Hirdetés

Aktív témák

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz Bagan #9750 üzenetére

    Na ezt most nem egészen értem :)
    A 190-220MB az már jó, annál többet nem kapsz, csak ha agyon lenne herélve a rendszer. Az a 190-220 is csak kb 5 másodpercig annyi. :)

  • Bagan

    aktív tag

    válasz ForRedGlory #9751 üzenetére

    Kiherélem a memóriát azzal az alkalmazással, amit mondtál. Kis zöld ikonocska.
    Végignyomom az összes lehetséges választási lehetőséget.
    De ha hosszan nyomom az előlapi gombot, akkor ugyan ott maradnak az alkalmazás ikonjai. Rendszertelenül állítja le, és nem veszi ki onnan az ikon képeit?

  • tariattila

    veterán

    válasz Bagan #9750 üzenetére

    a home hosszan nyomása nem csak a futó hanem a nem rég használt/futott appokat is mutatja...
    ;]

    [ Szerkesztve ]

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz Bagan #9752 üzenetére

    Lehet értem (?) :DDD
    Most arra gondolsz, hogy ha a widgetsre kattintasz, akkor a kijelzőn ott marad a többi widget? Az nem baj, miért zárja be, ha utána egyből megnyitja a rendszer újra? Tedd be ignore list-ba az Advenced Task Cleaner Pro-t (ezt betszem FAQ-ba is, mert kimaradt).
    A rendszertelenül állítja le dolgot sem értem. Akkor állítja le, amikor rákattintasz a widgetsre, vagy amit beállítottál neki az auto-kill ist-ben.

    szerk:
    tariattila: akkor én nem jól fogtam fel a kérdést :DDD

    [ Szerkesztve ]

  • Begi

    senior tag

    válasz ForRedGlory #9755 üzenetére

    Nem tudom ti hogy csináljátok, de nekem kb. 30% szabad memória van mindig. Néha le tudom vinni 40%-ra. Mondjuk lassulást és gyors aksi szivást sem érzékeltem.

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz Begi #9756 üzenetére

    Azért amikor az usb hibakeresést állítod, írja hogy így érhető el a háttér, bár tényleg furcsa :)

    Más:
    Nah, akkor itt a FAQ (szerintem) végleges verziója. most lépek tesztelem az új GPS beállításokat, ami kb 30 perc lesz, addig ha valakinek valami nem tetszik, írja le, mert utána megy az 1-es hozzászólásba :DDD
    (helyesírási és stilisztikai hibák is jöhetnek)

    SAMSUNG GALAXY S

    A világ és ami mögötte van

    Rövid ismertető:
    A Samsung Galaxy S a Samsung legújabb telefonja, melyen jelenleg az Android 2.1-es operációs rendszer fut, de hamarosan a Froyo (2.2) is érkezik rá, amelytől jelentős gyorsulást vár mindenki. A telefonról a mobilarénán is olvasható teszt, ami itt érhető el. A jelenleg kapható legjobb Androidos telefon, mely paramétereit tekintve is sok mindenben első.
    Kétféle "kiszerelésben" kapható: függetlenül és szolgáltatótól (T-Mobile, Telenor) is vásárolható. A telefonhoz 1 év gyári garancia jár, ami a Samsung oldalán beregisztrálva 2 hónappal kibővíthető. A T-Mobile további egy év korlátozott garanciát biztosít. A független és a szolgáltatói telefonok között lényeges különbség nincs, egyik szolgáltató sem nyúlt bele túlságosan a telefon lelkébe, mindössze pár csengőhang, előre beállított APN, weboldalak, könyvjelezők különböztetik meg a gyári független telefontól. Szerencsére a ROM frissítés is ugyanúgy működik, a frissítés menete nem változik egyik esetben sem. Erről később.
    Első bekapcsolás után az Androidban még járatlan felhasználók könnyedén elveszhetnek a beállítások között, ezért a felhasználói kézikönyvet mindenféleképpen javasolt elolvasni. Nem véletlenül 128 oldal, és ezek tényleg csak az alapok. Azért is érdemes ezt forgatni, mert a telefon dobozában rejtélyes okok miatt ez az "apróság" nem található meg. Amennyiben valaki szórakozva akar ismerkedni a telefonnal, akkor ajánlom a galaxys.samsung.hu oldalát, ezeket a videókat, vagy az interaktív bemutatót.

    ROM frissítés:
    A frissítésnek két lehetséges módja van: hivatalos (KIES*), és nem hivatalos (Odin). Mindenek előtt, ahhoz hogy bármit is tudjunk kezdeni a telefonnal, fel kell tenni ezt a driver packet (WinXP és Win7hez is).
    Miután ez megvan, akkor jöhet a frissítés. Tekintettel arra, hogy itt szépen le van írva, nem írom le még egyszer. Inkább arra térek ki, hogy miért érdemes frissíteni:
    A gyári ROM jó, de közel sem lehet kiaknázni a telefonban rejlő lehetőségeket. A ROM frissítéssel a telefon SOKAT javul, sokkal gyorsabb lesz, gördülékenyebb minden. Érdemes tehát frissíteni, mivel tényleg nagy különbség van a gyári ROM és a legújabb ROM között.
    Figyelem! ROM frissítés során törlődik minden adat, ezért célszerű előtte lementeni. Erre tökéletes a Titanium Backup nevezetű ingyenes program.
    Az APN beállítások itt találhatók:
    - T-Mobile
    - Telenor
    - Vodafone

    *KIES: a Samsung gyári programja, olyan, mint például a Nokia PC Suite, vagy manapság az Ovi, leszámítva hogy nagyjából semmire sem jó/kell. Minden megoldható nélküle, egyedül a hivatalos módon történő frissítés nem.

    A telefon optimalizálása:
    Fentiekből következik, hogy a telefonra (mely bár alap rommal is jó) ráfér az optimalizálás. Én a következő triumvirátust ajánlom:
    - ROM: JM8 (vagy JM5)
    - Lagfix: RyanZA, esetleg Voodoo LagFix (ezzekkel további gyorsulás érhető el)
    - Optimalizáló: Advanced Task Cleaner Pro*.

    *Az Advanced Task Cleaner Pro ingyenes program, amivel a futó alkalmazásokat lehet kilőni, mellyel megakadályozható a telefon esetleges belassulása, illetve nem utolsó sorban az akkumulátor üzemidejét is hosszabbítja. Az Androidban nem lehet máshogy bezárni a programokat. (Az operációs rendszer magától bezárja őket, de nem hatékony). A beállítása nem nehéz, de leginkább tapasztalattól függ, attól hogy ki mit mennyiszer is használ. A programban beállítható kétféle mód: autokill list és ignore list
    1. a képernyő kikapcsolásakor záródjon be program
    2. 1-5-10-30-60 perc inaktivitás után múlva záródjon be a program
    Beállítható hogy bizonyos programokat sose zárjon be (ignore list), ilyenek például a rendszer alkalmazások, amiket felesleges kilőni, egyből újraindulnak.
    Egyén függő hogy ki hogy állítja be. Aki sokat internetezik annak nem célszerű például azt beállítania, hogy 1 perc után kapcsoljon ki böngésző, mert ha vissza akar lépni, akkor újra írhatja be az internet címet. Célszerű megadni mondjuk hogy 5-10 perc után kapcsolja ki. Ugyanakkor felesleges beállítani, hogy például a beállítások menü vagy a játék sokáig aktív legyen a háttérben, ezeket lehet tenni 1 percre, vagy "screen off"-ra, stb-stb.
    A programmal 1 kattintással bezárható minden háttérben futó alkalmazás, ami eszi az erőforrásokat. Ehhez a következőket kell tenni: Megnyitod az Advanced Task Cleaner Pro-t, majd „menü -> preference -> widget press action”. Kiválasztod, hogy „kill all running tasks”. A képernyőre kitett widgetre kattintva minden futó program bezáródik (kivéve, amik az ignore listán vannak).
    Tipp: feltétlenül tegyed bele „ignore list”-be az Advanced Task Cleaner Pro-t!

    Hasznos oldalak:
    PDA Fan Club (ingyenes regisztráció szükséges)
    XDA
    Appbrain
    andro-id.info

    Szerviz kódok:
    * # 1234 # Rom verzió
    * # 0 * # Teszt (LCD, kamera, szenzorok, hangszóró, ...stb)
    * # * # 4636 # * # * Telefon, akkumulátor adatok, használati statisztikák
    * # * # 8255 # * # * GTalk Service Monitor
    * # * # 7594 # * # * Kikapcsolás engedélyezés az End Call gomb nyomva tartására
    * # 197328640 # Szervizmód
    További szervizkódok

    Frequently Asked Questions

    Mi az az Android, milyen fajtái vannak?
    A Google által fejlesztett nyílt operációs rendszer. Itt elolvashatod az Android fejlődéstörténetét.

    Miben jobb a Froyo (android 2.2), mint az Eclair (android 2.1)?
    A választ itt találod.

    A ROM frissítés garanciavesztéssel jár?
    Amennyiben a KIES-el frissítesz, nem veszted el a garanciát. Odinnal történő frissítésnél sem feltétlenül, ha nem rontod el. Viszont a kérdésre addig nincs biztos válasz, amíg nincs precedens.

    Tönkre mehet a telefon ROM frissítés közben?
    Nem, ha jól csinálod. Amíg a download mode (hangerő szabályozó le, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) és a recovery mode (hangerő szabályozó fel, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) bejön, nincs különösebb gond.

    ROM frissítéshez kell a telefont ROOT-olni?
    Nem kell rootolni.

    Hogyan kell frissíteni a ROM-ot?
    A PDA Fan Club oldalán több verzió is le van írva, de fontos ROM frissítés előtt az adatok lementése, mert minden törlődni fog. A fentebb már említett Titanium Backup (Marketből letölthető) illetve a most linkelt oldalon lévő Clockwork recovery erre tökéletesen alkalmas. ROM frissítés után (és akár előtte is) célszerű elvégezni a wipe data/factory resetet és a wipe partitiont, ami a recovery menüből (hangerő fel + Home gomb + bekapcsoló gomb egyszerre) érhető el.
    ROM frissítés videó 1-2. rész
    ROM frissítés videó 3. rész

    Frissítés Kies programmal:
    A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokba”, kiválasztod a Samsung Kiest. Csatlakoztatod a telefont a számítógéphez, miután felismerte a program a telefont, rákattintasz a frissítésre. Ha van elérhető frissítés, akkor már mehet is a frissítés. Amennyiben biztos vagy benne, hogy van újabb frissítés, de a KIES szerint nem, akkor próbáld meg atest mode-ot.

    Nem tudom download illetve recovery módba tenni a telefont, mi a teendő?
    Ez mint nemrég kiderült, nem hiba, hanem telefon függő. Itt a megoldás.

    Mi az a ROOT és a rootolásnak mik az előnyei/hátrányai?
    Az alábbi linken megtalálod a választ.

    Hol tudom megnézni, hogy jelenleg milyen ROM érhető el a készülékhez?
    Samfirmware (ingyenes regisztráció szükséges hozzá)

    Pontatlan a GPS, hogy lehet orvosolni?
    Először is lépj be a GPS beállításokba (*#*#1472365#*#*), majd kövesd az itt leírtakat. Próbálkozhatsz ezzel is, de a Froyo érkezéséig érdemi javulás nem várható ezektől sem. A Samsung a twitter oldalán megerősítette, hogy készítik a javítást.

    Android Marketen (legálisan) elérhetőek a fizetős programok?
    Jelenleg még nem, csak az ingyeneseket lehet hazánkban elérni.

    Mennyire módosítható a TouchWiz3? (alap Samsung kezelőfelület)
    Teljesen megváltoztatható. Vannak különböző programok, amikkel egy az egyben eltüntethető. llyen például a LauncherPro.

    Nem csatlakozik a KIES, mi a teendő?
    Tedd fel a driver packet. Csak akkor működik a KIES, ha az alap Home (TouchWiz3) aktív. Ha fent van a launcerpro vagy hasonló Home módosító program, akkor a Home Switcher programmal válaszd ki a TW3-at, majd utána csatlakoztasd a telefont a géphez. Viszont előtte feltétlenül nézd meg a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokat” hogy ott a Samsung Kies van-e kiválasztva.

    Hogy tudok legegyszerűbben a telefonra másolni a számítógépről?
    A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállítások”-ba, kiválasztod a háttértárat, majd „beállítások -> alkalmazások -> fejlesztés” menü, bepipálod az „USB-hibakeresést”. Ezután összedugod a telefont a PC-vel, a kezeddel „lehúzod” a telefonon a fenti információs sávot. Rákattintasz az „USB csatlakoztatva” menüre, majd a „Csatolás”-ra. Ha ez megvan, akkor már a PC úgy látja a telefont, mint egy memória kártyát. innentől egy egyszerű total commanderrel másolhatsz rá. Előfordul(hat) hogy ezek után sem látja a gép megfelelően a telefont. Ezt a driver packet tedd fel, ne amit a Kies akar telepíteni, illetve ne legyen USB hosszabbító (nekem azzal nem látta). Ha ezután sem jó, újra kell indítani a gépet, esetleg másik USB-be kell dugni a telefont.

    Hogyan tudok programokat telepíteni a telefonra?
    A telefonra „.apk” (Android Package) kiterjesztésű programokat lehet telepíteni. A letöltött fájlt felmásolod a telefon memóriakártyájára. Ezt követően a Galaxy S saját beépített fájl kezelőjével („Saját fájl” névre hallgat) betallózod, rákattintasz és már telepíti is. A „Saját fájl” helyett érdemes az Astro programot használni, sokkal jobb.
    Programok telepíthetők a Marketről is (hazánkban csak ingyenesek érhetők el), vagy az Appbrain.com-ról, ami gyakorlatilag a Marketet teszik SOKKAL felhasználóbarátabbá. Érdemes ezt használni. Csak egy példa: Appbrainről telepíted a programokat, de elfelejtesz ROM frissítés előtt mentést csinálni. Az Apbrain megjegyzi mik voltak fent és nem kell újra kikeresni őket, 1 kattintással mind újra feltelepíthető. Továbbá láthatod, hogy ki milyen programot telepített fel, miket használ, feltéve, ha engedélyezi ezt a másik fél.

    Hogyan tudok programokat eltávolítani a telefonról?
    A telefonon belül „beállítások -> alkalmazások -> alkalmazások kezelése. Rányomsz arra, amit el szeretnél távolítani. Nagyon hasznos az appbrain-en lévő Uninstaller program is.

    Gyári programokat el tudok távolítani?
    Igen, a következő három program bármelyikével: Stock App Removal, SGS Tools és Root Explorer. Olyat sose távolíts el, amiről nem tudod biztosan, hogy mi. Hiszen ha véletlenül fontos rendszerprogramot törölsz, majd nem kapcsol be a telefon, ne csodálkozz. Az Stock App Removal oldalon van hivatkozás a biztonsággal eltávolítható programokról is, de itt is utána olvashatsz. A root explorer fizetős (!), ráadásul előtte rootolni kell a telefont. A másik két program ingyenes, és nem kell hozzá root sem.

    Kikapcsolt állapotban ébreszt a telefon?
    Nem. Viszont repülő módban ébreszt, így éjjel nem merül annyira a telefon sem.

    Miért merül le olyan gyorsan a telefonom?
    Nincs optimalizálva, sok (felesleges) program fut a háttérben. Fentebb olvasható, hogy lehet ezt megakadályozni. Egy példa: A World War című játék adott esetben 20-40% (!) processzor használatot generál, és ha folyamatosan fut, az akku rendkívül gyorsan merül. Ez nagyjából igaz az összes programra, ha nem kell, le kell lőni. Este érdemes repülő módba tenni a telefont, azzal további százalékokat lehet nyerni, esetleg ki lehet kapcsolni az internet adatforgalmat (pl.: APNDroid vagy Quick Settings). Okos telefon lévén folyamatosan szinkronizál, mindig frissít valamit. Akinek nem fontos, hogy 10 percenként frissüljön a twitter, facebook stb, érdemes beállítani, hogy ritkábban frissítsen.

    Egy töltéssel mennyit bír az akkumulátor?
    1 napot biztosan, feltéve, ha nem nyomkodod folyamatosan. Pár töltés után fogja elérni az akkumulátor a maximális kapacitását, be kell „járódnia”. Nincs szükség az úgynevezett "formázásra", amit a korábban használatos nikkel-bázisú akkumulátoroknál végre kellett hajtanunk. Az első töltés semmiben nem különbözik az ötödiktől, vagy akár az ötvenediktől. A forgalmazók azt tanácsolják, hogy első alkalommal töltsük az akkumulátort 8 órán át, de ez a tévhit még a nikkeles időkből maradt fenn. A töltő 3-4 óra után automatikusan kikapcsol a benne lévő túltöltés védelem miatt.

    Forgalom korlátos a mobilnetem, hogy tudom leellenőrizni, hogy mennyit használtam eddig?
    A 3G Watchdog nevű program az egyik legjobb. Rengeteg beállítási lehetőség van benne.

    Rá lehet tenni a telefonra a HTC Sense felületét?
    Nem. Ugyanakkor a LauncherPro Plus program Sense felületet varázsol a telefonra. A videó már régi, azóta a program is bővült: people, bookmarks, naptár, üzenet, twitter, facebook. A Beautiful Widgets programmal Sense stílusú óra és időjárást lehet beállítani.

    Milyen navigációs programok használhatók a telefonhoz?
    Motonav, Navigon, Ndrive.

    Milyen a beépített GPS a telefonban?
    Nehéz lenne egyszerűen megválaszolni, inkább olvasd el.

    Milyen minőségben rögzít videót a telefon?
    HD-ban rögzít videókat a telefon, egészen pontosan 720p minőségben és 30 képkocka/másodperc sebességgel.
    - Red Bull teszt videó
    - Éjszakai teszt videó
    További videók itt, illetve a youtubeon ezer számra.

    Melyik a jobb telefon: Samsung Galaxy S vagy az iPhone4?
    Ezt a kérdést ne tedd fel a fórumon, ha jót akarsz. A választ mindenki tudja: kinek a pap…

    Miért nincs a fényképezőhöz villanó?
    Azért, mert akkor elmondhatnánk, hogy kompromisszumok nélkül használható telefon. Kellett bele hiba is :)

    Tippek - Trükkök:

    - ha a fenti információs sávon az ujjad jobbra húzod, akkor a fényerő növekszik, balra húzás esetén csökken (feltéve, ha nincs automatikus fényerőn)
    - A névjegyzékben a kiválasztott névjegyen, ha jobbra húzod az ujjad, akkor már hívod is az illetőt, balra történő húzásnál pedig az SMS-t küldhetsz
    - A telefon bekapcsoló gombját 8 másodpercig nyomva a telefon nem kikapcsol, hanem újraindul
    - tetszőleges ki- és bekapcsoló hangot állíthatsz be az SGS Tools programmal (marketen fent van)

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz Begi #9756 üzenetére

    Azért amikor az usb hibakeresést állítod, írja hogy így érhető el a háttér, bár tényleg furcsa :)

    Más:
    Nah, akkor itt a FAQ (szerintem) végleges verziója. most lépek tesztelem az új GPS beállításokat, ami kb 30 perc lesz, addig ha valakinek valami nem tetszik, írja le, mert utána megy az 1-es hozzászólásba :DDD
    (helyesírási és stilisztikai hibák is jöhetnek)

    SAMSUNG GALAXY S

    A világ és ami mögötte van

    Rövid ismertető:
    A Samsung Galaxy S a Samsung legújabb telefonja, melyen jelenleg az Android 2.1-es operációs rendszer fut, de hamarosan a Froyo (2.2) is érkezik rá, amelytől jelentős gyorsulást vár mindenki. A telefonról a mobilarénán is olvasható teszt, ami itt érhető el. A jelenleg kapható legjobb Androidos telefon, mely paramétereit tekintve is sok mindenben első.
    Kétféle "kiszerelésben" kapható: függetlenül és szolgáltatótól (T-Mobile, Telenor) is vásárolható. A telefonhoz 1 év gyári garancia jár, ami a Samsung oldalán beregisztrálva 2 hónappal kibővíthető. A T-Mobile további egy év korlátozott garanciát biztosít. A független és a szolgáltatói telefonok között lényeges különbség nincs, egyik szolgáltató sem nyúlt bele túlságosan a telefon lelkébe, mindössze pár csengőhang, előre beállított APN, weboldalak, könyvjelezők különböztetik meg a gyári független telefontól. Szerencsére a ROM frissítés is ugyanúgy működik, a frissítés menete nem változik egyik esetben sem. Erről később.
    Első bekapcsolás után az Androidban még járatlan felhasználók könnyedén elveszhetnek a beállítások között, ezért a felhasználói kézikönyvet mindenféleképpen javasolt elolvasni. Nem véletlenül 128 oldal, és ezek tényleg csak az alapok. Azért is érdemes ezt forgatni, mert a telefon dobozában rejtélyes okok miatt ez az "apróság" nem található meg. Amennyiben valaki szórakozva akar ismerkedni a telefonnal, akkor ajánlom a galaxys.samsung.hu oldalát, ezeket a videókat, vagy az interaktív bemutatót.

    ROM frissítés:
    A frissítésnek két lehetséges módja van: hivatalos (KIES*), és nem hivatalos (Odin). Mindenek előtt, ahhoz hogy bármit is tudjunk kezdeni a telefonnal, fel kell tenni ezt a driver packet (WinXP és Win7hez is).
    Miután ez megvan, akkor jöhet a frissítés. Tekintettel arra, hogy itt szépen le van írva, nem írom le még egyszer. Inkább arra térek ki, hogy miért érdemes frissíteni:
    A gyári ROM jó, de közel sem lehet kiaknázni a telefonban rejlő lehetőségeket. A ROM frissítéssel a telefon SOKAT javul, sokkal gyorsabb lesz, gördülékenyebb minden. Érdemes tehát frissíteni, mivel tényleg nagy különbség van a gyári ROM és a legújabb ROM között.
    Figyelem! ROM frissítés során törlődik minden adat, ezért célszerű előtte lementeni. Erre tökéletes a Titanium Backup nevezetű ingyenes program.
    Az APN beállítások itt találhatók:
    - T-Mobile
    - Telenor
    - Vodafone

    *KIES: a Samsung gyári programja, olyan, mint például a Nokia PC Suite, vagy manapság az Ovi, leszámítva hogy nagyjából semmire sem jó/kell. Minden megoldható nélküle, egyedül a hivatalos módon történő frissítés nem.

    A telefon optimalizálása:
    Fentiekből következik, hogy a telefonra (mely bár alap rommal is jó) ráfér az optimalizálás. Én a következő triumvirátust ajánlom:
    - ROM: JM8 (vagy JM5)
    - Lagfix: RyanZA, esetleg Voodoo LagFix (ezzekkel további gyorsulás érhető el)
    - Optimalizáló: Advanced Task Cleaner Pro*.

    *Az Advanced Task Cleaner Pro ingyenes program, amivel a futó alkalmazásokat lehet kilőni, mellyel megakadályozható a telefon esetleges belassulása, illetve nem utolsó sorban az akkumulátor üzemidejét is hosszabbítja. Az Androidban nem lehet máshogy bezárni a programokat. (Az operációs rendszer magától bezárja őket, de nem hatékony). A beállítása nem nehéz, de leginkább tapasztalattól függ, attól hogy ki mit mennyiszer is használ. A programban beállítható kétféle mód: autokill list és ignore list
    1. a képernyő kikapcsolásakor záródjon be program
    2. 1-5-10-30-60 perc inaktivitás után múlva záródjon be a program
    Beállítható hogy bizonyos programokat sose zárjon be (ignore list), ilyenek például a rendszer alkalmazások, amiket felesleges kilőni, egyből újraindulnak.
    Egyén függő hogy ki hogy állítja be. Aki sokat internetezik annak nem célszerű például azt beállítania, hogy 1 perc után kapcsoljon ki böngésző, mert ha vissza akar lépni, akkor újra írhatja be az internet címet. Célszerű megadni mondjuk hogy 5-10 perc után kapcsolja ki. Ugyanakkor felesleges beállítani, hogy például a beállítások menü vagy a játék sokáig aktív legyen a háttérben, ezeket lehet tenni 1 percre, vagy "screen off"-ra, stb-stb.
    A programmal 1 kattintással bezárható minden háttérben futó alkalmazás, ami eszi az erőforrásokat. Ehhez a következőket kell tenni: Megnyitod az Advanced Task Cleaner Pro-t, majd „menü -> preference -> widget press action”. Kiválasztod, hogy „kill all running tasks”. A képernyőre kitett widgetre kattintva minden futó program bezáródik (kivéve, amik az ignore listán vannak).
    Tipp: feltétlenül tegyed bele „ignore list”-be az Advanced Task Cleaner Pro-t!

    Hasznos oldalak:
    PDA Fan Club (ingyenes regisztráció szükséges)
    XDA
    Appbrain
    andro-id.info

    Szerviz kódok:
    * # 1234 # Rom verzió
    * # 0 * # Teszt (LCD, kamera, szenzorok, hangszóró, ...stb)
    * # * # 4636 # * # * Telefon, akkumulátor adatok, használati statisztikák
    * # * # 8255 # * # * GTalk Service Monitor
    * # * # 7594 # * # * Kikapcsolás engedélyezés az End Call gomb nyomva tartására
    * # 197328640 # Szervizmód
    További szervizkódok

    Frequently Asked Questions

    Mi az az Android, milyen fajtái vannak?
    A Google által fejlesztett nyílt operációs rendszer. Itt elolvashatod az Android fejlődéstörténetét.

    Miben jobb a Froyo (android 2.2), mint az Eclair (android 2.1)?
    A választ itt találod.

    A ROM frissítés garanciavesztéssel jár?
    Amennyiben a KIES-el frissítesz, nem veszted el a garanciát. Odinnal történő frissítésnél sem feltétlenül, ha nem rontod el. Viszont a kérdésre addig nincs biztos válasz, amíg nincs precedens.

    Tönkre mehet a telefon ROM frissítés közben?
    Nem, ha jól csinálod. Amíg a download mode (hangerő szabályozó le, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) és a recovery mode (hangerő szabályozó fel, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) bejön, nincs különösebb gond.

    ROM frissítéshez kell a telefont ROOT-olni?
    Nem kell rootolni.

    Hogyan kell frissíteni a ROM-ot?
    A PDA Fan Club oldalán több verzió is le van írva, de fontos ROM frissítés előtt az adatok lementése, mert minden törlődni fog. A fentebb már említett Titanium Backup (Marketből letölthető) illetve a most linkelt oldalon lévő Clockwork recovery erre tökéletesen alkalmas. ROM frissítés után (és akár előtte is) célszerű elvégezni a wipe data/factory resetet és a wipe partitiont, ami a recovery menüből (hangerő fel + Home gomb + bekapcsoló gomb egyszerre) érhető el.
    ROM frissítés videó 1-2. rész
    ROM frissítés videó 3. rész

    Frissítés Kies programmal:
    A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokba”, kiválasztod a Samsung Kiest. Csatlakoztatod a telefont a számítógéphez, miután felismerte a program a telefont, rákattintasz a frissítésre. Ha van elérhető frissítés, akkor már mehet is a frissítés. Amennyiben biztos vagy benne, hogy van újabb frissítés, de a KIES szerint nem, akkor próbáld meg atest mode-ot.

    Nem tudom download illetve recovery módba tenni a telefont, mi a teendő?
    Ez mint nemrég kiderült, nem hiba, hanem telefon függő. Itt a megoldás.

    Mi az a ROOT és a rootolásnak mik az előnyei/hátrányai?
    Az alábbi linken megtalálod a választ.

    Hol tudom megnézni, hogy jelenleg milyen ROM érhető el a készülékhez?
    Samfirmware (ingyenes regisztráció szükséges hozzá)

    Pontatlan a GPS, hogy lehet orvosolni?
    Először is lépj be a GPS beállításokba (*#*#1472365#*#*), majd kövesd az itt leírtakat. Próbálkozhatsz ezzel is, de a Froyo érkezéséig érdemi javulás nem várható ezektől sem. A Samsung a twitter oldalán megerősítette, hogy készítik a javítást.

    Android Marketen (legálisan) elérhetőek a fizetős programok?
    Jelenleg még nem, csak az ingyeneseket lehet hazánkban elérni.

    Mennyire módosítható a TouchWiz3? (alap Samsung kezelőfelület)
    Teljesen megváltoztatható. Vannak különböző programok, amikkel egy az egyben eltüntethető. llyen például a LauncherPro.

    Nem csatlakozik a KIES, mi a teendő?
    Tedd fel a driver packet. Csak akkor működik a KIES, ha az alap Home (TouchWiz3) aktív. Ha fent van a launcerpro vagy hasonló Home módosító program, akkor a Home Switcher programmal válaszd ki a TW3-at, majd utána csatlakoztasd a telefont a géphez. Viszont előtte feltétlenül nézd meg a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokat” hogy ott a Samsung Kies van-e kiválasztva.

    Hogy tudok legegyszerűbben a telefonra másolni a számítógépről?
    A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállítások”-ba, kiválasztod a háttértárat, majd „beállítások -> alkalmazások -> fejlesztés” menü, bepipálod az „USB-hibakeresést”. Ezután összedugod a telefont a PC-vel, a kezeddel „lehúzod” a telefonon a fenti információs sávot. Rákattintasz az „USB csatlakoztatva” menüre, majd a „Csatolás”-ra. Ha ez megvan, akkor már a PC úgy látja a telefont, mint egy memória kártyát. innentől egy egyszerű total commanderrel másolhatsz rá. Előfordul(hat) hogy ezek után sem látja a gép megfelelően a telefont. Ezt a driver packet tedd fel, ne amit a Kies akar telepíteni, illetve ne legyen USB hosszabbító (nekem azzal nem látta). Ha ezután sem jó, újra kell indítani a gépet, esetleg másik USB-be kell dugni a telefont.

    Hogyan tudok programokat telepíteni a telefonra?
    A telefonra „.apk” (Android Package) kiterjesztésű programokat lehet telepíteni. A letöltött fájlt felmásolod a telefon memóriakártyájára. Ezt követően a Galaxy S saját beépített fájl kezelőjével („Saját fájl” névre hallgat) betallózod, rákattintasz és már telepíti is. A „Saját fájl” helyett érdemes az Astro programot használni, sokkal jobb.
    Programok telepíthetők a Marketről is (hazánkban csak ingyenesek érhetők el), vagy az Appbrain.com-ról, ami gyakorlatilag a Marketet teszik SOKKAL felhasználóbarátabbá. Érdemes ezt használni. Csak egy példa: Appbrainről telepíted a programokat, de elfelejtesz ROM frissítés előtt mentést csinálni. Az Apbrain megjegyzi mik voltak fent és nem kell újra kikeresni őket, 1 kattintással mind újra feltelepíthető. Továbbá láthatod, hogy ki milyen programot telepített fel, miket használ, feltéve, ha engedélyezi ezt a másik fél.

    Hogyan tudok programokat eltávolítani a telefonról?
    A telefonon belül „beállítások -> alkalmazások -> alkalmazások kezelése. Rányomsz arra, amit el szeretnél távolítani. Nagyon hasznos az appbrain-en lévő Uninstaller program is.

    Gyári programokat el tudok távolítani?
    Igen, a következő három program bármelyikével: Stock App Removal, SGS Tools és Root Explorer. Olyat sose távolíts el, amiről nem tudod biztosan, hogy mi. Hiszen ha véletlenül fontos rendszerprogramot törölsz, majd nem kapcsol be a telefon, ne csodálkozz. Az Stock App Removal oldalon van hivatkozás a biztonsággal eltávolítható programokról is, de itt is utána olvashatsz. A root explorer fizetős (!), ráadásul előtte rootolni kell a telefont. A másik két program ingyenes, és nem kell hozzá root sem.

    Kikapcsolt állapotban ébreszt a telefon?
    Nem. Viszont repülő módban ébreszt, így éjjel nem merül annyira a telefon sem.

    Miért merül le olyan gyorsan a telefonom?
    Nincs optimalizálva, sok (felesleges) program fut a háttérben. Fentebb olvasható, hogy lehet ezt megakadályozni. Egy példa: A World War című játék adott esetben 20-40% (!) processzor használatot generál, és ha folyamatosan fut, az akku rendkívül gyorsan merül. Ez nagyjából igaz az összes programra, ha nem kell, le kell lőni. Este érdemes repülő módba tenni a telefont, azzal további százalékokat lehet nyerni, esetleg ki lehet kapcsolni az internet adatforgalmat (pl.: APNDroid vagy Quick Settings). Okos telefon lévén folyamatosan szinkronizál, mindig frissít valamit. Akinek nem fontos, hogy 10 percenként frissüljön a twitter, facebook stb, érdemes beállítani, hogy ritkábban frissítsen.

    Egy töltéssel mennyit bír az akkumulátor?
    1 napot biztosan, feltéve, ha nem nyomkodod folyamatosan. Pár töltés után fogja elérni az akkumulátor a maximális kapacitását, be kell „járódnia”. Nincs szükség az úgynevezett "formázásra", amit a korábban használatos nikkel-bázisú akkumulátoroknál végre kellett hajtanunk. Az első töltés semmiben nem különbözik az ötödiktől, vagy akár az ötvenediktől. A forgalmazók azt tanácsolják, hogy első alkalommal töltsük az akkumulátort 8 órán át, de ez a tévhit még a nikkeles időkből maradt fenn. A töltő 3-4 óra után automatikusan kikapcsol a benne lévő túltöltés védelem miatt.

    Forgalom korlátos a mobilnetem, hogy tudom leellenőrizni, hogy mennyit használtam eddig?
    A 3G Watchdog nevű program az egyik legjobb. Rengeteg beállítási lehetőség van benne.

    Rá lehet tenni a telefonra a HTC Sense felületét?
    Nem. Ugyanakkor a LauncherPro Plus program Sense felületet varázsol a telefonra. A videó már régi, azóta a program is bővült: people, bookmarks, naptár, üzenet, twitter, facebook. A Beautiful Widgets programmal Sense stílusú óra és időjárást lehet beállítani.

    Milyen navigációs programok használhatók a telefonhoz?
    Motonav, Navigon, Ndrive.

    Milyen a beépített GPS a telefonban?
    Nehéz lenne egyszerűen megválaszolni, inkább olvasd el.

    Milyen minőségben rögzít videót a telefon?
    HD-ban rögzít videókat a telefon, egészen pontosan 720p minőségben és 30 képkocka/másodperc sebességgel.
    - Red Bull teszt videó
    - Éjszakai teszt videó
    További videók itt, illetve a youtubeon ezer számra.

    Melyik a jobb telefon: Samsung Galaxy S vagy az iPhone4?
    Ezt a kérdést ne tedd fel a fórumon, ha jót akarsz. A választ mindenki tudja: kinek a pap…

    Miért nincs a fényképezőhöz villanó?
    Azért, mert akkor elmondhatnánk, hogy kompromisszumok nélkül használható telefon. Kellett bele hiba is :)

    Tippek - Trükkök:

    - ha a fenti információs sávon az ujjad jobbra húzod, akkor a fényerő növekszik, balra húzás esetén csökken (feltéve, ha nincs automatikus fényerőn)
    - A névjegyzékben a kiválasztott névjegyen, ha jobbra húzod az ujjad, akkor már hívod is az illetőt, balra történő húzásnál pedig az SMS-t küldhetsz
    - A telefon bekapcsoló gombját 8 másodpercig nyomva a telefon nem kikapcsol, hanem újraindul
    - tetszőleges ki- és bekapcsoló hangot állíthatsz be az SGS Tools programmal (marketen fent van)

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz Begi #9756 üzenetére

    Azért amikor az usb hibakeresést állítod, írja hogy így érhető el a háttér, bár tényleg furcsa :)

    Más:
    Nah, akkor itt a FAQ (szerintem) végleges verziója. most lépek tesztelem az új GPS beállításokat, ami kb 30 perc lesz, addig ha valakinek valami nem tetszik, írja le, mert utána megy az 1-es hozzászólásba :DDD
    (helyesírási és stilisztikai hibák is jöhetnek)

    SAMSUNG GALAXY S

    A világ és ami mögötte van

    Rövid ismertető:
    A Samsung Galaxy S a Samsung legújabb telefonja, melyen jelenleg az Android 2.1-es operációs rendszer fut, de hamarosan a Froyo (2.2) is érkezik rá, amelytől jelentős gyorsulást vár mindenki. A telefonról a mobilarénán is olvasható teszt, ami itt érhető el. A jelenleg kapható legjobb Androidos telefon, mely paramétereit tekintve is sok mindenben első.
    Kétféle "kiszerelésben" kapható: függetlenül és szolgáltatótól (T-Mobile, Telenor) is vásárolható. A telefonhoz 1 év gyári garancia jár, ami a Samsung oldalán beregisztrálva 2 hónappal kibővíthető. A T-Mobile további egy év korlátozott garanciát biztosít. A független és a szolgáltatói telefonok között lényeges különbség nincs, egyik szolgáltató sem nyúlt bele túlságosan a telefon lelkébe, mindössze pár csengőhang, előre beállított APN, weboldalak, könyvjelezők különböztetik meg a gyári független telefontól. Szerencsére a ROM frissítés is ugyanúgy működik, a frissítés menete nem változik egyik esetben sem. Erről később.
    Első bekapcsolás után az Androidban még járatlan felhasználók könnyedén elveszhetnek a beállítások között, ezért a felhasználói kézikönyvet mindenféleképpen javasolt elolvasni. Nem véletlenül 128 oldal, és ezek tényleg csak az alapok. Azért is érdemes ezt forgatni, mert a telefon dobozában rejtélyes okok miatt ez az "apróság" nem található meg. Amennyiben valaki szórakozva akar ismerkedni a telefonnal, akkor ajánlom a galaxys.samsung.hu oldalát, ezeket a videókat, vagy az interaktív bemutatót.

    ROM frissítés:
    A frissítésnek két lehetséges módja van: hivatalos (KIES*), és nem hivatalos (Odin). Mindenek előtt, ahhoz hogy bármit is tudjunk kezdeni a telefonnal, fel kell tenni ezt a driver packet (WinXP és Win7hez is).
    Miután ez megvan, akkor jöhet a frissítés. Tekintettel arra, hogy itt szépen le van írva, nem írom le még egyszer. Inkább arra térek ki, hogy miért érdemes frissíteni:
    A gyári ROM jó, de közel sem lehet kiaknázni a telefonban rejlő lehetőségeket. A ROM frissítéssel a telefon SOKAT javul, sokkal gyorsabb lesz, gördülékenyebb minden. Érdemes tehát frissíteni, mivel tényleg nagy különbség van a gyári ROM és a legújabb ROM között.
    Figyelem! ROM frissítés során törlődik minden adat, ezért célszerű előtte lementeni. Erre tökéletes a Titanium Backup nevezetű ingyenes program.
    Az APN beállítások itt találhatók:
    - T-Mobile
    - Telenor
    - Vodafone

    *KIES: a Samsung gyári programja, olyan, mint például a Nokia PC Suite, vagy manapság az Ovi, leszámítva hogy nagyjából semmire sem jó/kell. Minden megoldható nélküle, egyedül a hivatalos módon történő frissítés nem.

    A telefon optimalizálása:
    Fentiekből következik, hogy a telefonra (mely bár alap rommal is jó) ráfér az optimalizálás. Én a következő triumvirátust ajánlom:
    - ROM: JM8 (vagy JM5)
    - Lagfix: RyanZA, esetleg Voodoo LagFix (ezzekkel további gyorsulás érhető el)
    - Optimalizáló: Advanced Task Cleaner Pro*.

    *Az Advanced Task Cleaner Pro ingyenes program, amivel a futó alkalmazásokat lehet kilőni, mellyel megakadályozható a telefon esetleges belassulása, illetve nem utolsó sorban az akkumulátor üzemidejét is hosszabbítja. Az Androidban nem lehet máshogy bezárni a programokat. (Az operációs rendszer magától bezárja őket, de nem hatékony). A beállítása nem nehéz, de leginkább tapasztalattól függ, attól hogy ki mit mennyiszer is használ. A programban beállítható kétféle mód: autokill list és ignore list
    1. a képernyő kikapcsolásakor záródjon be program
    2. 1-5-10-30-60 perc inaktivitás után múlva záródjon be a program
    Beállítható hogy bizonyos programokat sose zárjon be (ignore list), ilyenek például a rendszer alkalmazások, amiket felesleges kilőni, egyből újraindulnak.
    Egyén függő hogy ki hogy állítja be. Aki sokat internetezik annak nem célszerű például azt beállítania, hogy 1 perc után kapcsoljon ki böngésző, mert ha vissza akar lépni, akkor újra írhatja be az internet címet. Célszerű megadni mondjuk hogy 5-10 perc után kapcsolja ki. Ugyanakkor felesleges beállítani, hogy például a beállítások menü vagy a játék sokáig aktív legyen a háttérben, ezeket lehet tenni 1 percre, vagy "screen off"-ra, stb-stb.
    A programmal 1 kattintással bezárható minden háttérben futó alkalmazás, ami eszi az erőforrásokat. Ehhez a következőket kell tenni: Megnyitod az Advanced Task Cleaner Pro-t, majd „menü -> preference -> widget press action”. Kiválasztod, hogy „kill all running tasks”. A képernyőre kitett widgetre kattintva minden futó program bezáródik (kivéve, amik az ignore listán vannak).
    Tipp: feltétlenül tegyed bele „ignore list”-be az Advanced Task Cleaner Pro-t!

    Hasznos oldalak:
    PDA Fan Club (ingyenes regisztráció szükséges)
    XDA
    Appbrain
    andro-id.info

    Szerviz kódok:
    * # 1234 # Rom verzió
    * # 0 * # Teszt (LCD, kamera, szenzorok, hangszóró, ...stb)
    * # * # 4636 # * # * Telefon, akkumulátor adatok, használati statisztikák
    * # * # 8255 # * # * GTalk Service Monitor
    * # * # 7594 # * # * Kikapcsolás engedélyezés az End Call gomb nyomva tartására
    * # 197328640 # Szervizmód
    További szervizkódok

    Frequently Asked Questions

    Mi az az Android, milyen fajtái vannak?
    A Google által fejlesztett nyílt operációs rendszer. Itt elolvashatod az Android fejlődéstörténetét.

    Miben jobb a Froyo (android 2.2), mint az Eclair (android 2.1)?
    A választ itt találod.

    A ROM frissítés garanciavesztéssel jár?
    Amennyiben a KIES-el frissítesz, nem veszted el a garanciát. Odinnal történő frissítésnél sem feltétlenül, ha nem rontod el. Viszont a kérdésre addig nincs biztos válasz, amíg nincs precedens.

    Tönkre mehet a telefon ROM frissítés közben?
    Nem, ha jól csinálod. Amíg a download mode (hangerő szabályozó le, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) és a recovery mode (hangerő szabályozó fel, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) bejön, nincs különösebb gond.

    ROM frissítéshez kell a telefont ROOT-olni?
    Nem kell rootolni.

    Hogyan kell frissíteni a ROM-ot?
    A PDA Fan Club oldalán több verzió is le van írva, de fontos ROM frissítés előtt az adatok lementése, mert minden törlődni fog. A fentebb már említett Titanium Backup (Marketből letölthető) illetve a most linkelt oldalon lévő Clockwork recovery erre tökéletesen alkalmas. ROM frissítés után (és akár előtte is) célszerű elvégezni a wipe data/factory resetet és a wipe partitiont, ami a recovery menüből (hangerő fel + Home gomb + bekapcsoló gomb egyszerre) érhető el.
    ROM frissítés videó 1-2. rész
    ROM frissítés videó 3. rész

    Frissítés Kies programmal:
    A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokba”, kiválasztod a Samsung Kiest. Csatlakoztatod a telefont a számítógéphez, miután felismerte a program a telefont, rákattintasz a frissítésre. Ha van elérhető frissítés, akkor már mehet is a frissítés. Amennyiben biztos vagy benne, hogy van újabb frissítés, de a KIES szerint nem, akkor próbáld meg a test mode-ot.

    Nem tudom download illetve recovery módba tenni a telefont, mi a teendő?
    Ez mint nemrég kiderült, nem hiba, hanem telefon függő. Itt a megoldás.

    Mi az a ROOT és a rootolásnak mik az előnyei/hátrányai?
    Az alábbi linken megtalálod a választ.

    Hol tudom megnézni, hogy jelenleg milyen ROM érhető el a készülékhez?
    Samfirmware (ingyenes regisztráció szükséges hozzá)

    Pontatlan a GPS, hogy lehet orvosolni?
    Először is lépj be a GPS beállításokba (*#*#1472365#*#*), majd kövesd az itt leírtakat. Próbálkozhatsz ezzel is, de a Froyo érkezéséig érdemi javulás nem várható ezektől sem. A Samsung a twitter oldalán megerősítette, hogy készítik a javítást.

    Android Marketen (legálisan) elérhetőek a fizetős programok?
    Jelenleg még nem, csak az ingyeneseket lehet hazánkban elérni.

    Mennyire módosítható a TouchWiz3? (alap Samsung kezelőfelület)
    Teljesen megváltoztatható. Vannak különböző programok, amikkel egy az egyben eltüntethető. llyen például a LauncherPro.

    Nem csatlakozik a KIES, mi a teendő?
    Tedd fel a driver packet. Csak akkor működik a KIES, ha az alap Home (TouchWiz3) aktív. Ha fent van a launcerpro vagy hasonló Home módosító program, akkor a Home Switcher programmal válaszd ki a TW3-at, majd utána csatlakoztasd a telefont a géphez. Viszont előtte feltétlenül nézd meg a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokat” hogy ott a Samsung Kies van-e kiválasztva.

    Hogy tudok legegyszerűbben a telefonra másolni a számítógépről?
    A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállítások”-ba, kiválasztod a háttértárat, majd „beállítások -> alkalmazások -> fejlesztés” menü, bepipálod az „USB-hibakeresést”. Ezután összedugod a telefont a PC-vel, a kezeddel „lehúzod” a telefonon a fenti információs sávot. Rákattintasz az „USB csatlakoztatva” menüre, majd a „Csatolás”-ra. Ha ez megvan, akkor már a PC úgy látja a telefont, mint egy memória kártyát. innentől egy egyszerű total commanderrel másolhatsz rá. Előfordul(hat) hogy ezek után sem látja a gép megfelelően a telefont. Ezt a driver packet tedd fel, ne amit a Kies akar telepíteni, illetve ne legyen USB hosszabbító (nekem azzal nem látta). Ha ezután sem jó, újra kell indítani a gépet, esetleg másik USB-be kell dugni a telefont.

    Hogyan tudok programokat telepíteni a telefonra?
    A telefonra „.apk” (Android Package) kiterjesztésű programokat lehet telepíteni. A letöltött fájlt felmásolod a telefon memóriakártyájára. Ezt követően a Galaxy S saját beépített fájl kezelőjével („Saját fájl” névre hallgat) betallózod, rákattintasz és már telepíti is. A „Saját fájl” helyett érdemes az Astro programot használni, sokkal jobb.
    Programok telepíthetők a Marketről is (hazánkban csak ingyenesek érhetők el), vagy az Appbrain.com-ról, ami gyakorlatilag a Marketet teszik SOKKAL felhasználóbarátabbá. Érdemes ezt használni. Csak egy példa: Appbrainről telepíted a programokat, de elfelejtesz ROM frissítés előtt mentést csinálni. Az Apbrain megjegyzi mik voltak fent és nem kell újra kikeresni őket, 1 kattintással mind újra feltelepíthető. Továbbá láthatod, hogy ki milyen programot telepített fel, miket használ, feltéve, ha engedélyezi ezt a másik fél.

    Hogyan tudok programokat eltávolítani a telefonról?
    A telefonon belül „beállítások -> alkalmazások -> alkalmazások kezelése. Rányomsz arra, amit el szeretnél távolítani. Nagyon hasznos az appbrain-en lévő Uninstaller program is.

    Gyári programokat el tudok távolítani?
    Igen, a következő három program bármelyikével: Stock App Removal, SGS Tools és Root Explorer. Olyat sose távolíts el, amiről nem tudod biztosan, hogy mi. Hiszen ha véletlenül fontos rendszerprogramot törölsz, majd nem kapcsol be a telefon, ne csodálkozz. Az Stock App Removal oldalon van hivatkozás a biztonsággal eltávolítható programokról is, de itt is utána olvashatsz. A root explorer fizetős (!), ráadásul előtte rootolni kell a telefont. A másik két program ingyenes, és nem kell hozzá root sem.

    Kikapcsolt állapotban ébreszt a telefon?
    Nem. Viszont repülő módban ébreszt, így éjjel nem merül annyira a telefon sem.

    Miért merül le olyan gyorsan a telefonom?
    Nincs optimalizálva, sok (felesleges) program fut a háttérben. Fentebb olvasható, hogy lehet ezt megakadályozni. Egy példa: A World War című játék adott esetben 20-40% (!) processzor használatot generál, és ha folyamatosan fut, az akku rendkívül gyorsan merül. Ez nagyjából igaz az összes programra, ha nem kell, le kell lőni. Este érdemes repülő módba tenni a telefont, azzal további százalékokat lehet nyerni, esetleg ki lehet kapcsolni az internet adatforgalmat (pl.: APNDroid vagy Quick Settings). Okos telefon lévén folyamatosan szinkronizál, mindig frissít valamit. Akinek nem fontos, hogy 10 percenként frissüljön a twitter, facebook stb, érdemes beállítani, hogy ritkábban frissítsen.

    Egy töltéssel mennyit bír az akkumulátor?
    1 napot biztosan, feltéve, ha nem nyomkodod folyamatosan. Pár töltés után fogja elérni az akkumulátor a maximális kapacitását, be kell „járódnia”. Nincs szükség az úgynevezett "formázásra", amit a korábban használatos nikkel-bázisú akkumulátoroknál végre kellett hajtanunk. Az első töltés semmiben nem különbözik az ötödiktől, vagy akár az ötvenediktől. A forgalmazók azt tanácsolják, hogy első alkalommal töltsük az akkumulátort 8 órán át, de ez a tévhit még a nikkeles időkből maradt fenn. A töltő 3-4 óra után automatikusan kikapcsol a benne lévő túltöltés védelem miatt.

    Forgalom korlátos a mobilnetem, hogy tudom leellenőrizni, hogy mennyit használtam eddig?
    A 3G Watchdog nevű program az egyik legjobb. Rengeteg beállítási lehetőség van benne.

    Rá lehet tenni a telefonra a HTC Sense felületét?
    Nem. Ugyanakkor a LauncherPro Plus program Sense felületet varázsol a telefonra. A videó már régi, azóta a program is bővült: people, bookmarks, naptár, üzenet, twitter, facebook. A Beautiful Widgets programmal Sense stílusú óra és időjárást lehet beállítani.

    Milyen navigációs programok használhatók a telefonhoz?
    Motonav, Navigon, Ndrive.

    Milyen a beépített GPS a telefonban?
    Nehéz lenne egyszerűen megválaszolni, inkább olvasd el.

    Milyen minőségben rögzít videót a telefon?
    HD-ban rögzít videókat a telefon, egészen pontosan 720p minőségben és 30 képkocka/másodperc sebességgel.
    - Red Bull teszt videó
    - Éjszakai teszt videó
    További videók itt, illetve a youtubeon ezer számra.

    Melyik a jobb telefon: Samsung Galaxy S vagy az iPhone4?
    Ezt a kérdést ne tedd fel a fórumon, ha jót akarsz. A választ mindenki tudja: kinek a pap…

    Miért nincs a fényképezőhöz villanó?
    Azért, mert akkor elmondhatnánk, hogy kompromisszumok nélkül használható telefon. Kellett bele hiba is :)

    Tippek - Trükkök:

    - ha a fenti információs sávon az ujjad jobbra húzod, akkor a fényerő növekszik, balra húzás esetén csökken (feltéve, ha nincs automatikus fényerőn)
    - A névjegyzékben a kiválasztott névjegyen, ha jobbra húzod az ujjad, akkor már hívod is az illetőt, balra történő húzásnál pedig az SMS-t küldhetsz
    - A telefon bekapcsoló gombját 8 másodpercig nyomva a telefon nem kikapcsol, hanem újraindul
    - tetszőleges ki- és bekapcsoló hangot állíthatsz be az SGS Tools programmal (marketen fent van)

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz Begi #9756 üzenetére

    Azért amikor az usb hibakeresést állítod, írja hogy így érhető el a háttér, bár tényleg furcsa :)

    Más:
    Nah, akkor itt a FAQ (szerintem) végleges verziója. most lépek tesztelem az új GPS beállításokat, ami kb 30 perc lesz, addig ha valakinek valami nem tetszik, írja le, mert utána megy az 1-es hozzászólásba :DDD
    (helyesírási és stilisztikai hibák is jöhetnek)

    SAMSUNG GALAXY S

    A világ és ami mögötte van

    Rövid ismertető:
    A Samsung Galaxy S a Samsung legújabb telefonja, melyen jelenleg az Android 2.1-es operációs rendszer fut, de hamarosan a Froyo (2.2) is érkezik rá, amelytől jelentős gyorsulást vár mindenki. A telefonról a mobilarénán is olvasható teszt, ami itt érhető el. A jelenleg kapható legjobb Androidos telefon, mely paramétereit tekintve is sok mindenben első.
    Kétféle "kiszerelésben" kapható: függetlenül és szolgáltatótól (T-Mobile, Telenor) is vásárolható. A telefonhoz 1 év gyári garancia jár, ami a Samsung oldalán beregisztrálva 2 hónappal kibővíthető. A T-Mobile további egy év korlátozott garanciát biztosít. A független és a szolgáltatói telefonok között lényeges különbség nincs, egyik szolgáltató sem nyúlt bele túlságosan a telefon lelkébe, mindössze pár csengőhang, előre beállított APN, weboldalak, könyvjelezők különböztetik meg a gyári független telefontól. Szerencsére a ROM frissítés is ugyanúgy működik, a frissítés menete nem változik egyik esetben sem. Erről később.
    Első bekapcsolás után az Androidban még járatlan felhasználók könnyedén elveszhetnek a beállítások között, ezért a felhasználói kézikönyvet mindenféleképpen javasolt elolvasni. Nem véletlenül 128 oldal, és ezek tényleg csak az alapok. Azért is érdemes ezt forgatni, mert a telefon dobozában rejtélyes okok miatt ez az "apróság" nem található meg. Amennyiben valaki szórakozva akar ismerkedni a telefonnal, akkor ajánlom a galaxys.samsung.hu oldalát, ezeket a videókat, vagy az interaktív bemutatót.

    ROM frissítés:
    A frissítésnek két lehetséges módja van: hivatalos (KIES*), és nem hivatalos (Odin). Mindenek előtt, ahhoz hogy bármit is tudjunk kezdeni a telefonnal, fel kell tenni ezt a driver packet (WinXP és Win7hez is).
    Miután ez megvan, akkor jöhet a frissítés. Tekintettel arra, hogy itt szépen le van írva, nem írom le még egyszer. Inkább arra térek ki, hogy miért érdemes frissíteni:
    A gyári ROM jó, de közel sem lehet kiaknázni a telefonban rejlő lehetőségeket. A ROM frissítéssel a telefon SOKAT javul, sokkal gyorsabb lesz, gördülékenyebb minden. Érdemes tehát frissíteni, mivel tényleg nagy különbség van a gyári ROM és a legújabb ROM között.
    Figyelem! ROM frissítés során törlődik minden adat, ezért célszerű előtte lementeni. Erre tökéletes a Titanium Backup nevezetű ingyenes program.
    Az APN beállítások itt találhatók:
    - T-Mobile
    - Telenor
    - Vodafone

    *KIES: a Samsung gyári programja, olyan, mint például a Nokia PC Suite, vagy manapság az Ovi, leszámítva hogy nagyjából semmire sem jó/kell. Minden megoldható nélküle, egyedül a hivatalos módon történő frissítés nem.

    A telefon optimalizálása:
    Fentiekből következik, hogy a telefonra (mely bár alap rommal is jó) ráfér az optimalizálás. Én a következő triumvirátust ajánlom:
    - ROM: JM8 (vagy JM5)
    - Lagfix: RyanZA, esetleg Voodoo LagFix (ezzekkel további gyorsulás érhető el)
    - Optimalizáló: Advanced Task Cleaner Pro*.

    *Az Advanced Task Cleaner Pro ingyenes program, amivel a futó alkalmazásokat lehet kilőni, mellyel megakadályozható a telefon esetleges belassulása, illetve nem utolsó sorban az akkumulátor üzemidejét is hosszabbítja. Az Androidban nem lehet máshogy bezárni a programokat. (Az operációs rendszer magától bezárja őket, de nem hatékony). A beállítása nem nehéz, de leginkább tapasztalattól függ, attól hogy ki mit mennyiszer is használ. A programban beállítható kétféle mód: autokill list és ignore list
    1. a képernyő kikapcsolásakor záródjon be program
    2. 1-5-10-30-60 perc inaktivitás után múlva záródjon be a program
    Beállítható hogy bizonyos programokat sose zárjon be (ignore list), ilyenek például a rendszer alkalmazások, amiket felesleges kilőni, egyből újraindulnak.
    Egyén függő hogy ki hogy állítja be. Aki sokat internetezik annak nem célszerű például azt beállítania, hogy 1 perc után kapcsoljon ki böngésző, mert ha vissza akar lépni, akkor újra írhatja be az internet címet. Célszerű megadni mondjuk hogy 5-10 perc után kapcsolja ki. Ugyanakkor felesleges beállítani, hogy például a beállítások menü vagy a játék sokáig aktív legyen a háttérben, ezeket lehet tenni 1 percre, vagy "screen off"-ra, stb-stb.
    A programmal 1 kattintással bezárható minden háttérben futó alkalmazás, ami eszi az erőforrásokat. Ehhez a következőket kell tenni: Megnyitod az Advanced Task Cleaner Pro-t, majd „menü -> preference -> widget press action”. Kiválasztod, hogy „kill all running tasks”. A képernyőre kitett widgetre kattintva minden futó program bezáródik (kivéve, amik az ignore listán vannak).
    Tipp: feltétlenül tegyed bele „ignore list”-be az Advanced Task Cleaner Pro-t!

    Hasznos oldalak:
    PDA Fan Club (ingyenes regisztráció szükséges)
    XDA
    Appbrain
    andro-id.info

    Szerviz kódok:
    * # 1234 # Rom verzió
    * # 0 * # Teszt (LCD, kamera, szenzorok, hangszóró, ...stb)
    * # * # 4636 # * # * Telefon, akkumulátor adatok, használati statisztikák
    * # * # 8255 # * # * GTalk Service Monitor
    * # * # 7594 # * # * Kikapcsolás engedélyezés az End Call gomb nyomva tartására
    * # 197328640 # Szervizmód
    További szervizkódok

    Frequently Asked Questions

    Mi az az Android, milyen fajtái vannak?
    A Google által fejlesztett nyílt operációs rendszer. Itt elolvashatod az Android fejlődéstörténetét.

    Miben jobb a Froyo (android 2.2), mint az Eclair (android 2.1)?
    A választ itt találod.

    A ROM frissítés garanciavesztéssel jár?
    Amennyiben a KIES-el frissítesz, nem veszted el a garanciát. Odinnal történő frissítésnél sem feltétlenül, ha nem rontod el. Viszont a kérdésre addig nincs biztos válasz, amíg nincs precedens.

    Tönkre mehet a telefon ROM frissítés közben?
    Nem, ha jól csinálod. Amíg a download mode (hangerő szabályozó le, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) és a recovery mode (hangerő szabályozó fel, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) bejön, nincs különösebb gond.

    ROM frissítéshez kell a telefont ROOT-olni?
    Nem kell rootolni.

    Hogyan kell frissíteni a ROM-ot?
    A PDA Fan Club oldalán több verzió is le van írva, de fontos ROM frissítés előtt az adatok lementése, mert minden törlődni fog. A fentebb már említett Titanium Backup (Marketből letölthető) illetve a most linkelt oldalon lévő Clockwork recovery erre tökéletesen alkalmas. ROM frissítés után (és akár előtte is) célszerű elvégezni a wipe data/factory resetet és a wipe partitiont, ami a recovery menüből (hangerő fel + Home gomb + bekapcsoló gomb egyszerre) érhető el.
    ROM frissítés videó 1-2. rész
    ROM frissítés videó 3. rész

    Frissítés Kies programmal:
    A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokba”, kiválasztod a Samsung Kiest. Csatlakoztatod a telefont a számítógéphez, miután felismerte a program a telefont, rákattintasz a frissítésre. Ha van elérhető frissítés, akkor már mehet is a frissítés. Amennyiben biztos vagy benne, hogy van újabb frissítés, de a KIES szerint nem, akkor próbáld meg a test mode-ot.

    Nem tudom download illetve recovery módba tenni a telefont, mi a teendő?
    Ez mint nemrég kiderült, nem hiba, hanem telefon függő. Itt a megoldás.

    Mi az a ROOT és a rootolásnak mik az előnyei/hátrányai?
    Az alábbi linken megtalálod a választ.

    Hol tudom megnézni, hogy jelenleg milyen ROM érhető el a készülékhez?
    Samfirmware (ingyenes regisztráció szükséges hozzá)

    Pontatlan a GPS, hogy lehet orvosolni?
    Először is lépj be a GPS beállításokba (*#*#1472365#*#*), majd kövesd az itt leírtakat. Próbálkozhatsz ezzel is, de a Froyo érkezéséig érdemi javulás nem várható ezektől sem. A Samsung a twitter oldalán megerősítette, hogy készítik a javítást.

    Android Marketen (legálisan) elérhetőek a fizetős programok?
    Jelenleg még nem, csak az ingyeneseket lehet hazánkban elérni.

    Mennyire módosítható a TouchWiz3? (alap Samsung kezelőfelület)
    Teljesen megváltoztatható. Vannak különböző programok, amikkel egy az egyben eltüntethető. llyen például a LauncherPro.

    Nem csatlakozik a KIES, mi a teendő?
    Tedd fel a driver packet. Csak akkor működik a KIES, ha az alap Home (TouchWiz3) aktív. Ha fent van a launcerpro vagy hasonló Home módosító program, akkor a Home Switcher programmal válaszd ki a TW3-at, majd utána csatlakoztasd a telefont a géphez. Viszont előtte feltétlenül nézd meg a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokat” hogy ott a Samsung Kies van-e kiválasztva.

    Hogy tudok legegyszerűbben a telefonra másolni a számítógépről?
    A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállítások”-ba, kiválasztod a háttértárat, majd „beállítások -> alkalmazások -> fejlesztés” menü, bepipálod az „USB-hibakeresést”. Ezután összedugod a telefont a PC-vel, a kezeddel „lehúzod” a telefonon a fenti információs sávot. Rákattintasz az „USB csatlakoztatva” menüre, majd a „Csatolás”-ra. Ha ez megvan, akkor már a PC úgy látja a telefont, mint egy memória kártyát. innentől egy egyszerű total commanderrel másolhatsz rá. Előfordul(hat) hogy ezek után sem látja a gép megfelelően a telefont. Ezt a driver packet tedd fel, ne amit a Kies akar telepíteni, illetve ne legyen USB hosszabbító (nekem azzal nem látta). Ha ezután sem jó, újra kell indítani a gépet, esetleg másik USB-be kell dugni a telefont.

    Hogyan tudok programokat telepíteni a telefonra?
    A telefonra „.apk” (Android Package) kiterjesztésű programokat lehet telepíteni. A letöltött fájlt felmásolod a telefon memóriakártyájára. Ezt követően a Galaxy S saját beépített fájl kezelőjével („Saját fájl” névre hallgat) betallózod, rákattintasz és már telepíti is. A „Saját fájl” helyett érdemes az Astro programot használni, sokkal jobb.
    Programok telepíthetők a Marketről is (hazánkban csak ingyenesek érhetők el), vagy az Appbrain.com-ról, ami gyakorlatilag a Marketet teszik SOKKAL felhasználóbarátabbá. Érdemes ezt használni. Csak egy példa: Appbrainről telepíted a programokat, de elfelejtesz ROM frissítés előtt mentést csinálni. Az Apbrain megjegyzi mik voltak fent és nem kell újra kikeresni őket, 1 kattintással mind újra feltelepíthető. Továbbá láthatod, hogy ki milyen programot telepített fel, miket használ, feltéve, ha engedélyezi ezt a másik fél.

    Hogyan tudok programokat eltávolítani a telefonról?
    A telefonon belül „beállítások -> alkalmazások -> alkalmazások kezelése. Rányomsz arra, amit el szeretnél távolítani. Nagyon hasznos az appbrain-en lévő Uninstaller program is.

    Gyári programokat el tudok távolítani?
    Igen, a következő három program bármelyikével: Stock App Removal, SGS Tools és Root Explorer. Olyat sose távolíts el, amiről nem tudod biztosan, hogy mi. Hiszen ha véletlenül fontos rendszerprogramot törölsz, majd nem kapcsol be a telefon, ne csodálkozz. Az Stock App Removal oldalon van hivatkozás a biztonsággal eltávolítható programokról is, de itt is utána olvashatsz. A root explorer fizetős (!), ráadásul előtte rootolni kell a telefont. A másik két program ingyenes, és nem kell hozzá root sem.

    Kikapcsolt állapotban ébreszt a telefon?
    Nem. Viszont repülő módban ébreszt, így éjjel nem merül annyira a telefon sem.

    Miért merül le olyan gyorsan a telefonom?
    Nincs optimalizálva, sok (felesleges) program fut a háttérben. Fentebb olvasható, hogy lehet ezt megakadályozni. Egy példa: A World War című játék adott esetben 20-40% (!) processzor használatot generál, és ha folyamatosan fut, az akku rendkívül gyorsan merül. Ez nagyjából igaz az összes programra, ha nem kell, le kell lőni. Este érdemes repülő módba tenni a telefont, azzal további százalékokat lehet nyerni, esetleg ki lehet kapcsolni az internet adatforgalmat (pl.: APNDroid vagy Quick Settings). Okos telefon lévén folyamatosan szinkronizál, mindig frissít valamit. Akinek nem fontos, hogy 10 percenként frissüljön a twitter, facebook stb, érdemes beállítani, hogy ritkábban frissítsen.

    Egy töltéssel mennyit bír az akkumulátor?
    1 napot biztosan, feltéve, ha nem nyomkodod folyamatosan. Pár töltés után fogja elérni az akkumulátor a maximális kapacitását, be kell „járódnia”. Nincs szükség az úgynevezett "formázásra", amit a korábban használatos nikkel-bázisú akkumulátoroknál végre kellett hajtanunk. Az első töltés semmiben nem különbözik az ötödiktől, vagy akár az ötvenediktől. A forgalmazók azt tanácsolják, hogy első alkalommal töltsük az akkumulátort 8 órán át, de ez a tévhit még a nikkeles időkből maradt fenn. A töltő 3-4 óra után automatikusan kikapcsol a benne lévő túltöltés védelem miatt.

    Forgalom korlátos a mobilnetem, hogy tudom leellenőrizni, hogy mennyit használtam eddig?
    A 3G Watchdog nevű program az egyik legjobb. Rengeteg beállítási lehetőség van benne.

    Rá lehet tenni a telefonra a HTC Sense felületét?
    Nem. Ugyanakkor a LauncherPro Plus program Sense felületet varázsol a telefonra. A videó már régi, azóta a program is bővült: people, bookmarks, naptár, üzenet, twitter, facebook. A Beautiful Widgets programmal Sense stílusú óra és időjárást lehet beállítani.

    Milyen navigációs programok használhatók a telefonhoz?
    Motonav, Navigon, Ndrive.

    Milyen a beépített GPS a telefonban?
    Nehéz lenne egyszerűen megválaszolni, inkább olvasd el.

    Milyen minőségben rögzít videót a telefon?
    HD-ban rögzít videókat a telefon, egészen pontosan 720p minőségben és 30 képkocka/másodperc sebességgel.
    - Red Bull teszt videó
    - Éjszakai teszt videó
    További videók itt, illetve a youtubeon ezer számra.

    Melyik a jobb telefon: Samsung Galaxy S vagy az iPhone4?
    Ezt a kérdést ne tedd fel a fórumon, ha jót akarsz. A választ mindenki tudja: kinek a pap…

    Miért nincs a fényképezőhöz villanó?
    Azért, mert akkor elmondhatnánk, hogy kompromisszumok nélkül használható telefon. Kellett bele hiba is. :)

    Tippek - Trükkök:

    - ha a fenti információs sávon az ujjad jobbra húzod, akkor a fényerő növekszik, balra húzás esetén csökken (feltéve, ha nincs automatikus fényerőn)
    - A névjegyzékben a kiválasztott névjegyen, ha jobbra húzod az ujjad, akkor már hívod is az illetőt, balra történő húzásnál pedig az SMS-t küldhetsz
    - A telefon bekapcsoló gombját 8 másodpercig nyomva a telefon nem kikapcsol, hanem újraindul
    - tetszőleges ki- és bekapcsoló hangot állíthatsz be az SGS Tools programmal (marketen fent van)

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz Begi #9756 üzenetére

    Azért amikor az usb hibakeresést állítod, írja hogy így érhető el a háttér, bár tényleg furcsa :)

    Más:
    Nah, akkor itt a FAQ (szerintem) végleges verziója. most lépek tesztelem az új GPS beállításokat, ami kb 30 perc lesz, addig ha valakinek valami nem tetszik, írja le, mert utána megy az 1-es hozzászólásba :DDD
    Tipp-trükk jöhetne még, csak 4 jutott eszembe hirtelen. :)
    (helyesírási és stilisztikai hibák is jöhetnek)

    SAMSUNG GALAXY S

    A világ és ami mögötte van

    Rövid ismertető:
    A Samsung Galaxy S a Samsung legújabb telefonja, melyen jelenleg az Android 2.1-es operációs rendszer fut, de hamarosan a Froyo (2.2) is érkezik rá, amelytől jelentős gyorsulást vár mindenki. A telefonról a mobilarénán is olvasható teszt, ami itt érhető el. A jelenleg kapható legjobb Androidos telefon, mely paramétereit tekintve is sok mindenben első.
    Kétféle "kiszerelésben" kapható: függetlenül és szolgáltatótól (T-Mobile, Telenor) is vásárolható. A telefonhoz 1 év gyári garancia jár, ami a Samsung oldalán beregisztrálva 2 hónappal kibővíthető. A T-Mobile további egy év korlátozott garanciát biztosít. A független és a szolgáltatói telefonok között lényeges különbség nincs, egyik szolgáltató sem nyúlt bele túlságosan a telefon lelkébe, mindössze pár csengőhang, előre beállított APN, weboldalak, könyvjelezők különböztetik meg a gyári független telefontól. Szerencsére a ROM frissítés is ugyanúgy működik, a frissítés menete nem változik egyik esetben sem. Erről később.
    Első bekapcsolás után az Androidban még járatlan felhasználók könnyedén elveszhetnek a beállítások között, ezért a felhasználói kézikönyvet mindenféleképpen javasolt elolvasni. Nem véletlenül 128 oldal, és ezek tényleg csak az alapok. Azért is érdemes ezt forgatni, mert a telefon dobozában rejtélyes okok miatt ez az "apróság" nem található meg. Amennyiben valaki szórakozva akar ismerkedni a telefonnal, akkor ajánlom a galaxys.samsung.hu oldalát, ezeket a videókat, vagy az interaktív bemutatót.

    ROM frissítés:
    A frissítésnek két lehetséges módja van: hivatalos (KIES*), és nem hivatalos (Odin). Mindenek előtt, ahhoz hogy bármit is tudjunk kezdeni a telefonnal, fel kell tenni ezt a driver packet (WinXP és Win7hez is).
    Miután ez megvan, akkor jöhet a frissítés. Tekintettel arra, hogy itt szépen le van írva, nem írom le még egyszer. Inkább arra térek ki, hogy miért érdemes frissíteni:
    A gyári ROM jó, de közel sem lehet kiaknázni a telefonban rejlő lehetőségeket. A ROM frissítéssel a telefon SOKAT javul, sokkal gyorsabb lesz, gördülékenyebb minden. Érdemes tehát frissíteni, mivel tényleg nagy különbség van a gyári ROM és a legújabb ROM között.
    Figyelem! ROM frissítés során törlődik minden adat, ezért célszerű előtte lementeni. Erre tökéletes a Titanium Backup nevezetű ingyenes program.
    Az APN beállítások itt találhatók:
    - T-Mobile
    - Telenor
    - Vodafone

    *KIES: a Samsung gyári programja, olyan, mint például a Nokia PC Suite, vagy manapság az Ovi, leszámítva hogy nagyjából semmire sem jó/kell. Minden megoldható nélküle, egyedül a hivatalos módon történő frissítés nem.

    A telefon optimalizálása:
    Fentiekből következik, hogy a telefonra (mely bár alap rommal is jó) ráfér az optimalizálás. Én a következő triumvirátust ajánlom:
    - ROM: JM8 (vagy JM5)
    - Lagfix: RyanZA, esetleg Voodoo LagFix (ezzekkel további gyorsulás érhető el)
    - Optimalizáló: Advanced Task Cleaner Pro*.

    *Az Advanced Task Cleaner Pro ingyenes program, amivel a futó alkalmazásokat lehet kilőni, mellyel megakadályozható a telefon esetleges belassulása, illetve nem utolsó sorban az akkumulátor üzemidejét is hosszabbítja. Az Androidban nem lehet máshogy bezárni a programokat. (Az operációs rendszer magától bezárja őket, de nem hatékony). A beállítása nem nehéz, de leginkább tapasztalattól függ, attól hogy ki mit mennyiszer is használ. A programban beállítható kétféle mód: autokill list és ignore list
    1. a képernyő kikapcsolásakor záródjon be program
    2. 1-5-10-30-60 perc inaktivitás után múlva záródjon be a program
    Beállítható hogy bizonyos programokat sose zárjon be (ignore list), ilyenek például a rendszer alkalmazások, amiket felesleges kilőni, egyből újraindulnak.
    Egyén függő hogy ki hogy állítja be. Aki sokat internetezik annak nem célszerű például azt beállítania, hogy 1 perc után kapcsoljon ki böngésző, mert ha vissza akar lépni, akkor újra írhatja be az internet címet. Célszerű megadni mondjuk hogy 5-10 perc után kapcsolja ki. Ugyanakkor felesleges beállítani, hogy például a beállítások menü vagy a játék sokáig aktív legyen a háttérben, ezeket lehet tenni 1 percre, vagy "screen off"-ra, stb-stb.
    A programmal 1 kattintással bezárható minden háttérben futó alkalmazás, ami eszi az erőforrásokat. Ehhez a következőket kell tenni: Megnyitod az Advanced Task Cleaner Pro-t, majd „menü -> preference -> widget press action”. Kiválasztod, hogy „kill all running tasks”. A képernyőre kitett widgetre kattintva minden futó program bezáródik (kivéve, amik az ignore listán vannak).
    Tipp: feltétlenül tegyed bele „ignore list”-be az Advanced Task Cleaner Pro-t!

    Hasznos oldalak:
    PDA Fan Club (ingyenes regisztráció szükséges)
    XDA
    Appbrain
    andro-id.info

    Szerviz kódok:
    * # 1234 # Rom verzió
    * # 0 * # Teszt (LCD, kamera, szenzorok, hangszóró, ...stb)
    * # * # 4636 # * # * Telefon, akkumulátor adatok, használati statisztikák
    * # * # 8255 # * # * GTalk Service Monitor
    * # * # 7594 # * # * Kikapcsolás engedélyezés az End Call gomb nyomva tartására
    * # 197328640 # Szervizmód
    További szervizkódok

    Frequently Asked Questions

    Mi az az Android, milyen fajtái vannak?
    A Google által fejlesztett nyílt operációs rendszer. Itt elolvashatod az Android fejlődéstörténetét.

    Miben jobb a Froyo (android 2.2), mint az Eclair (android 2.1)?
    A választ itt találod.

    A ROM frissítés garanciavesztéssel jár?
    Amennyiben a KIES-el frissítesz, nem veszted el a garanciát. Odinnal történő frissítésnél sem feltétlenül, ha nem rontod el. Viszont a kérdésre addig nincs biztos válasz, amíg nincs precedens.

    Tönkre mehet a telefon ROM frissítés közben?
    Nem, ha jól csinálod. Amíg a download mode (hangerő szabályozó le, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) és a recovery mode (hangerő szabályozó fel, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) bejön, nincs különösebb gond.

    ROM frissítéshez kell a telefont ROOT-olni?
    Nem kell rootolni.

    Hogyan kell frissíteni a ROM-ot?
    A PDA Fan Club oldalán több verzió is le van írva, de fontos ROM frissítés előtt az adatok lementése, mert minden törlődni fog. A fentebb már említett Titanium Backup (Marketből letölthető) illetve a most linkelt oldalon lévő Clockwork Recovery erre tökéletesen alkalmas. ROM frissítés után (és akár előtte is) célszerű elvégezni a wipe data/factory resetet és a wipe partitiont, ami a recovery menüből (hangerő fel + Home gomb + bekapcsoló gomb egyszerre) érhető el.
    ROM frissítés videó 1-2. rész
    ROM frissítés videó 3. rész

    Frissítés Kies programmal:
    A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokba”, kiválasztod a Samsung Kiest. Csatlakoztatod a telefont a számítógéphez, miután felismerte a program a telefont, rákattintasz a frissítésre. Ha van elérhető frissítés, akkor már mehet is a frissítés. Amennyiben biztos vagy benne, hogy van újabb frissítés, de a KIES szerint nem, akkor próbáld meg a test mode-ot.

    Nem tudom download illetve recovery módba tenni a telefont, mi a teendő?
    Ez mint nemrég kiderült, nem hiba, hanem telefon függő. Itt a megoldás.

    Mi az a ROOT és a rootolásnak mik az előnyei/hátrányai?
    Az alábbi linken megtalálod a választ.

    Hol tudom megnézni, hogy jelenleg milyen ROM érhető el a készülékhez?
    Samfirmware (ingyenes regisztráció szükséges hozzá)

    Pontatlan a GPS, hogy lehet orvosolni?
    Először is lépj be a GPS beállításokba (*#*#1472365#*#*), majd kövesd az itt leírtakat. Próbálkozhatsz ezzel is, de a Froyo érkezéséig érdemi javulás nem várható ezektől sem. A Samsung a twitter oldalán megerősítette, hogy készítik a javítást.

    Android Marketen (legálisan) elérhetőek a fizetős programok?
    Jelenleg még nem, csak az ingyeneseket lehet hazánkban elérni.

    Mennyire módosítható a TouchWiz3? (alap Samsung kezelőfelület)
    Teljesen megváltoztatható. Vannak különböző programok, amikkel egy az egyben eltüntethető. llyen például a LauncherPro.

    Nem csatlakozik a KIES, mi a teendő?
    Tedd fel a driver packet. Csak akkor működik a KIES, ha az alap Home (TouchWiz3) aktív. Ha fent van a launcerpro vagy hasonló Home módosító program, akkor a Home Switcher programmal válaszd ki a TW3-at, majd utána csatlakoztasd a telefont a géphez. Viszont előtte feltétlenül nézd meg a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokat” hogy ott a Samsung Kies van-e kiválasztva.

    Hogy tudok legegyszerűbben a telefonra másolni a számítógépről?
    A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállítások”-ba, kiválasztod a háttértárat, majd „beállítások -> alkalmazások -> fejlesztés” menü, bepipálod az „USB-hibakeresést”. Ezután összedugod a telefont a PC-vel, a kezeddel „lehúzod” a telefonon a fenti információs sávot. Rákattintasz az „USB csatlakoztatva” menüre, majd a „Csatolás”-ra. Ha ez megvan, akkor már a PC úgy látja a telefont, mint egy memória kártyát. innentől egy egyszerű total commanderrel másolhatsz rá. Előfordul(hat) hogy ezek után sem látja a gép megfelelően a telefont. Ezt a driver packet tedd fel, ne amit a Kies akar telepíteni, illetve ne legyen USB hosszabbító (nekem azzal nem látta). Ha ezután sem jó, újra kell indítani a gépet, esetleg másik USB-be kell dugni a telefont.

    Hogyan tudok programokat telepíteni a telefonra?
    A telefonra „.apk” (Android Package) kiterjesztésű programokat lehet telepíteni. A letöltött fájlt felmásolod a telefon memóriakártyájára. Ezt követően a Galaxy S saját beépített fájl kezelőjével („Saját fájl” névre hallgat) betallózod, rákattintasz és már telepíti is. A „Saját fájl” helyett érdemes az Astro programot használni, sokkal jobb.
    Programok telepíthetők a Marketről is (hazánkban csak ingyenesek érhetők el), vagy az Appbrain.com-ról, ami gyakorlatilag a Marketet teszik SOKKAL felhasználóbarátabbá. Érdemes ezt használni. Csak egy példa: Appbrainről telepíted a programokat, de elfelejtesz ROM frissítés előtt mentést csinálni. Az Apbrain megjegyzi mik voltak fent és nem kell újra kikeresni őket, 1 kattintással mind újra feltelepíthető. Továbbá láthatod, hogy ki milyen programot telepített fel, miket használ, feltéve, ha engedélyezi ezt a másik fél.

    Hogyan tudok programokat eltávolítani a telefonról?
    A telefonon belül „beállítások -> alkalmazások -> alkalmazások kezelése. Rányomsz arra, amit el szeretnél távolítani. Nagyon hasznos az appbrain-en lévő Uninstaller program is.

    Gyári programokat el tudok távolítani?
    Igen, a következő három program bármelyikével: Stock App Removal, SGS Tools és Root Explorer. Olyat sose távolíts el, amiről nem tudod biztosan, hogy mi. Hiszen ha véletlenül fontos rendszerprogramot törölsz, majd nem kapcsol be a telefon, ne csodálkozz. Az Stock App Removal oldalon van hivatkozás a biztonsággal eltávolítható programokról is, de itt is utána olvashatsz. A root explorer fizetős (!), ráadásul előtte rootolni kell a telefont. A másik két program ingyenes, és nem kell hozzá root sem.

    Kikapcsolt állapotban ébreszt a telefon?
    Nem. Viszont repülő módban ébreszt, így éjjel nem merül annyira a telefon sem.

    Miért merül le olyan gyorsan a telefonom?
    Nincs optimalizálva, sok (felesleges) program fut a háttérben. Fentebb olvasható, hogy lehet ezt megakadályozni. Egy példa: A World War című játék adott esetben 20-40% (!) processzor használatot generál, és ha folyamatosan fut, az akku rendkívül gyorsan merül. Ez nagyjából igaz az összes programra, ha nem kell, le kell lőni. Este érdemes repülő módba tenni a telefont, azzal további százalékokat lehet nyerni, esetleg ki lehet kapcsolni az internet adatforgalmat (pl.: APNDroid vagy Quick Settings). Okos telefon lévén folyamatosan szinkronizál, mindig frissít valamit. Akinek nem fontos, hogy 10 percenként frissüljön a twitter, facebook stb, érdemes beállítani, hogy ritkábban frissítsen.

    Egy töltéssel mennyit bír az akkumulátor?
    1 napot biztosan, feltéve, ha nem nyomkodod folyamatosan. Pár töltés után fogja elérni az akkumulátor a maximális kapacitását, be kell „járódnia”. Nincs szükség az úgynevezett "formázásra", amit a korábban használatos nikkel-bázisú akkumulátoroknál végre kellett hajtanunk. Az első töltés semmiben nem különbözik az ötödiktől, vagy akár az ötvenediktől. A forgalmazók azt tanácsolják, hogy első alkalommal töltsük az akkumulátort 8 órán át, de ez a tévhit még a nikkeles időkből maradt fenn. A töltő 3-4 óra után automatikusan kikapcsol a benne lévő túltöltés védelem miatt.

    Forgalom korlátos a mobilnetem, hogy tudom leellenőrizni, hogy mennyit használtam eddig?
    A 3G Watchdog nevű program az egyik legjobb. Rengeteg beállítási lehetőség van benne.

    Rá lehet tenni a telefonra a HTC Sense felületét?
    Nem. Ugyanakkor a LauncherPro Plus program Sense felületet varázsol a telefonra. A videó már régi, azóta a program is bővült: people, bookmarks, naptár, üzenet, twitter, facebook. A Beautiful Widgets programmal Sense stílusú óra és időjárást lehet beállítani.

    Milyen navigációs programok használhatók a telefonhoz?
    Motonav, Navigon, Ndrive.

    Milyen a beépített GPS a telefonban?
    Nehéz lenne egyszerűen megválaszolni, inkább olvasd el.

    Milyen minőségben rögzít videót a telefon?
    HD-ban rögzít videókat a telefon, egészen pontosan 720p minőségben és 30 képkocka/másodperc sebességgel.
    - Red Bull teszt videó
    - Éjszakai teszt videó
    További videók itt, illetve a youtubeon ezer számra.

    Melyik a jobb telefon: Samsung Galaxy S vagy az iPhone4?
    Ezt a kérdést ne tedd fel a fórumon, ha jót akarsz. A választ mindenki tudja: kinek a pap…

    Miért nincs a fényképezőhöz vaku?
    Azért, mert akkor elmondhatnánk, hogy kompromisszumok nélkül használható telefon. Kellett bele hiba is. :)

    Tippek - Trükkök:

    - ha a fenti információs sávon az ujjad jobbra húzod, akkor a fényerő növekszik, balra húzás esetén csökken (feltéve, ha nincs automatikus fényerőn)
    - A névjegyzékben a kiválasztott névjegyen, ha jobbra húzod az ujjad, akkor már hívod is az illetőt, balra történő húzásnál pedig az SMS-t küldhetsz
    - A telefon bekapcsoló gombját 8 másodpercig nyomva a telefon nem kikapcsol, hanem újraindul
    - tetszőleges ki- és bekapcsoló hangot állíthatsz be az SGS Tools programmal (marketen fent van)

    [ Szerkesztve ]

  • Bagan

    aktív tag

    válasz ForRedGlory #9762 üzenetére

    Az reális ha 2 max 3 widgettel ( Twitter, egy sima óra, napi tájékoztató ) CPU load 2-3-4%-on ugrál és a system is ugyan ennyi. Ezt rendszerezi, és átlagban van 15-20% load.

  • t-real

    tag

    új firmware-ek a láthatáron... :C

    JIJP5 és JHJP5

    nincs még link, nincsenek még feltöltve sehova! és szerintem nem is európai romok lesznek... :F

    [ Szerkesztve ]

  • compi.hu

    senior tag

    válasz t-real #9764 üzenetére

    Bakker azert ilyenkor egy linket betehetnel legalabb... :W

    [ Szerkesztve ]

  • #05488384

    törölt tag

    válasz ForRedGlory #9699 üzenetére

    FRG: az SGS Tools valojában csak annyit csinál h beirja helyetted azt a karakterláncot amelyik parancsra szükséged van. JPC + JPH alatt nem müködik az SGS Tools sem. Amugy *.apk telepitésére a legegyszerübb: gépre rádugod a telefont(USB hibakeresés ON), majd dupla kattintással futtatod a pc-n a telepiteni kivánt programot/játékot/stb...

    [ Szerkesztve ]

  • makaveli666

    senior tag

    Voltam ma a speedshopba, kiprobaltam htc desiret, iphone4 et. Mind a ketto csalodas volt. Desire az szar volt. Ronda kep nagyon nehez birzaszto lassu. Iphone is csalodas, csak kellemes. En elegge iphone ellenez vagyok, de jo lett a keszulek. Persze nem cserelnem le meg hat azert 200k + t szerintem nem er, de ha 100 ezerert adnak akkor talan jo is lenne, meg egy nagyobb kijelzo sem artana.

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz ForRedGlory #9627 üzenetére

    Nah, MS based beállítással ilyen lett... jobb köridőt mentem, :DDD de szerintem szarabb lett, mint standalone módban... Majd megnézem az MS assisted és a Network Provider módot is. Szerintem a Network Provider lesz a legjobb...

