is létesíthettünk az újdonságok nagy részével, átfogó képet kaptunk a termékekről is. A sort természetesen mi mással is kezdhették volna, mint a legnagyobb büszkeségükkel, az Aspire Switch családdal, aminek első generációja minden kétséget kizáróan remekül sikerült, így ezt nehéz lenne tovább fokozni, de persze apróbb finomításokra mindig van lehetőség.


[+]

Ahogy arról az IFA kapcsán már beszámoltunk, az "eredeti" Switch 10 a piacon marad, csupán apróbb finomításokon esett át. Például az egyik legfontosabb, hogy az oldallapi csatlakozókat a másik oldalra helyezik, illetve az alap HD-s érintőkijelző képaránya 16:9-ről és az ehhez társuló 1366x768 pixeles felbontásról 1280x800 képpontra és ezzel együtt 16:10-es képarányra változik. A védelmet a Gorilla Glass 2 helyett immáron a harmadik generációs "üveg" látja el a kijelzőn, míg az IPS technológia marad a tükröződést minimalizáló Direct Bonding kialakítással, és a napfényben a láthatóságot/olvashatóságot elősegítő Lumiflex szoftveres megoldással.

Acer Switch 10-ek egymás közt
Acer Switch 10-ek egymás közt [+]

A SoC-ot is cserélik, de marad az Atom platform és a négymagos kialakítás, csupán a picit alacsonyabb (turbo) órajelű Z3735F váltja a korábbi Z3745 típust. A gép Full HD kijelzővel és fekete színben is elérhető lesz a hónap végétől 119 000 forintos áron, míg a HD kijelzős modell árcéduláját 99 000 forintra mérséklik. Ám ezek csak a kezdőárak, ugyanis lesznek olyan modellek, amelyeken a Windows 8.1 Pro verziójával érkezik, ezekhez pedig jár az egyébként opcionális tollas beviteli eszköz. A mindössze 9,8 milliméter vastag toll 256 nyomásszint megkülönböztetésére képes, így komolyabb munkákra is befogható a gép és az érintőkijelző. E kiegészítő mellé jár az úgynevezett Acer Hover Access szoftver is, amivel makrókat tudunk a tollas bevitelre generálni, így segítve a tollal való bűvészkedést. A Switch esetében a szoftveres felhozatal része az Acer BYOC felhős szolgáltatás és a Bing+Office 365 páros, aminek elérése egy felhasználónak egy évre kínál ingyenes használatot.

Ilyen lesz a Switch 11
Ilyen lesz a Switch 11 [+]

A Switch család még az idén bővül a 11"-es modellekkel. Az SW5-111 modell a 10-nél ismertetett Atom SoC-cal lesz elérhető 129 900 forinttól, míg az SW5-171 Intel Core i3 és i5 processzorokat kap. Ez utóbbi kizárólag Full HD érintőpanellel lesz kapható 60 és 128 GB-os SSD-vel plusz 500 GB-os, dokkolóba épített HDD opcióval. A Core i processzorok használata természetesen aktív hűtést igényel, így a gépek tömege előreláthatólag 100 grammal nő az Atom SoC-cal szerelt változathoz képest, míg az üzemidőben 8 helyett csak 6-7 órára van kilátás. Az i3-as modell októberben, az i5-ös novemberben érkezhet meg a boltokba.

Sikerült némi információt szereznünk a még be nem jelentett 12"-es Switch-ről is, ami tényleg meg fog jelenni még az idei évben. Részleteket természetesen nem árultak el, de megerősítést nyert a Core M központi egység használata, illetve arra is fény derült, hogy október közepén fogják leleplezni, így már nem kell sokáig várnunk!

Ezenkívül számos más termék szóba került, mint az E11 sorozat, ami a korábbi netbookok utódjának tekinthető 11,6"-es méretben, de a vállalat inkább a mini notebook elnevezést kedveli, ami érthető. Beszámolójuk szerint kissé érthetetlen, hogy a gyártók miért vonultak vissza erről a piacról, ugyanis a méretkategóriában igenis van igény az olcsó gépekre, amit alátámaszt az is, hogy a kereslet bizony nem csökken, sőt inkább nő. Ez persze az Acer malmára hajtja a vizet, így ez ES és E3 modelleket is továbbfejlesztették: hatcellás akkuval immáron a masinák 7 órás üzemidőre képesek, és számos fiatalos színben, szálcsiszolt mintázattal kaphatóak, akár érintőkijelzővel is!


[+]

Ugyanígy van igény a megfizethető 13"-es kategóriára is, ahol a V3-331 és V3-371 modellekkel indul a vállalat. Bár a sorozat legolcsóbb tagjai Pentium processzorral is elérhetőek már, a Core i3-as variánst már 134 900 forintos árról megvásárolhatjuk (HD-s kijelző, 4 GB RAM, 500 GB HDD), de igény esetén tovább extrázható a gép SSHD-vel, SSD-vel, Full HD kijelzővel, akár i7-es CPU-val.

