Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#751) philoxenia válasza ottkar (#749) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Visszaolvasol? :U

(#752) Pilács válasza ottkar (#750) üzenetére

Pilács
(senior tag)

Igazából azt szerettem volna megtudni, hogy ezek között van e nagy különbség, hogy milyet vesz az ember, vagy jó a legolcsóbb valami is erre a célra? :B

Ajándék szesznek ne nézd a fokát!

(#753) ottkar válasza Pilács (#752) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Messze nincs akkora különbség kioltásban mint árban. A szuper bevonatok nagyon hangzatosak de messze nem művelnek csodát.Én direkt bevonat nélkülit vettem a Soligorból és nagyon meg vagyok vele elégedve.

(#754) Pilács válasza ottkar (#753) üzenetére

Pilács
(senior tag)

Rendeltem valami vacakot 800ft-ért az ebay-ről, majd kiderül jó lesz e valamire, még neve sincs a cuccnak :D Soligor-t nem találtam, de lehet nem kerestem túl körültekintően. Kössz a segítséget :R

(#755) ottkar válasza Pilács (#754) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Hát 800-ért talán ne! Bár nem tudni.Az igazi polár mindíg üvegből van. Blue line a Soligor polár fntázia neve. De az 6000 Ft.

[ Szerkesztve ]

(#756) Pilács válasza ottkar (#755) üzenetére

Pilács
(senior tag)

:DDD Jó, hogy közben polárra válltottál... nekem a WB-hez kell szürke sapka hehe na most lehet jól bevásároltam :DD

(#757) ottkar válasza Pilács (#756) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

WB-hez fehér sapka van és az nem Soligor.1500-ért a Vaterán is lehet kapni.

(#758) nord_ válasza Pilács (#752) üzenetére

nord_
(őstag)

Nekem volt sima Hoya polárom (a lila címkés). Sokszor fel se tettem, annyira nem tetszett, amit csinált. Lecseréltem egy (szintén Hoya) Pro1 D-re. Szerintem bőven megérte az árát.
(Persze, nem az itthoni, méregdrága boltokból vettem, hanem a vateráról.)

(#759) ottkar válasza nord_ (#758) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

A polár amúgy mit csinálhat? Én vettem mezei szürkét megnéztem hogy olt ki megfelelt, megnéztem párhuzamosságra teljesen jó. Több követelményt nem támasztottam. :D Kurva kíváncsi volnék hogy egy 30 ezres miben különbözik tudásban láthatóan. Olyan fényt is kiolt ami nincsen?

(#760) nord_ válasza ottkar (#759) üzenetére

nord_
(őstag)

Olyan fényt is kiolt ami nincsen?

Hehe... Szerinted minden polár ugyanolyan minőségű üvegből, ugyanolyan bevonatokkal ellátva készül? ;)

(#761) ottkar válasza nord_ (#760) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

A bevonatok nem oltanak ki semmit. A kioltást az üveg anyagába kevert rendezett molekulák végzik. Ezért kell a szűrőt forgatni.A nem bevonatos szűrő ugyanabból az üvegből van mint a bevonatos nem volna értelme külön készíteni. A bevonatért sokat kell fizetni ahhoz képest amit ténylegesen csinál. Én vettem egyszer egy ultra szuper bevonatos makrólencsét, teljesen szemét használhatatlan volt annyira szórta a fényt. A bevonatok kicsit túl vannak értékelve.

[ Szerkesztve ]

(#762) Pilács válasza ottkar (#757) üzenetére

Pilács
(senior tag)

Na ja a képen szürkének látszik amit rendeltem :B és 800 forint volt. Inkább ebay-ről rendelek mint vaterán, sok rosszat hallani a Magyar eladókról sajna :(

(#763) ottkar válasza Pilács (#762) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Hát én közel ötvenszer vettem a Vaterán és nekem mindíg tisztességes üzletet sikerült kötni. Utánuk lehet nézni.

(#764) nord_ válasza ottkar (#761) üzenetére

nord_
(őstag)

Használtam mindkettőt elég rendesen, úgyhogy az én tapasztalásom nem elméleti...

(#765) nord_ válasza nord_ (#764) üzenetére

nord_
(őstag)

És ha valaki nyitott szemmel jár, akkor okosan vásárolhat. ;)
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=92056493&t=9085279

(#766) Skynet258 válasza nord_ (#765) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Azt hittem polárokat linkelsz, de ezek csak UV szűrők...

Andro-ID BLOG: http://andro-id.info ** Powered by Samsung Galaxy SII **

(#767) belluska

belluska
(kvázi-tag)

Szürő vásárlása előtt vagyok,igy tanácsot kérnék : Cokin-rendszert akarjak, vagy tekerős szüröt ? Ahol használnám : 55-ös obi, a másik pedig 58-as obi.

(#768) KTTech válasza ottkar (#761) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

A bevonatok csak a becsillanások elkerülésében segítenek... nekem is Pro1-em van, nagyon megérik az árukat a normális bevonatokkal ellátott szűrők.

Persze aki imádja a becsillanásokat, annak mindegy mit vesz...

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#769) nord_ válasza Skynet258 (#766) üzenetére

nord_
(őstag)

Huh, ezt jól elnéztem. Bocsi!

(#770) lesaux válasza belluska (#767) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Hogy mit akarjál, azt nem tudom, de én 58-as tekerős szűrőt vennék és egy 55-58-as step up ring nevezetű gyűrűt. Mint ahogy van is itthon, csak 52-58-as kiszerelésben.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#771) Krump-Lee válasza lesaux (#770) üzenetére

Krump-Lee
(lelkes újonc)

Valami olyan véleményre lennék kiváncsi, hogy egyiknek is és a másiknak is milyen előnyei és milyen hátrányai vannak.

Drágám a parancs az parancs : hajolj csak szépen előre.

(#772) ottkar válasza Krump-Lee (#771) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Hát a Cokinnál felteszed a keretet és abba teszed egyenként a szűrőket amikhez így könnyen hozzáérhetsz stb. Hogy mi előnye van? Az égvilágon semmi!

(#773) johnjohn válasza ottkar (#772) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

A semminél azért lényegesen több.
Nem kőbaltásoknak készült.

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#774) ottkar válasza johnjohn (#773) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

"Maguk a szûrõk általában mûanyagból készülnek."

Ezért adott hogy ócskábbak mint az üvegből készültek.Hajlanak pld. Akinek ilyen kell annak úgy kell!

(#775) johnjohn válasza ottkar (#774) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Ember, már megint kezded ? Egy hétig nyugalom volt a marhaságaid nélkül, addig a másik fórumot abajgattad, el is hajtottak ! :W

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#776) ottkar válasza johnjohn (#775) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

A kérdezőknek azt tudni kell hogy a Cokin szűrők eleve gyengébb minőságűek mint a szólók. Valótlant ne állítson senki! És te ki a fene vagy hogy kijelentesz olyat ami nem igaz? Te vagy a nyugalom őre?Visszautasítom nem szoktam marhaságot mondani amit itt leírtam az igaz, nem kell félrevezetni a kérdezőt. Az elemi ismeret hogy az üvegszűrők jobbak!

(#777) johnjohn válasza ottkar (#776) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Azt, hogy semmi előnye nincs, nem Te jelentetted ki ? Erre mondtam, hogy marhaság.!
Nem vitatkozom veled, mert a végén tényleg megint annyira belebonyolódsz, hogy ismét a moderátoroknál lesz az utolsó szó. :(

[ Szerkesztve ]

(#778) Krump-Lee válasza johnjohn (#777) üzenetére

Krump-Lee
(lelkes újonc)

Köszönöm a hsz-dat, eleve féltem, hogy az ügyeletes hozzászólótól kapok valamiféle magyarázatot, de nem én vagyok az utolsó, de nem is az első, aki nem hallgat rá. :W

(#779) j.bravo válasza Krump-Lee (#771) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Előny:
- Az árakat nem tudom (nem néztem), de gondolnám hogy ha keretet nem kell minden egyes szűrőhöz megvenni, mint a tekerősnél, akkor olcsóbb a Cokin.
- átmenetes szűrőknél egy adott tartományban tudod változtatni, hol legyen az átmenet; míg a tekerősnél ez ugye fix helyen van

Hátrány:
vélhetősen sérülékenyebb, nagyobb odafigyelést igényel.

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#780) johnjohn válasza Krump-Lee (#778) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Még egy cikk a dologról.

(#781) ottkar

ottkar
(PH! addikt)

"Az alkalmazott lapszűrők műanyagból készültek, elég könnyen sérülnek, karcolódnak, netán törnek és nagy, viszonylag nehézkes kezelhetőségük okán könnyebben piszkolódnak, vagy lesznek tele ujjlenyomatokkal"

Ehhez csak gratulálni tudok! Elmondom ezt a hozzászólásban milyen hátrányai vannak erre én vagyok a hülye, utána meg idézik ezt a cikket. Bravo!

(#782) nord_ válasza j.bravo (#779) üzenetére

nord_
(őstag)

"átmenetes szűrőknél egy adott tartományban tudod változtatni, hol legyen az átmenet; míg a tekerősnél ez ugye fix helyen van"

Kicsit pontosítanék: a graduál ND-nek csak a középpontja van ugyanazon a helyen, lévén a szűrő ugyanúgy forgatható mint egy polár.

---

Egyébként lapszűrőt én se vennék. A megfizethető árú műanyag nagyon vonzza a port, ráadásul a minőségük is hagy kívánnivalót maguk után. Pl. az ND szűrőik igencsak elhúzzák a színeket... Ráadásul "combosabb" változatban (x400, x1000) nem is lehet kapni. A polár dettó: ami jó minőségű az üvegből van, ami fikarcnyival se olcsóbb a menetestől. Csak épp nehezebb kezelni. :)

(#783) BLOODSHOT

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

Melyik a legjobb minőségű polár szűrő? Az ár nem számít, mert inkább most megveszem a legjobbat és vigyázok rá.
:R

iMac 27" i7 • 5D Mark II • 24-70 f/2.8L • 70-200 f/2.8L IS II http://www.flickr.com/photos/balintalovits

(#784) nord_ válasza BLOODSHOT (#783) üzenetére

nord_
(őstag)

B+W Kaesemann és Hoya Pro1 D.

(#785) BLOODSHOT válasza nord_ (#784) üzenetére

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

B+W slim lett! :) Köszi

iMac 27" i7 • 5D Mark II • 24-70 f/2.8L • 70-200 f/2.8L IS II http://www.flickr.com/photos/balintalovits

(#786) BLOODSHOT válasza philoxenia (#748) üzenetére

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

Ők nem fényképezőgépre hanem színházi kamerákra forgalmaznak szúűrőket. :(

(#787) Krump-Lee

Krump-Lee
(lelkes újonc)

Lapszűrő beszerzési helyeket hol találok ? Nem üzletek érdekelnének, hanem ahol olcsón lehet venni. ( Artwork, Digicam stb ) nem érdekelnek.

(#788) Krump-Lee válasza Krump-Lee (#787) üzenetére

Krump-Lee
(lelkes újonc)

Köszönöm, megoldódni látszik.

(#789) BLOODSHOT

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

Singh-Ray szűrőket valaki forgalmaz itthon? :R

(#790) KTTech válasza BLOODSHOT (#786) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Jó az fényképezőgépre is, csak nem az objektív, hanem a vaku elé... sokat tud segíteni a vakuzáson egy 1/4 vagy 1/2CTO...

(#791) stella978

stella978
(újonc)

Sziasztok!

Segítsetek légyszi! Nagyjából elolvastam a hozzászólásokat.
Kenko illetve Hoya között vacillálok.
Illetve kérdéses számomra, hogy ezeken belül is a különböző változatokból melyiket vegyem?
Az optiform oldalán ez a választék:
Kenko Circular Polar Digital
Kenko Pro1 Digital Circular Polar (Wide)
Kenko Circular Polar (Wide) Vernier (skálával ellátott polárszürő )
Kenko Pro1 Digital ND4
Kenko Pro1 Digital ND8

Úgy látom,hogy Hoyaban is nagyjából ugyanezek a fantázianév változatok vannak. Szóval mi a különbség ezek között?

Kezdő fotós vagyok, szóval nem biztos, hogy a "top" kell nekem, de azért azt sem szeretném, hogy pár hónap múlva azt mondjam, hogy nem tetszik, és szeretnék egy jobbat... Mit ajánlanátok nekem?

Meg amit még nagyon nézek (mert tetszenek az ilyen képek!) az infravörös szűrő. Erről tapasztalat valakinek? Ennél megteszi egy "no name" változat is? :B

(#792) ottkar válasza stella978 (#791) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

De az utolsó kettő szürkeszűrő. Én vettem bevonat nélküli Soligor polárt és meg vagyok vele elégedve. Jó a kioltása és jó a párhuzamossága. Néhányan azt állítják hogy 30 ezer alatt nem vennének polárt mert kell az ilyen sziper szuper bevonat, én nem vagyok meggyőződve róla.Sokan elhitetik magukkal hogy a bevonat miatt jobb lesz a polár kioltása, na ez nem igaz.
Ezt a nem tetsziket meg nem tudom értelmezni.

[ Szerkesztve ]

(#793) KTTech válasza stella978 (#791) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Kenko = Hoya :)

A Pro1-ek jó választások, csak nem olcsók... Azt, hogy milyen szűrőre van szükséged, az határozza meg, mit fényképezel...

(#794) KTTech válasza ottkar (#792) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

"Sokan elhitetik magukkal hogy a bevonat miatt jobb lesz a polár kioltása, na ez nem igaz."

Ilyet senki nem állított... azt viszont tudom, hogy a bevonat miatt kevésbé hajlamos a becsillanásra... (volt olcsó szűrőm és van Pro1 kategóriás).

(#795) stella978 válasza KTTech (#793) üzenetére

stella978
(újonc)

Igen, tudom, hogy nem olcsók. Bár nem itthon venném... így lényegesen olcsóbban hozzá tudok jutni.
Teljesen kezdő vagyok, Canon SX1-re kellene, tehát nem tükörreflexesre.
És mindenfélét fotózok (családi események, nyaralások (átlalában Görög :) ), állatok, virágok, makró, autók, szóval tényleg mindenfélét.
De nem vagyok biztos benne, hogy kezdőként nekem a legtökéletesebb kell. Persze gondolom, hogy azért ezek megérik az árukat.
Bár annyi mindent hallottam már fórumokon is, meg boltban is, hogy abszolút nem tudom, hogy mit is vegyek. Extremesek pl. azt mondták, hogy a Kenko nagyon rossz... :W
Úgyhogy kezd kisebb káosz kialakulni bennem, és nemsokára megyünk nyaralni, oda meg már vinni akarom a lencsét is :-)

(#796) Degeczi válasza stella978 (#791) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

a Hoya japánban használt márkaneve a Kenko = nyugodtan vedd azt, de eszedbe ne jusson itthon! (szerk: látom, nem is tervezed)

pl. a 67 mm-es Pro1 polárt $60 alatt megkapod Ebayről, azaz még 11e Ft sincsen - az Optiformál pedig 22e...

[ Szerkesztve ]

(#797) Degeczi válasza stella978 (#795) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

ne hülye eladók véleményére adj (mikor van nálunk egy ilyen boltban hozzáértő eladó? akkor nem ott dolgozna...), hanem külföldi fórumokon nézz utána: épp annyira rosszak a Kenkók, mint Hoya név alatt

[ Szerkesztve ]

(#798) stella978

stella978
(újonc)

És a "sima" Hoya/Kenko cirkuláris polárok felejtősek?
Egyébként külföldön a Hoya és a KEnko is egy árban van. Akkor már inkább Hoya ugye?

(#799) Degeczi válasza stella978 (#798) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

igen, a simák nagyon gyatrák (legalábbis van egy "lila dobozos" Hoya cirk. polárom, attól ég óvjon)

de, vmivel 10% fölötti árkülönbséget látok tipikusnak
pl. ugyanannál az eladónál $64 egy Pro1 Kenko, ugyanaz Hoya névvel $73

rajtad áll - egyikkel sem jársz rosszul

(#800) ottkar válasza Degeczi (#799) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Nekem van egy sima Soligor gyáltalán nem gyatra.Egy polár jósága a párhuzamosságától és a kioltástól függ mindkető kifogástalan. Miért lenne egy nem bevonatos szűrő nem síkpárhuzamos? A kettőnek nincs köze egymáshoz. A bevonat nem csinál csodát.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.