    Emlékszem hogy a felső érparton jobbra néztem, hát a GPS nem ott ugrott ki jobbra? Ez a google tud valamit, amerre néz az ember, arra megy a GPS koordináta is ;]

    [ Szerkesztve ]

  • herrká

    senior tag

    Sziasztok!
    Írták már itt néhányan, hogy beleugrottak 75 - 100eFt-os számlákba. Velem is ez történt. Ma hívtak a trémobiltól, hogy mit csinálok a telefonommal, mert folyamatosan megy a WAP és már 80 ezernél tart a számlám! Az érdekes az a dologban, hogy mivel folyamatosan olvasom az elejétől a fórumot, ezért az egyik első progi amit letöltöttem, az a QuickSettings volt, ahol letiltottam a Mobile Data(APN)-t, a Wi-Fi-t és a GPS receivert.
    Mivel nem vagyok hozzáértő, ezért kérdezem:
    Az elején Samsung Apps-ból szedtem le két-három alkalmazást, illetve a Marketből is két-három játékot a gyerkőcnek. Az Asphalt5-öt, biztos, hogy a telefonnal töltöttem le. A többi az itthoni nettel, Wi-Fi-vel ment.
    Akkor honnan van ez a nagy adatforgalmam?
    Mondjuk érdekes, hogy a Wi-Fi-t is letiltottam a QS-el, mint írtam fent, de ha a "felső sávot" lehúzom és rányomok, hogy Wi-Fi már kapcsolódik is. Vagy ez így kell, hogy működjön? Vagy a Samsung Apps és a Market a Wap-ról megy? Hiába kapcsolom a Wi-Fi-t, pörög a számláló? Teljesen nem értek ezekhez a dolgokhoz, én csak használom, ezért aki tudja a választ, úgy segítsen már, hogy megértsem amit ír! Köszönöm!
    A trémobilos csaj felhívta a főnöknőmet is, aki még kevesebbet ért hozzá mint én, és fel biztatta, hogy akkor szokott ilyen előfordulni, ha valaki töltöget le programokat zenéket! Lehet, még ki is kell fizetnem a számlát! Most egyébként ott tart a dolog, hogy felhívtam egy trémobilos ismerősömet, ő letiltotta a net elérést, 84500Ft-on állt meg a számláló! Azt mondta most is pörgött! De mi pörgette?
    Kösz a válaszokat, és bocs a hosszért, de kicsit fel vagyok dúlva!
    Olvastátok az origón a tesztet? Jól lehúzták! Pedig ettől az esettől eltekintve, nagyon megszerettem ez alatt a 3 - 4 nap alatt mióta megvan!

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz ForRedGlory #9768 üzenetére

    Hm bakker... Nem volt engedélyezve a vezeték nélküli hálózat, valószínűleg ezért volt tré a GPS eddig. Na megyek még egy kört MS based módban, de ez kisebb lesz, nem akarok egész nap sétálni :DDD

    szerk: megyek motorral :D

    herrká: hát ez sajnos szopóka :( A forgalomfigyelés hívott... Valószínűleg nincs mobilnet előfizetésed és a Netstart számlázódik, ami rettenetesen drága. Pár MB alatt összejön 80k fizetni való. Tiltasd les a 1430-on és nem lesz több gondod.

    [ Szerkesztve ]

  • herrká

    senior tag

    válasz ForRedGlory #9770 üzenetére

    Köszönöm!
    Attól ha ezt megteszem, (elvileg az ismerősöm már letiltotta) itthon tudok esetleg a Wi-Fi-vel akciózni, ha kell?

  • Maramiri

    csendes tag

    Az origo cikk nincs meg valakinek? Mire el akartam olvasni levették, tárolt változatot sem találok.
    Köszi!

  • Joe bácsi

    őstag

    válasz ForRedGlory #9770 üzenetére

    De akkor az a progi amit említett sem tiltja le teljesen a mobil netet???

    Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz ForRedGlory #9768 üzenetére

    Na akkor végre csináltam normális GPS tesztet:

    - Network Provider
    - MS Based

    Szerintem mindkettő bőven kurva jó :DDD
    Legalábbis az ÉN igényeimnek maximálisan megfelelnek, és nem is gyalog voltam, hanem kis elektromos motorral. "Végigdöngettem" 25km/h-val a fél belvárost. Azt hiszem hogy ahol nem volt az úton a GPS, ott nem a GPS hibáztatható, hanem a térkép. Pl a Network Provideres mapon a jobb felső sarokban amikor balra kanyarodtam (Illatosa utca), na annak az utcának az elején nincs akkora törés, olyan egyenes, ahogy a GPS ment ott. :K
    Igazából nehéz eldönteni, hogy MS Based vagy Network Provider a jobb, talán egy nagyon picit MS Based, de az sem biztos. Mindenesetre, akinek nincs net előfizetése, ne állítsa Network Providerre, mert durva netszámlát kap (ahogy sajna a lentebbi kolléga is kapott).

    [ Szerkesztve ]

  • kopasz79

    tag

    válasz ForRedGlory #9770 üzenetére

    egy kérdés
    a 1430-on mit kell letiltatni?
    mert én próbáltam egyszer boltba ilyet (ne legyen GPRS) kérni aztán elég hülyén néztek rám

  • kali

    legenda

    válasz kopasz79 #9777 üzenetére

    amilyen netes csomagod van, azt kell letiltani! ha nem kértél/aktiváltattál semmilyen netes csomagot - de működik, csak drága -, akkor az alapban automatikusan aktivált net start a bűnös! letiltani - ingyenes - sms útján a legegyszerűbb; link

    [ Szerkesztve ]

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz kopasz79 #9777 üzenetére

    kali mondta meg a tutit, sms-ben a legegyszerűbb :K

  • ForRedGlory

    félisten

    Este 21:30-ig aki még akar módosítani, vagy akar valamit FAQ-ba, írja le, mert utána küldöm a modiknak hogy tegyék be első hozzászólásba :K

  • tariattila

    veterán

    csináltam a JPH-val és my tracks-el egy kis kört...mivel út nincs csak földes...így a műholdas nézetnek van jelentősége...
    az eredmény vicc... kb tíz méterrel el van csúszva a track a valós úttól balra...

    ez lenne :O

  • p06

    senior tag

    válasz ForRedGlory #9780 üzenetére

    Csak gratulálni tudok!!
    + Szerintem lehetne annyival bőviteni hogy milyen formátumokat játszik le a videóknál és a zenénél.

    + egy kis reklám:D ha gondolod berakhatod az általam készített képeket videókat (megtalálható az aláírásomban)

    [ Szerkesztve ]

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz tariattila #9781 üzenetére

    LOL, ez durva :(
    Mondjuk minél jobban kizzomolsz, annál kevésbé feltűnő ;]

    p06: a formátumokat azért nem tettem be, mert ott a hivatkozás a mobilaréna teszthez, aki elolvassa, az megtalálja (remélem :((( ) ;]

    [ Szerkesztve ]

  • tariattila

    veterán

    válasz ForRedGlory #9783 üzenetére

    valami itt nagyon el van b_szódva... a JM-el nem volt ez az eltolódás... viszont ott nem volt ilyen folyamatos a track...
    hihetetlen ez az egész...
    compi.hu-val vagyok :F

    FRG az arénás teszten még mindig tud kikapcsolva ébreszteni?? :DDD mert a galaxy 3 is tud szerintük...

    [ Szerkesztve ]

  • makaveli666

    senior tag

    Nah nekem is meg volt az elso komoly gyalogos gps teszt. Autoval nem volt problem. Ma egesz nap pesten utaztam olyan helyeken ahol meg nem jartam. Hat csak annyit mondanek hogy 0 volt a gps segitsege... Tobb hatranya volt mint elonye. Minden alkalommal a vegen a google mapson kellett megnezzem hogy hova is kell menni, mivel gps baxott odanavigalni. Ez sajnos szanalmas volt :-{

  • #94793216

    törölt tag

    válasz tariattila #9781 üzenetére

    Hmmm. Érdekes mondjuk ez a hiba tuti szoftveres.

    Jopofa a fűbe nyírt szív kicsit balra

  • tariattila

    veterán

    válasz #94793216 #9786 üzenetére

    szoftveres? nah akkor majd a végleges froyora kiváncsi leszek ha így indít a béta... :(

    azaz :DD egyedi mi? szomszédom csinálta... lentről nézve az útról elég gigászi... azt hiszem panoramio-n is fent van pár szögből... ajánlom :K

    [ Szerkesztve ]

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz p06 #9782 üzenetére

    Jó képeket csináltál, beteszem őket FAQ-ba, a photoshoposak meg különösen jók, mondjuk nem csoda, azzal a cuccal meg lehet szépíteni a képeket. Na ha ilyeneket lőne alapból... :DDD

  • p06

    senior tag

    válasz ForRedGlory #9788 üzenetére

    Köszönöm!!
    Nem lenne rossz de ne legyünk telhetetlenek :DD
    Nem lehet majd vetélytársa a Pixon 20-nak :DD

  • Joe bácsi

    őstag

    válasz ForRedGlory #9788 üzenetére

    De akkor az a progi amit említett sem tiltja le teljesen a mobil netet???

    Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz Joe bácsi #9790 üzenetére

    Ja bocs hogy nem válaszoltam... Nem tudom, nem használom, mert nekem ingyen van a net. Aki használja, az majd elárulja a titkot. :)
    Elvileg tiltania kellene...

    tariattila: nem is tudom hova tenni, hogy ekkora blődséget írtak a tesztben: mármint hogy ébreszt kikapcsolva :F

    [ Szerkesztve ]

  • tariattila

    veterán

    válasz ForRedGlory #9791 üzenetére

    én értem... ez egy sablon táblázat amit mindig módosítanak az adott tesztkészülékre...
    egy ilyen teszt bármilyen egyszerűnek tűnik azért mindent kipróbálni nincs idő... ez az ébresztősdi pedig ugye elvész a fontos dolgok között...
    így mikor a táblázat kitöltésre kerül sor akkor "rutinból" alapbeállításon hagyják...
    majd ha az android piaci részesedése átfordul az 50%-on talán majd átirják az alapértelmezettet "nem ébreszt"-re :DDD
    mondjuk inkább az lenne a jó ha az androidot tuningolnák meg ezzel a fícsörrel...

    [ Szerkesztve ]

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz tariattila #9792 üzenetére

    Én mondjuk utoljára a HTC HD2-nél néztem meg a specifikációkat, azok nem nagyon izgatnak, a teszt a lényeg, oda a lényeg le van írva. Pontosítok, nem az a durva, hogy elírták, hanem hogy azóta nem javították :)

  • kopasz79

    tag

    válasz kali #9778 üzenetére

    köszi

    ez hasznos oldal
    szerintem ez is mehetne a FAG-ba az APN beállításokhoz

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz kopasz79 #9794 üzenetére

    A legtutibb módszer, ha törlöd az APN beállításokat, ne akkor netezzen a telefon magától :D

  • compi.hu

    senior tag

    válasz tariattila #9781 üzenetére

    Hat nem gondoltam hogy en fogom vedeni a galaxy GPS-et, de nezd meg a terkepen a "rajzolt" ut is kb annyira van eltolodva a kepen lathato uttol mint a te tracked, valoszinuleg nem veletlenul. Jo esellyel a foto pontatlanul van a terkepre illesztve, illetve a felvetelnel lehetett esetleg valami perspektivikus torzulas. Engem sokkal inkabb zavarnak a "cikkcakkok" az utvonalban mint az eltolodas. De senki nem mondta meg samuektol, hogy barmelyik kiszivarogtatott rom tartalmazna a vegleges GPS javitast. Ha majd bejelentik hogy javitottak es azzal sem lesz jo, na akkor lesz nagy ereszdelahajam.

    [ Szerkesztve ]

  • tariattila

    veterán

    válasz compi.hu #9796 üzenetére

    ja...közben én is pont ezen agyaltam...hogy akkor melyik a pontos...
    a virtuális útvonal vagy a foto...
    :((

  • herrká

    senior tag

    Még egy kérdés. Ha a netet letiltották, attól a GPS használható marad?

    MOD: a Googlie-sat kérdeztem, hogy az generál adatforgalmat igaz?
    De, ha telepítek valamilyen navi progit, akkor az fog működni net nélkül, ugye?

    [ Szerkesztve ]

  • tariattila

    veterán

    válasz herrká #9798 üzenetére

    persze... kivéve az assisted gps-t... de enélkül is mennie kell csak kicsit később talál jelet...

  • Joe bácsi

    őstag

    válasz herrká #9798 üzenetére

    Még egy kérdés. Ha a netet letiltották, attól a GPS használható marad?
    Igen!

    Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!

Aktív témák