Újdonságként a kiállított R13-ast is megcsodálhattuk, amit a vállalat az IFA-n mutatott be. Aki még emlékszik az első Ezel zsanéros gépre, az R7-re, valamint az S7 Ultrabookra, annak könnyű dolga lesz: az R13 ugyanis e gépek összegyúrásából született (a kasztni az S7-é, az Ezel Aero zsanér pedig az R7 továbbfejlesztése), de immáron hagyományos beviteli elrendezéssel, viszont a kijelző forgathatóságát nem hagyták veszni, sokkal esztétikusabb és egyszerűbb lett az R7 óta. Az új zsanérnak köszönhetően hétféle üzemmódban használhatjuk a masinát, aminek tükröződésmentes, tollas bevitelt is támogató kijelzője egyébként Full HD és WQHD felbontású is lehet (13,3"-en). A masina igény szerint hardveresen is igen erős lehet, Core i7 processzor mellett akár 8 GB RAM és közel 1 GB/s átviteli tempóra képes RAID 0-ba fűzött SSD-k is figyelhetnek, és a Wi-Fi is a legmodernebb AC szabvány követi. Ennek megfelelően nem lesz olcsó gép, a legdrágább modell 449 000 forintot is kóstálhat.

Acer Aspire R13 "pörgettyű" Ezel Aero zsanérral és forgatható kijelzővel Acer Aspire R13 "pörgettyű" Ezel Aero zsanérral és forgatható kijelzővel
Acer Aspire R13 "pörgettyű" Ezel Aero zsanérral és forgatható kijelzővel [+]

Az újdonságok sorában megtekinthető volt az Aspire V Nitro sorozat, azon belül a Black Edition notebookok 15,6" és 17,3"-es modellek. A gamereknek szánt masinák alapjáraton NVIDIA GeForce 840M és GTX 850M VGA-val kaphatók, de a Black Edition GTX 860M-mel kerül forgalomba (mindegyik GDDR5 memóriával). Mivel a Nitrót már bemutattuk részletesebben, nem szólnánk róla külön, de pontos képet kaptunk arról, hogy a Black Edition kiadás a VGA-n felül miben is különbözik a "sima" változattól, ami egyébként szintén fekete, de a touchpad sarkában nem szerepel a Black Edition felirat. A Black Edition a VGA-n és az olyan apróságokon felül, mint felirat vagy a különleges doboz vagy a direkt erre a gépre készített Windows téma még olyan extrákkal is kedveskedik, mint az áttervezett, fémlapátos ventilátorok, ami hatásfokát tekintve jobb mint a normál változat, emellett kap egy CoolBoost fokozatot is, ami játék közben aktiválható, ha extra hűtési teljesítményre lenne igény.

Acer Aspire V Nitro Black Edition és az Aspire E11 sorozat
Acer Aspire V Nitro Black Edition és az Aspire E11 sorozat [+]

Bemutatásra került a gyártó teljes üzleti notebookpalettája, a hírhedt TravelMate sorozat, ami komplett termékpalettát kínál az üzleti felhasználóknak a csúcson az X313-as Ultrabookkal egészen a legolcsóbb B113/B115 modellekig – közte olyan masinákkal mint a dokkolható P645, vagy az SMB-knek szánt P455, illetve az olcsóbb megoldást nyújtó B200-as sorozat. Ezek közül a zajtalan B115-M és MP-t emelte ki a gyártó: 11,6"-es, mindössze 1,3 kilogrammos gépeknél opcióként lesz HD-s kijelző és SSD.

Acer TravelMate család
Acer TravelMate család [+]

A szigorúan vett PC-s szegmensen kívül terítéken volt a projektorok és a monitorok, no és a mobilok is, amelyek végre idehaza is elérhetőek. Ez utóbbiak közül számos modell megtapogatható volt a helyszínen, és további újdonság érkezését helyezték kilátásba az év vége felé. A projektorok közül három modell volt megérinthető, a H6520BD házimozi vetítő (amit már ki is próbáltunk, így arról majd külön számolunk be), az üzleti P1510, ami idén megkapta a TCO minősítést és a C205 hordozható LED-es pikoprojektor, ami akkumulátorról képes két órán át üzemelni, élettartamát pedig 30 000 órára becsülik. A vállalat leszögezte, hogy továbbra is elkötelezett a DLP-s modellek mellett, amelyek szép lassan átvették az uralmat az LCD technológia felett a legfrissebb felmérések szerint.

Acer H6520BD projektor és a mobilok
Acer H6520BD projektor és a mobilok [+]

Zárásként a monitorok voltak a porondon, ahol az Acer képviselői beszámoltak a Predator XB családról, amit kifejezetten játékosoknak szánnak, WQHD mellett akár 4K felbontással (mindkettő TN+film panellel), 1 ezredmásodperces válaszidővel, 144 Hz-es maximális frissítéssel, G-Sync, illetve 3D-kompatibilitással, villogásmentes háttérvilágítással. Persze lesz egyszerűbb modell is, G-Sync nélkül, de a helyszínen a csúcsmodellt demonstrálták, és a TN-panel ellenére is igen ígéretesnek tűnt. A Predator mellett az üzleti CB-sorozattal is közelebbi kapcsolatba lehetett kerülni: az IPS paneles monitorok minden irányban állíthatóak, és a WQHD mellett akár 4K felbontással is megvásárolhatóak lesznek hamarosan. Amint lesz ezekből (is) mintapéldány, természetesen megpróbálunk lecsapni rájuk.

Acer XB280HK monitor: 4K és NVIDIA G-Sync
Acer XB280HK monitor: 4K és NVIDIA G-Sync [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények